Rețele de socializare

Moldova

Jaful de la MAIB a fost organizat din interiorul băncii, clienți păgubiți

Veaceslav Șevciuc, reprezentantul a circa 20 de clienți păgubiți în urma jafului de la Moldova-Agroindbank, susține că aceștia sunt de părere că infracțiunea a fost organizată din interiorul băncii. O demonstrează, spun ei, și faptul că au fost deconectate sistemele de alarmă și de supraveghere video.

Într-o conferință de presă la IPN, Veaceslav Șevciuc a declarat că banca a chemat deponenții să păstreze banii în casete de siguranță și le-a garantat integritatea conținutului. „După ce am depus banii noștri la păstrare în această bancă, noi am reclamat băncii încălcarea condițiilor de siguranță. Și anume: instalarea de către bancă a utilajului de urmărire video în camera de păstrare, prin care s-a încălcat confidențialitatea operațiunilor de depunere. Clienții erau monitorizați permanent prin camera video, se vedea ceea ce depun în caseta de siguranță”, a comunicat Veaceslav Șevciuc.

Potrivit lui, s-a reclamat și deconectarea sistematică a electricității în camera de păstrare. „La reclamațiile noastre, banca ne-a asigurat că putem să păstrăm în continuare banii în condiții de siguranță. La scurt timp după ce am primit asigurările băncii, în data de 6 iulie a anului curent, la ora 17.00, banca ne-a comunicat prin SMS că au fost sparte cutiile noastre de siguranță și banii noștri – furați”, menționează reprezentantul clienților păgubiți.

Banca le-a promis clienților păgubiți despăgubiri de până la 1 milion de lei pentru fiecare. Veaceslav Șevciuc spune că la prima etapă banca le-a oferit câte 500 de mii de lei, iar când clienții au cerut și a doua parte, li s-a spus să aștepte „să caute mai întâi hoții”.


„Am constatat că banca nu și-a onorat angajamentul luat față de clienți. La acest comportament abuziv și viclean al băncii, noi, persoanele păgubite, informăm că am găsit hoțul: hoțul este Moldova-Agroindbank. Când vorbim despre hoțul Moldova-Agroindbank, nu arătăm la o persoană sau la persoane din cadrul băncii. La etapa actuală, incriminăm Moldova-Agroindbank ca persoană juridică, care a comis cu certitudine două infracțiuni: organizarea furtului casetelor de siguranță și neglijență gravă criminală, în asigurarea păstrării bunurilor de valori ale clienților”, a declarat Veaceslav Șevciuc.

Clienții păgubiți solicită Ministerului Afacerilor Interne să pornească urmărirea penală în privința MAIB. Veaceslav Șevciuc a spus că au fost furați milioane de lei, „bani agonisiți zeci de ani, muncind în Moldova și în străinătate”. „De azi începem proteste care vor spori în intensitate și care vor fi încheiate doar după ce vom primi întreaga despăgubire. Rugăm toți cetățenii, presa, organele statului să fie alături de noi, să ne sprijine, să nu permitem să se întâmple un alt caz în care o bancă să-și bată joc în așa hal de cetățeni”, a mai spus Veaceslav Șevciuc.

Proteste vor fi organizate în fața sediului MAIB.


ipn.md

Advertisement

Moldova

/FOTO/ Camion rupt în bucăți la Sângerei: Primele imagini de la fața locului

Un camion a fost făcut zob după ce a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Incidentul s-ar fi produs astăzi, 7 decembrie, în timp ce șoferul se deplasa pe un drum ce duce spre Bălți, transmite Știri.md.

Martorul care a surprins imaginile de la fața locului a declarat că roata de la camion s-a spart și, respectiv, șoferul nu s-ar fi isprăvit cu volanul vehiculului și a derapat de pe șosea.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Sângerei, Ina Moscaliuc, a declarat că accidentul a avut loc în jurul orei 15:12, pe porțiunea de drum dintre satele Bilicenii Noi și Mândrești din raionul Sângerei.


Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că la volanul TIR-ului se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din raionul Soroca.

Potrivin informațiilor, el ar fi pierdut controlul asupra volanului și a derapat de pe traseu. Ulterior acesta s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului după care s-a inversat într-un lan agricol.

Din fericire șoferul a supraviețuit. Acesta a fost transportat la spital.


Oamenii legii invesctighează cazul pentru a stabili cauzele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

O mașină a fost vandalizată noaptea aceasta, în centrul Capitalei

Dimineață cu ghinion pentru un șofer din Capitală care și-a parcat automobilul pe o stradă din centrul Capitalei.

Potrivit martorului care a publicat imaginile cu mașina vandalizată, aceasta ar fi fost parcată chiar lângă un inspectorat de poliție, transmite Știri.md.

Martorul a menționat că a observat mașina în curtea unui bloc care se află la intersecția străzilor Pușkin și Octavian Goga.

Din imagini se observă că fereastra din spatele automobilului a fost în totalitate spartă.


Citește mai departe

Moldova

Accident fatal în sectorul Buiucani. Un bărbat de 66 de ani a fost spulberat de o mașină

Un bărbat de 62 de ani a murit, accidentat de o mașină. Tragedia rutieră s-a produs în seara de 06 decembrie, în jurul orei 18.30, la intersecția dintre străzile Alba Iulia și Liviu Deleanu din sectorul Buiucani al capitalei.

Ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că la volanul Toyotei se afla un tânăr de 33 de ani. Victima traversa neregulamentar, la 50 de metri de trecerea pentru pietoni.

La fața locului a venit și o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului. Acesta a decedat la scurt timp de la producerea impactului.

Poliția sectorului Buiucani urmează să stabilească toate circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii