Rețele de socializare

Moldova

Detalii ȘOCANTE despre tânărul înecat în Marea Neagră. Iubita lui era cu el pe aceeași saltea gonflabilă când s-a întâmplat totul.

Și-au organizat o vacanță la mare, dar totul s-a încheiat tragic.Un moldovean de 26 de ani s-a înecat acum două zile în Marea Neagră, sub ochii iubitei sale. Tânăra, tot moldoveancă și ea, a povestit pe o rețea de socializare cu durere prin ce a trecut și încă mai trece.

Mijlocul lunii iulie, Kobleva – una dintre cele mai renumite destinații din Ucraina pentru conaționali, G.M. și iubita lui C.N. – el originar din raionul Răzeni, iar ea din raionul Ialoveni – au ajuns la mare.

„Noi umblam ca doi nebuni să cumpărăm o saltea gonflabilă. El nu avea răbdare s-o probeze pe mare. Eram ambii pe malul mării. El voia să se ducă de unul singur, dar eu nu i-am permis. Trebuia să lăsăm cu cineva lucrurile. După ceva timp, au venit niște persoane cu care eram veniți la mare. El nici nu s-a salutat, a luat salteaua și dus a fost. Eu din urma lui. Am insistat să merg cu el, pentru că ambii nu putem înota, a spus C.N.

La mare cu iubiții, era venit și fratele C.N., dar și niște cunoscuți.


„Din neatenție și savurând valurile mării, ne-am dus prea departe de mal. El a intrat în panică. Eu îi spuneam să stea calm, că fratele meu ne va salva. Am încercat să dăm din picioare și mâini ca să ieșim la mal, dar ne ducem mai departe de el. 

Din nefericire, el a sărit în apă. I-am dat mâna, mă răsturnam și eu cu el. M-a lăsat. A încercat să înoate vreo 2-3 metri, a intrat în panică și mai tare. Eu ceream ajutor, strigam și la el să se calmeze… El se scufunda…, a mai povestit C.N.

Într-un final, oamenii de pe plajă i-au zărit. Fratele C.N. a pornit înotând pentru a-i salva, însoțit și de o persoană pe skyjet.


„Am fost scoși la mal. I s-a acordat primul ajutor. Fratele meu a încercat să-l resusciteze, dar era deja prea târziu… Doamne, de ce a coborât de pe salteaua aia blesemată… De ce m-ai lăsat singură? Ce mă fac fără tine? Toate s-au întâmplat sub ochii mei. Aveam planuri pentru o viață frumoasă, nu pot să cred. Mare adâncă și vacanță blestemată…, a adăugat C.N.

G.M. era copilul cel mai mic la părinți. Are și el un frate căsătorit. Iubita lui a mai spus că aveau de gând să fie unul lângă celălalt mereu. Acum, nici nu-i vine să creadă și nici nu vrea să-și imagineze ce va face mai departe.

Presa din Ucraina scrie că tânărul a fost dus la Biroul regional din Nikolaev pentru examinarea medico-legală. Urmează rudele să decidă dacă-l vor repatria.


realitatea.md

Moldova

SPIA s-a autosesizat cu referire la fizice și verbale dintre un cetățean și un funcționar al MAI

La data de 01.07.2020, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a autosesizat cu referire la materialul video publicat pe o rețea de socializare, în care sunt fixate două persoane de gen masculin, unul dintre care se presupune a fi funcționar MAI.

Potrivit postării, în imaginile video, sunt prezentate altercațiile fizice și verbale dintre aceștia.

În consecință, în scopul examinării obiective și echidistante a tuturor circumstanțelor producerii cazului, de către SPIA a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Totodată, SPIA menționează că nu tolerează manifestări de comportament agresiv și limbaj licențios utilizat atât de funcționarii publici cu statut special, cât și de reprezentanții societății civile.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un Porsche s-a izbit într-un compactor. Martorii: „Bine că muncitorii erau la masă”

Un Porsche s-a izbit într-un compactor.

video: AutomobilistMD

S-a întâmplat în după-amiaza de două iulie, în apropiere de satul Ratuș, raionul Criuleni.

Se cunoaște că o femeie era la volan.


Martorii mai spun că aceasta era cu telefonul în mână…

Autorul imaginilor de pe o rețea de socializare a scris în comentarii: „Bine că muncitorii erau la masă”

știrea se actualizează….echipa.md

 

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Dejucarea unei tentative de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi conaționali sunt documentați pentru tentativa trecerii clandestine a frontierei moldo-ucrainene. Reținerea acestora a fost posibilă după intervenția „în forță” a polițiștilor de frontieră din Direcția regională SUD.

La data de 30 iunie 2020, în jurul orei 15:20, aflată în misiune de serviciu în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, patrula a observat un mijloc de transport care staționa în apropiere de linia frontierei de stat. La fel, au fost văzute și două persoane care ar fi analizat regiunea și posibilitatea trecerii ilegale în Ucraina.

Însă, de îndată ce și-au dat seama că sunt monitorizate de polițiștii de frontieră, persoanele au urcat în mașină și fără a se supune somațiilor de a opri, au fugit în direcția orașului Vulcănești. Operativ, la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Poliției de Frontieră, formate din ofițerii de investigații și echipele mobile.

În rezultatul măsurilor întreprinse, mijlocul de transport a fost depistat în centrul orașului Vulcănești, iar la scurt timp au fost identificate și persoanele observate în zona de frontieră. Pentru stabilirea circumstanțelor pe caz, persoanele cu vârste de 38 și 39 de ani au fost escortate la sediul SPF Vulcănești.


Ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Direcției regionale SUD continuă cercetările în cadrul unui proces penal, inițiat pe faptul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate.


Citește mai departe

topul săptămânii