Rețele de socializare

Diaspora

ITALIA: Un moldovean de 22 de ani, implicat într-un grav accident de motocicletă. Tânărul, dus cu elicopterul la spital.

Un tânăr moldovean de 22 de ani a fost implicat într-un grav accident de motocicletă. în Italia.

Incidentul s-a produs în după-amiaza de 29 iulie, în jurul orei 18.00, în comuna Torbole din provincia Trento.

Presa din Italia scrie că tânărul se deplasa pe stradă, iar la un moment dat, după ce ar fi ieșit dintr-un tunel, ar fi pierdut controlul asupra direcției și a zburat, la propriu, de pe motocicletă. Un șofer care a văzut cum s-a întâmplat totul a chemat ambulanța la fața locului. Un elicopter medical a venit la fața locului și l-a dus pe moldovean la spitalul Santa Chiara din Trento. Acesta este conștient, însă a suferit mai multe traume și leziuni corporale.

Poliția din Italia urmează să stabilească cum s-a întâmplat totul.

echipa.md


Diaspora

Un moldovean a tras mai multe focuri de armă, într-un centru comercial din RUSIA. Șase ore le-au trebuit polițiștilor ruși pentru a-l convinge să iasă din magazin.

Secvențe parcă rupte ca dintr-un film de acțiune, pe străzile unei localități aflate la periferia Moscovei din Rusia, după ce un moldovean s-a baricadat într-un magazin.

Totul s-ar fi întâmplat în ziua de 15 august. Conaționalul nostru ar fi intrat în incinta centrului comercial ar fi tras câteva focuri de armă în tavan după care s-ar fi închis în interior. Șase ore – atât le-a luat oamenilor legii ruși pentru a-l convinge pe bărbat să iasă din magazin.

Ajuns la inspectorat, conaționalul nostru ar fi spus că regretă cele întâmplate și a recunoscut că a recurs la acest gest din cauza că trece printr-o perioadă grea, fără a veni cu detalii în acest context. Tot el a fost cel care le-a comunicat polițiștilor că în urmă cu 20 de ani de ani fost anterior judecat și condamnat la pușcărie cu suspendare.

În prezent pe numele suspectului a fost deschis un dosar penal pentru huliganism. Din fericire, în urma acțiunilor sale, nimeni nu a avut de suferit.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Viteza excesivă l-a dat de gol. Moldovean oprit de poliția din Italia pe o autostradă, prins cu acte false. Bărbatul a fost expulzat din Italia.

Viteza excesivă l-a dat de gol. Un moldovean de 43 de ani a fost expulzat din Italia după ce a fost prins, pe o autostradă, cu acte false.

S-a întâmplat în după-amiaza de 12 august, pe autostrada A21, nu departe de orașul Cremona. Presa din Italia scrie că moldoveanul mergea cu viteză excesivă, de aceea a fost oprit de poliție. În timpul verificărilor actelor, polițiștii ar fi observat că buletinul său de identitate românesc, permisul de conducere, dar și un certificat care îi permite să transporte mărfuri periculoase ar avea semne de falsificare.

Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție, unde oamenii legii au continuat cercetările.

Aceștia au luat legătura cu poliția din România, pentru a verifica dacă moldoveanul și-ar fi perfectat vreodată actele și dacă, într-adevăr are cetățenie română. La scurt timp, polițiștii din Italia au primit răspuns din România, unde era specificat că bărbatul în cauză nu este cetățean al României.


Prin urmare, acesta a fost, mai întâi arestat, apoi expulzat din Italia.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Prostituție cu moldovence, în Grecia. Li se promitea un loc de muncă legal, poi erau obligate să presteze servicii sexuale. Șase persoane, printre care și moldoveni, reținute.

Prostituție cu moldovence, în Grecia. Mai întâi erau convinse că le va fi găsit un loc de muncă legal, apoi obligate să presteze servicii sexuale.

În data de 10 august, poliția din Atena a organizat o operațiune în centrul orașului și au arestat șase persoane, printre care patru cetățeni români și moldoveni, suspectați de proxenetism și trafic de ființe umane, dar și de falsificarea documentelor.

Presa de acolo scrie, că gruparea criminală și-ar fi început activitatea în septembrie 2018. Aceștia găseau potențialele victime, originare din Europa de Vest, cel mai des din Republica Moldova, pe internet, apoi le convingeau că le va fi găsit un loc legal de muncă în Grecia, cu un salariu mare și condiții favorabile de muncă. Apoi, acestea plecau în Grecia, unde erau cazate în apartamentele închiriate din timp de suspecți.

Ulterior, acestea erau agresate psihologic și șantajate, pentru ca, în cele din urmă, să fie obligate să se prostitueze.


Mai mult, aceștia ar fi „legalizat” șederea tinerelor în Grecia. Aceștia le puneau ștampile false de ieșire și intrare în țară, sau le făceau certificate medicale false precum că erau bolnave și, din acest motiv, nu pot părăsi țara.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii din Grecia au depistat 31.970 €, două pașapoarte, patru telefoane mobile, mai multe înscrisuri și acte, dar și două autoturisme.

Cele șase persoane sunt reținute la Procuratura Generală din Atena, iar oamenii legii continuă investigațiile.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii