Rețele de socializare

Moldova

Doi minori, la un pas de a se îneca în Nistru. Ambii au ajuns în reanimare.

Doi minori, de 14 și, respectiv 15 ani au fost cât pe ce să se înece în Nistru, pe o plajă din Bender.

S-a întâmplat în data de 30 iulie. Salvatorii de pe plajă au observat cum, la aproximativ 25 de metri de la mal, cum un băiat se zbate să se âină deasupra apei, iar o fată, dea se scufundă.

Imediat, cei doi salvamari le-au sărit în ajutor și i-au scos la mal. Fetei i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, după care, ambii minori au fost preluați de ambulanță și duși la spital, în secția de reanimare. A doua zi, starea copiilor s-a ameliorat.

Acum, părinții minorilor sunt documentați de milițienii din regiune pentru că nu au avut grijă de copiii lor.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ Tutun, armă, electronice și alte mărfuri nedeclarate, depistate la vama leușeni

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară. Printre loturile reținute se numără tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartușe, tablete electronice și camere web, precum și produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit, nedeclarate organului vamal în vederea eschivării de la achitarea plăților corespunzătoare.

În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de tutun pentru narghilea fără acte de proveniență, depistat, la ieșire din țară, într-un autocar de pe ruta neregulată Chișinău–Satul Mare (România). Ca urmare a controlului fizic al mijlocului de transport, funcționarii vamali au ridicat 232 kg de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat, printre bagajele pasagerilor, în genți și cutii.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean în vârstă de 32 de ani. În urma verificărilor, vameșii au depistat un pistol cu gaz ”Trade Mark” și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

Tot în cadrul controlului fizic al unui microbuz, care transporta colete din Germania, au fost depistate produse cosmetice, de parfumerie și igienă personală, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.


În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ PCCOCS a descins la o companie imobiliară din Chișinău, într-un dosar de evaziune fiscală

Conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii au descins cu un număr de 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

Informația a fost confirmată de sursele Știri.md, care au declarat că perchezițiile au loc la compania Pro Imobil de pe strada Armenească.

Procurtura Generală anunță că au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice.

În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.


Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice.


Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va reveni cu detalii, în limita legii, după efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

Într-o reacție pe pagina oficială a Pro Imobil reprezentanții companiei neagă faptul că perchezițiile au loc la ei.


„Acțiunile organelor privesc persoanele implicate fraudulos în urma atacului raider din anul 2017. Sediul de pe Armenească 28 deja de mai mult de o lună este închiriat de altă companie imobiliară gestionată de Octavian Orheianu și alte persoane implicate în diferite scheme de preluare a afacerilor, specifice regimului oligarhic din trecut”, se arată în reacție.

În urmă cu câteva săptămâni, de pe clădirea de pe strada Armenească, unde activa compania imobiliară, au fost însă scoase panourile cu logo-ul companiei „Pro Imobil”.


Totodată, la mijlocul lunii septembrie, o fostă angajată „Pro Imobil” a deschis o nouă firmă cu activități similare „Klass Imobil”.

 

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer BĂUT a provocat un accident rutier, în capitală: Două mașini, avariate

Accident grav pe strada Tudor Strișca din sectorul Botanica al Capitalei

. Un șofer beat la volanul unui Toyota Prius a lovit un automobil de model BMW, transmite știri.md.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 21:43. Un bărbat de 35 de ani, în stare de ebrietate, a lovit BMW-ul parcat, după care a încercat să fugă de la locul accidentului, însă nu i-a mers.

Automobilul de model Toyota Prius a fost proiectat într-un copac, fiind grav avariat. Șoferul buclucaș a fost transportat la Spitalul de Urgență, având lovituri în zona capului.


Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că la fața locului polițiștii au stabilit că un automobil de model BMW, în timp ce staționa, la volan fiind o șoferiță de 34 ani, a fost tamponat de Toyota, care după impact a părăsit locul accidentului rutier.

Acesta însă nu a ajuns departe, ci s-a inversat chiar în prima curbă. Șoferul Toyotei a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 33 ani, fiind testat s-a stabilit ca în aerul expirat avea o concentrație de alcool de 0,21 mg/l. Pentru comiterea accidentului, șoferul riscă 6 puncte de penalizare și amendă de 1 500 lei, pentru faptul că a urcat în stare de ebrietate la volan va fi sancționat contravențional, iar pentru părăsirea locului accidentului, materialele vor fi transmise în instanța de judecată pentru a se expune.


Citește mai departe

topul săptămânii