Rețele de socializare

Rutiere

Peste 2600 de conducători auto fără centura cuplată, documentați de polițiști

În primele 7 luni ale acestui an, polițiștii de patrulare au documentat peste 2600 de conducători auto fără centura cuplată.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește că centura de siguranţă constituie cel mai bun mijloc de protecţie împotriva vătămării corporale în caz de accident rutier. Orice șofer, oricât de experimentat crede că este, oricând poate să fie implicat într-un accident, din vina proprie sau în situații imprevizibile. Iar în aceste cazuri purtatul centurii de siguranță reduce substanțial riscul rănirii.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că:

  • în situaţia unui accident rutier, un pasager care nu poartă centura este proiectat la întâmplare;
  • pentru a fi eficiente, centurile trebuie folosite corect (reglate potrivit înălţimii, bine ajustate pe corp, fără a fi răsucite sau trecute peste diferite obiecte);
  • obligatoriu și copiii trebuie protejaţi cu ajutorul scăunelelor sau a dispozitivelor de susținere, adecvate vârstei, greutăţii şi înălţimii lor.

realitatea.md


Rutiere

/FOTO/ Un troleibuz cu pasageri, implicat într-un accident, în centrul capitalei

Un troleibuz cu pasageri a fost implicat într-un accident la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Vasile Alecsandri.

Totul s-a întâmplat astăzi.

Din imaginile transmise de un vizitator fidel al site-ului protv.md, se vede ca troleibuzul s-a ciocnit cu o Toyota. În zonă s-a format ambuteiaj.

Nu cunoaștem daca sunt victime.


Citește mai departe

Rutiere

53 de șoferi, prinși băuți pe trasee, în acest weekend. Ce alte încălcări au comis șoferii în ultimele zele.

1 600 de încălcări au fost documentate de polițiștii de patrulare în weekend-ul trecut.

Iată cele mai grave dintre acestea:

704 conducători auto au depășit limita de viteză;
74 nu și-au cuplat centura de siguranță;
66 nu au acordat prioritate pietonilor;
53 conduceau în stare de ebrietate;
32 nu aveau la ei permisul de conducere.

Din cauza nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere, în aceste 3 zile s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu o persoană decedată și 35 traumatizate.


Citește mai departe

Rutiere

Atenție, șoferi! Trafic suspecdat pe o stradă din Chișinău, până pe 24 august

Conducătorii auto sunt îndemnați de către Primăria capitalei ca, în perioada 19.08.2019 – 24.08.2019, să ocolească strada Mitropolit Petru Movilă în perimetrul cuprins între strada 31 August 1989 și strada A. Corobceanu. 

Într-un comunicat de presă al Primăriei se arată că în perioada menționată vor avea loc lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești din zona istorică a Chișinăului.

Ca urmare, conducătorii auto sunt îndemnați să respecte semnalizarea rutieră temporară sau să ocolească zona menționată.

a-tv.md


Citește mai departe

topul săptămânii