Rețele de socializare

Moldova

Apel disperat! Un locuitor din Călărași acuză trei adolescenți de o serie de furturi. Ce spune poliția

Hoți de mici! La adresa redacției noastre a venit un email în care un locuitor al satului Horodiște din raionul Călărași susține că trei minori au devenit hoți în lege. Potrivit lui, aceștia intră în casele oamenilor, în maganize și fură tot ce le cade sub mână. Ba mai mult, au intrat în oficiul poștal de două ori, în biblioteca din sat și chiar în școală.

Publicat

Locuitorii din acest sat au o problema gravă de mult timp, furturile comise de trei tineri din localitate care  totuși nu sunt trași la răspundere. De regulă intră în case cât stăpânii nu-s acasă (în special la oamenii în vârstă)”, ne-a scris A. I. locuitor al satului Horodiște.

Au comis furturi și în vreo două magazine (noaptea), școală, bibliotecă, punct medical, oficiul poștal. Poliția  de la Călărași declară că nu le pot face nimic pentru că nu au vârsta de a fi trași la răspundere (deși toți au împliniți 16 ani) și că “închisorile sunt și așa pline, unde să îi ducă și pe aceștia”. Se face impresia că ei nu  doresc să strice statisticile”, a mai adăugat A.I.

Am telefonat la oficiul poștal din localitate pentru a afla dacă întradevăr au avut loc furturile însă nu ne-a răspuns nimeni. Am telefonat polițistul de sector și primarul din Horodiște însă nici aceștia nu au ridicat receptorul.


Mariana Bețivu, ofițerul de presă a Inspectoratului General al Poliției, ne-a confirmat cele relatate de A. I.

„Avem înregistrați trei minori în vârstă de 16 și 18 ani, care provin din familii social-vulnerabile. Pe numele celor trei au fost intentate mai multe cauze penale pentru furt, dintre care una se află în instanța de judecată.

Minorii au la activ 7-8 furturi care au fost documentate. Ultimul a avut loc în seara zilei de 19 iulie curent. Unul din cei trei suspecți a intrat, pentru a doua oară, în oficiul poșal din localitate de unde a furat bani și bilete de loterie în valoare de 10.000 de lei. După ce le-a răzuit, acesta a câștigat 400 de lei”, ne-a spus Bețivu.


Ofițera de presă a IGP a mai adăugat că aceștia furau tot ce găseau, de la bani și obiecte din aur, până la produse alimentare, iar furturile erau comise cât ziua, atât și pe timp de noapte.

A fost un caz în care polițistul de sector l-a percheziționat în plină stradă pe unul din minori, iar asupra sa a găsit obiecte din aur care au fost restituite proprietarului. Părinții celor trei au fost amendați de mai multe ori, deoarece sunt din familii social-vulnerabile, aceștia au spus că nu mai au de unde achita amenzile”.

realitatea.md


Advertisement

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii