Rețele de socializare

Diaspora

FRANȚA: Doi moldoveni ar fi încercat să agreseze sexual două MINORE, la un bazin. Moldovenii au fost bătuți crunt, apoi predați poliției.

Doi moldoveni, suspectați că ar fi încercat să agreseze două minore, la o bază de odihnă au fost bătuți crunt de alți bărbați care se odihneau în acea zonă, apoi au fost luați de poliție.

S-a întâmplat în data de 21 iulie, în centrul de odihnă Port-aux-Cherises, în orașul Dravee din Franța.

Două fete de 12 și 15 ani înotau, iar la un moment dat, de ele s-au apropiat doi bărbați, ambii de 30 de ani din Republica Moldova. Aceștia le-ar fi supus unor propuneri și gesturi indecente, încercând să le agreseze sexual. Una dintre minore a început să strige, iar țipetele ei au fost auzite de alți bărbați, care înotau în preajmă. Aceștia le-ar fi sărit fetelor în ajutor.

Prin urmare, moldovenii au fost bătuți crunt, apoi dați pe mâna poliției. Unul dintre moldoveni s-a ales cu o traumă cranio-cerebrală, dar și cu nasul și o coastă ruptă. După ce au primit îngrijirile medicale necesare, cei doi moldoveni au fost plasați în arest preventiv, transite zdg.md.


Pe cazul dat, poliția din Franța a pornit un dosar penal, iar primarul orașului a declarat că va închide baza de odihnă, pentru a preveni astfel de incidente.

echipa.md


Advertisement

Diaspora

Un moldovean a tras mai multe focuri de armă, într-un centru comercial din RUSIA. Șase ore le-au trebuit polițiștilor ruși pentru a-l convinge să iasă din magazin.

Secvențe parcă rupte ca dintr-un film de acțiune, pe străzile unei localități aflate la periferia Moscovei din Rusia, după ce un moldovean s-a baricadat într-un magazin.

Totul s-ar fi întâmplat în ziua de 15 august. Conaționalul nostru ar fi intrat în incinta centrului comercial ar fi tras câteva focuri de armă în tavan după care s-ar fi închis în interior. Șase ore – atât le-a luat oamenilor legii ruși pentru a-l convinge pe bărbat să iasă din magazin.

Ajuns la inspectorat, conaționalul nostru ar fi spus că regretă cele întâmplate și a recunoscut că a recurs la acest gest din cauza că trece printr-o perioadă grea, fără a veni cu detalii în acest context. Tot el a fost cel care le-a comunicat polițiștilor că în urmă cu 20 de ani de ani fost anterior judecat și condamnat la pușcărie cu suspendare.

În prezent pe numele suspectului a fost deschis un dosar penal pentru huliganism. Din fericire, în urma acțiunilor sale, nimeni nu a avut de suferit.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Viteza excesivă l-a dat de gol. Moldovean oprit de poliția din Italia pe o autostradă, prins cu acte false. Bărbatul a fost expulzat din Italia.

Viteza excesivă l-a dat de gol. Un moldovean de 43 de ani a fost expulzat din Italia după ce a fost prins, pe o autostradă, cu acte false.

S-a întâmplat în după-amiaza de 12 august, pe autostrada A21, nu departe de orașul Cremona. Presa din Italia scrie că moldoveanul mergea cu viteză excesivă, de aceea a fost oprit de poliție. În timpul verificărilor actelor, polițiștii ar fi observat că buletinul său de identitate românesc, permisul de conducere, dar și un certificat care îi permite să transporte mărfuri periculoase ar avea semne de falsificare.

Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție, unde oamenii legii au continuat cercetările.

Aceștia au luat legătura cu poliția din România, pentru a verifica dacă moldoveanul și-ar fi perfectat vreodată actele și dacă, într-adevăr are cetățenie română. La scurt timp, polițiștii din Italia au primit răspuns din România, unde era specificat că bărbatul în cauză nu este cetățean al României.


Prin urmare, acesta a fost, mai întâi arestat, apoi expulzat din Italia.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Prostituție cu moldovence, în Grecia. Li se promitea un loc de muncă legal, poi erau obligate să presteze servicii sexuale. Șase persoane, printre care și moldoveni, reținute.

Prostituție cu moldovence, în Grecia. Mai întâi erau convinse că le va fi găsit un loc de muncă legal, apoi obligate să presteze servicii sexuale.

În data de 10 august, poliția din Atena a organizat o operațiune în centrul orașului și au arestat șase persoane, printre care patru cetățeni români și moldoveni, suspectați de proxenetism și trafic de ființe umane, dar și de falsificarea documentelor.

Presa de acolo scrie, că gruparea criminală și-ar fi început activitatea în septembrie 2018. Aceștia găseau potențialele victime, originare din Europa de Vest, cel mai des din Republica Moldova, pe internet, apoi le convingeau că le va fi găsit un loc legal de muncă în Grecia, cu un salariu mare și condiții favorabile de muncă. Apoi, acestea plecau în Grecia, unde erau cazate în apartamentele închiriate din timp de suspecți.

Ulterior, acestea erau agresate psihologic și șantajate, pentru ca, în cele din urmă, să fie obligate să se prostitueze.


Mai mult, aceștia ar fi „legalizat” șederea tinerelor în Grecia. Aceștia le puneau ștampile false de ieșire și intrare în țară, sau le făceau certificate medicale false precum că erau bolnave și, din acest motiv, nu pot părăsi țara.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii din Grecia au depistat 31.970 €, două pașapoarte, patru telefoane mobile, mai multe înscrisuri și acte, dar și două autoturisme.

Cele șase persoane sunt reținute la Procuratura Generală din Atena, iar oamenii legii continuă investigațiile.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii