Rețele de socializare

Moldova

Un polițist a fost reținut pentru că a luat 10.000 de lei mită. Riscă până la 10 ani de pușcărie.

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în comun cu Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, au reținut la 23 iulie curent, un angajat al poliției,  care a estorcat și primit 10 000 de lei de la un cetățean.

Acţiunile pretins a fi ilegale ale unei persoane, care s-a dovedit a fi un ofițer din cadrul Inspectoratului de poliție Centru, au fost documentate în baza sesizării depuse de către victimă.

Astfel, în procesul examinării circumstanțelor expuse, s-a constatat că, polițistul a pretins de la victimă, care în calitate de persoană fizică, desfășoară activitatea de întreprinzător, mijloace bănești ce nu i se cuvin, în sumă de 10 000 de lei.

Mijloacele bănești estorcate și primite pentru mușamalizarea pretinselor încălcări ce afectează activitatea de întreprinzător, care au fost depistate în cadrul efectuării controalelor, au fost oferite în mai multe tranșe.


Polițistul a fost reținut preventiv pentru 72 de ore, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă, în baza articolului 324 alin.(2) lit. b) și c), pentru care riscă o pedeapsă de la 5 la 10 ani privațiune de libertate, cu amendă în mărime de la 120000 la 160000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Advertisement

Moldova

/FOTO/ Camion rupt în bucăți la Sângerei: Primele imagini de la fața locului

Un camion a fost făcut zob după ce a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Incidentul s-ar fi produs astăzi, 7 decembrie, în timp ce șoferul se deplasa pe un drum ce duce spre Bălți, transmite Știri.md.

Martorul care a surprins imaginile de la fața locului a declarat că roata de la camion s-a spart și, respectiv, șoferul nu s-ar fi isprăvit cu volanul vehiculului și a derapat de pe șosea.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Sângerei, Ina Moscaliuc, a declarat că accidentul a avut loc în jurul orei 15:12, pe porțiunea de drum dintre satele Bilicenii Noi și Mândrești din raionul Sângerei.


Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că la volanul TIR-ului se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din raionul Soroca.

Potrivin informațiilor, el ar fi pierdut controlul asupra volanului și a derapat de pe traseu. Ulterior acesta s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului după care s-a inversat într-un lan agricol.

Din fericire șoferul a supraviețuit. Acesta a fost transportat la spital.


Oamenii legii invesctighează cazul pentru a stabili cauzele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

O mașină a fost vandalizată noaptea aceasta, în centrul Capitalei

Dimineață cu ghinion pentru un șofer din Capitală care și-a parcat automobilul pe o stradă din centrul Capitalei.

Potrivit martorului care a publicat imaginile cu mașina vandalizată, aceasta ar fi fost parcată chiar lângă un inspectorat de poliție, transmite Știri.md.

Martorul a menționat că a observat mașina în curtea unui bloc care se află la intersecția străzilor Pușkin și Octavian Goga.

Din imagini se observă că fereastra din spatele automobilului a fost în totalitate spartă.


Citește mai departe

Moldova

Accident fatal în sectorul Buiucani. Un bărbat de 66 de ani a fost spulberat de o mașină

Un bărbat de 62 de ani a murit, accidentat de o mașină. Tragedia rutieră s-a produs în seara de 06 decembrie, în jurul orei 18.30, la intersecția dintre străzile Alba Iulia și Liviu Deleanu din sectorul Buiucani al capitalei.

Ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că la volanul Toyotei se afla un tânăr de 33 de ani. Victima traversa neregulamentar, la 50 de metri de trecerea pentru pietoni.

La fața locului a venit și o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului. Acesta a decedat la scurt timp de la producerea impactului.

Poliția sectorului Buiucani urmează să stabilească toate circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii