Rețele de socializare

Moldova

A dispărut în drum spre casă! Un moldovean în vârstă de 37 de ani, care se întorcea din Rusia, este căutat cu disperare de către rude

Un moldovean în vârstă de 37 de ani a dispărut în urmă cu trei zile, în timp ce se întorcea acasă din Rusia. Rudele îngrijorate cer ajutorul oamenilor pentru a-l putea găsi.

Barbaroș Vasile Andrei a dispărut sâmbătă, 20 iulie 2019, în jurul orei 4 dimineața. Microbuzul cu pasageri, care se îndrepta din Rusia spre Moldova, a făcut popas în Ucraina, la o stație peco, la intrarea în orașul Tulcin.

Acolo, Vasile a ieșit din microbuz și nu s-a mai întors. A plecat fără actele de identitate pe care le avea, fără bani. Bărbatul era îmbrăcat în pantaloni scurți de blugi, de culoare albastră-închisă și pulover de culoare gri-închisă.

Persoanele care dețin informații despre locul aflării bărbatului sunt rugate să sune la numărul de telefon 069 368 290 (Diana, nepoata lui Vasile), ori să anunțe poliția la 112. Orice informație este poate fi de ajutor!


unica.md


Advertisement

Moldova

SPIA s-a autosesizat cu referire la fizice și verbale dintre un cetățean și un funcționar al MAI

La data de 01.07.2020, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a autosesizat cu referire la materialul video publicat pe o rețea de socializare, în care sunt fixate două persoane de gen masculin, unul dintre care se presupune a fi funcționar MAI.

Potrivit postării, în imaginile video, sunt prezentate altercațiile fizice și verbale dintre aceștia.

În consecință, în scopul examinării obiective și echidistante a tuturor circumstanțelor producerii cazului, de către SPIA a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Totodată, SPIA menționează că nu tolerează manifestări de comportament agresiv și limbaj licențios utilizat atât de funcționarii publici cu statut special, cât și de reprezentanții societății civile.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un Porsche s-a izbit într-un compactor. Martorii: „Bine că muncitorii erau la masă”

Un Porsche s-a izbit într-un compactor.

video: AutomobilistMD

S-a întâmplat în după-amiaza de două iulie, în apropiere de satul Ratuș, raionul Criuleni.

Se cunoaște că o femeie era la volan.


Martorii mai spun că aceasta era cu telefonul în mână…

Autorul imaginilor de pe o rețea de socializare a scris în comentarii: „Bine că muncitorii erau la masă”

știrea se actualizează….echipa.md

 

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Dejucarea unei tentative de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi conaționali sunt documentați pentru tentativa trecerii clandestine a frontierei moldo-ucrainene. Reținerea acestora a fost posibilă după intervenția „în forță” a polițiștilor de frontieră din Direcția regională SUD.

La data de 30 iunie 2020, în jurul orei 15:20, aflată în misiune de serviciu în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, patrula a observat un mijloc de transport care staționa în apropiere de linia frontierei de stat. La fel, au fost văzute și două persoane care ar fi analizat regiunea și posibilitatea trecerii ilegale în Ucraina.

Însă, de îndată ce și-au dat seama că sunt monitorizate de polițiștii de frontieră, persoanele au urcat în mașină și fără a se supune somațiilor de a opri, au fugit în direcția orașului Vulcănești. Operativ, la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Poliției de Frontieră, formate din ofițerii de investigații și echipele mobile.

În rezultatul măsurilor întreprinse, mijlocul de transport a fost depistat în centrul orașului Vulcănești, iar la scurt timp au fost identificate și persoanele observate în zona de frontieră. Pentru stabilirea circumstanțelor pe caz, persoanele cu vârste de 38 și 39 de ani au fost escortate la sediul SPF Vulcănești.


Ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Direcției regionale SUD continuă cercetările în cadrul unui proces penal, inițiat pe faptul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate.


Citește mai departe

topul săptămânii