Rețele de socializare

Sociale

Detalii ȘOCANTE despre tânărul înecat în Marea Neagră. Iubita lui era cu el pe aceeași saltea gonflabilă când s-a întâmplat totul.

Și-au organizat o vacanță la mare, dar totul s-a încheiat tragic.Un moldovean de 26 de ani s-a înecat acum două zile în Marea Neagră, sub ochii iubitei sale. Tânăra, tot moldoveancă și ea, a povestit pe o rețea de socializare cu durere prin ce a trecut și încă mai trece.

Mijlocul lunii iulie, Kobleva – una dintre cele mai renumite destinații din Ucraina pentru conaționali, G.M. și iubita lui C.N. – el originar din raionul Răzeni, iar ea din raionul Ialoveni – au ajuns la mare.

„Noi umblam ca doi nebuni să cumpărăm o saltea gonflabilă. El nu avea răbdare s-o probeze pe mare. Eram ambii pe malul mării. El voia să se ducă de unul singur, dar eu nu i-am permis. Trebuia să lăsăm cu cineva lucrurile. După ceva timp, au venit niște persoane cu care eram veniți la mare. El nici nu s-a salutat, a luat salteaua și dus a fost. Eu din urma lui. Am insistat să merg cu el, pentru că ambii nu putem înota, a spus C.N.

La mare cu iubiții, era venit și fratele C.N., dar și niște cunoscuți.


„Din neatenție și savurând valurile mării, ne-am dus prea departe de mal. El a intrat în panică. Eu îi spuneam să stea calm, că fratele meu ne va salva. Am încercat să dăm din picioare și mâini ca să ieșim la mal, dar ne ducem mai departe de el. 

Din nefericire, el a sărit în apă. I-am dat mâna, mă răsturnam și eu cu el. M-a lăsat. A încercat să înoate vreo 2-3 metri, a intrat în panică și mai tare. Eu ceream ajutor, strigam și la el să se calmeze… El se scufunda…, a mai povestit C.N.

Într-un final, oamenii de pe plajă i-au zărit. Fratele C.N. a pornit înotând pentru a-i salva, însoțit și de o persoană pe skyjet.


„Am fost scoși la mal. I s-a acordat primul ajutor. Fratele meu a încercat să-l resusciteze, dar era deja prea târziu… Doamne, de ce a coborât de pe salteaua aia blesemată… De ce m-ai lăsat singură? Ce mă fac fără tine? Toate s-au întâmplat sub ochii mei. Aveam planuri pentru o viață frumoasă, nu pot să cred. Mare adâncă și vacanță blestemată…, a adăugat C.N.

G.M. era copilul cel mai mic la părinți. Are și el un frate căsătorit. Iubita lui a mai spus că aveau de gând să fie unul lângă celălalt mereu. Acum, nici nu-i vine să creadă și nici nu vrea să-și imagineze ce va face mai departe.

Presa din Ucraina scrie că tânărul a fost dus la Biroul regional din Nikolaev pentru examinarea medico-legală. Urmează rudele să decidă dacă-l vor repatria.


realitatea.md

Sociale

/FOTO.VIDEO/ Momentul în care doi bărbați, suspectați de furt, au fost reținuți de polițiști. Pentru fapta lor riscă până la 12 ani de închisoare

Doi bărbați, în vârstă de 33 și respectiv 37 de ani, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost reținuți după ce au furat dintr-o întreprindere din aceeași localitate.

Angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga în comun cu cei ai DP al UTA Găgăuzia au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în comiterea mai multor furturi din locuințe din orașul Ceadîr-Lunga, pe parcursul lunilor iunie-iulie anul curent.

Ca urmare a masurilor speciale de investigatii, polițiștii au stabilit că, la 4 august curent, în jurul orei 03.00, persoane necunoscute cu cagule pe cap au pătruns pe teritoriul unui SRL din orașul Ceadîr-Lunga, unde i-au legat paznicului mâinile și picioarele, apoi au sustras un telefon mobil, iar de la camelerele video de pe teritoriul uzinei un registrator în sumă de 4.000 de lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în automobilul de model „Lexus” a unuia dintre suspecți, polițiștii au găsit cagule, hamuturi și mănuși, iar la domiciliul celuilalt suspect au fost depistate cagule, mănuși, o armă de vânătoare, intrumente destinate pentru deteriorarea lacătelor, ușilor și a geamurilor.


Audiați de poliție, ambii suspecți și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii, iar unul dintre ei și în comiterea altor trei (furt din locuinte și magazine). Ambii suspecți sunt anterior judecați pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe din raionul Ceadâr-Lunga.

De asemenea, polițiștii au stabilit apartenența acestora în comiterea altor șase furturi de locuințe de pe teritoriul raionului Ceadîr- Lunga. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 8 la 12 ani închisoare.


realitatea.md

Citește mai departe

Sociale

Au pătruns în casa unei femei din Ceadâr-Lunga, au bătut-o și au furat toți banii pe care le-au găsit. Trei suspecți, reținuți pe urme fierbinți.

Au pătruns în casa unei femei din satul Cazaclia, raionul Ceadâr-Lunga, au bătut-o crunt pe proprietară și au furat toți banii și lucrurile de preț pe care le-au găsit. Trei suspecți au fost reținuți pe urme fierbinți.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 august, în jurul orei 01.30. Femeia a anunțat poliția, iar oamenii legii i-au reținut, pe urme fierbinți pe cei trei suspecți.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. În cadrul anchetei, s-a constatat că cei trei ar mai fi comis și alte astfel de infracțiuni.

Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Obiecte de artilerie, depistate la Comrat.

Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Un locuitor al orașului Comrat a sunat la 112 și a spus că a găsit mai multe proiectile de artilerie, în pământ.

La fața locului a venit grupa operativă, pentru a vedea, dacă la fața locului, întradevăr se află muniții sau este o glumă a cuiva. După ce prezența obiectelor de artilerie s-a confirmat, polițiștii au anunțat Centrul Militar din Găgăuzia. până la venirea specialiștilor, polițiștii au îngrădit și păzit zona respectivă.

Munițiile au fost ridicate conform procedurii.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii