Rețele de socializare

Moldova

Ploi, grindină și descărcări electrice. Meteorologii au emis cod galben de precipitații.

Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu descărcări electrice și grindină. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat prevederea va intra în vigoare pe 3 august și se prevăd ploi puternice cu grindină și rafale de vânt de până la 15-20 m/s.

De asemenea, pe 4 august, pe arii extinse se prevăd descărcări electrice, seara averse puternice (15-45 l/m2) izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Specialiștii avertizează că în urma cantităţile de precipitaţii acumulate pot fi inundate gospodăriile aflate în zonele joase, pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă. Totodată, se poate produce blocarea reţelelor de canalizare, se poate produce eroziunea solului, înnămolirea şi pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole și este posibilă apariţia fenomenului de acvaplanare, care poate să ducă la pierderea controlului direcţiei de mers a autovehiculului.

Meteorologii recomandă construirea unor canale de captare şi dirijare a apei, curăţarea canalelor de scurgere, evitarea deplasării prin zonele uşor inundabile șiadaptarea vitezei autovehiculului la condiţiile de drum.

echipa.md


Moldova

SPIA s-a autosesizat cu referire la fizice și verbale dintre un cetățean și un funcționar al MAI

La data de 01.07.2020, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a autosesizat cu referire la materialul video publicat pe o rețea de socializare, în care sunt fixate două persoane de gen masculin, unul dintre care se presupune a fi funcționar MAI.

Potrivit postării, în imaginile video, sunt prezentate altercațiile fizice și verbale dintre aceștia.

În consecință, în scopul examinării obiective și echidistante a tuturor circumstanțelor producerii cazului, de către SPIA a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Totodată, SPIA menționează că nu tolerează manifestări de comportament agresiv și limbaj licențios utilizat atât de funcționarii publici cu statut special, cât și de reprezentanții societății civile.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un Porsche s-a izbit într-un compactor. Martorii: „Bine că muncitorii erau la masă”

Un Porsche s-a izbit într-un compactor.

video: AutomobilistMD

S-a întâmplat în după-amiaza de două iulie, în apropiere de satul Ratuș, raionul Criuleni.

Se cunoaște că o femeie era la volan.


Martorii mai spun că aceasta era cu telefonul în mână…

Autorul imaginilor de pe o rețea de socializare a scris în comentarii: „Bine că muncitorii erau la masă”

știrea se actualizează….echipa.md

 

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Dejucarea unei tentative de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi conaționali sunt documentați pentru tentativa trecerii clandestine a frontierei moldo-ucrainene. Reținerea acestora a fost posibilă după intervenția „în forță” a polițiștilor de frontieră din Direcția regională SUD.

La data de 30 iunie 2020, în jurul orei 15:20, aflată în misiune de serviciu în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, patrula a observat un mijloc de transport care staționa în apropiere de linia frontierei de stat. La fel, au fost văzute și două persoane care ar fi analizat regiunea și posibilitatea trecerii ilegale în Ucraina.

Însă, de îndată ce și-au dat seama că sunt monitorizate de polițiștii de frontieră, persoanele au urcat în mașină și fără a se supune somațiilor de a opri, au fugit în direcția orașului Vulcănești. Operativ, la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Poliției de Frontieră, formate din ofițerii de investigații și echipele mobile.

În rezultatul măsurilor întreprinse, mijlocul de transport a fost depistat în centrul orașului Vulcănești, iar la scurt timp au fost identificate și persoanele observate în zona de frontieră. Pentru stabilirea circumstanțelor pe caz, persoanele cu vârste de 38 și 39 de ani au fost escortate la sediul SPF Vulcănești.


Ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Direcției regionale SUD continuă cercetările în cadrul unui proces penal, inițiat pe faptul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate.


Citește mai departe

topul săptămânii