Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Minor lovit de tatăl unui prieten

Un copil de nouă ani a ajuns la spital, după ce a fost bătut de tatăl unui prieten. S-a întâmplat în satul Nicoreni din raionul Drochia. Medicii spun că băiatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi mai multe leziuni corporale.

Iustin Berezovschi povestește că totul s-a întâmplat pe stadionul din sat. În timp ce se jucau, din greşeală, a lovit un alt copil cu mingea. Cel din urmă a s-a plâns tatălui, care a venit să-i ceară socoteala minorului într-o manieră agresivă.

„El m-a apucat de aici și mi-a zis că dacă te mai apropii de băiatul acesta, te îngrop aici și eu am zis bun, îmi cer scuze. Iar el a zis că niciun fel de scuze, te îngrop acuș aici. Am vrut să fug acasă, dar nu puteam, tremuram”, a explicat victima.

Bunica băiatului spune că acesta a ajuns acasă speriat și cu semne de lovituri pe față. Femeia a sunat la poliție, iar când starea băiatului s-a agravat a chemat ambulanța.


„Copiii între copiii când se bat e într-un fel, dar când un părinte așa cu toată puterea să vină și să-i dea una peste față și să-i facă comoție, asta e altceva. Clar că e dureros și eu am rămas singură și nu știam ce să fac în acest caz”, a declarat Silvia Berezovschi, bunica băiatului bătut.

Acesta a ajuns la Spitalul Raional din Drochia cu simptome caracteristice comoției cerebrale.

„Copilul a fost examinat radiologic, împreună cu medicul de gardă, iar după examinări a fost internat în secția pentru copii pentru tratament. Cu traumatism cranio-cerebral, comoție cerebrală și leziuni corporale”, a declarat Ilie Trofinciuc, medic traumatolog la Spitalul Raional Drochia.


Bărbatul care ar fi lovit minorul a plecat de la locul incidentului, iar identitatea acestuia încă nu a fost stabilită. Solicitat telefonic, polițistul de sector a declarat că nu poate oferi detalii despre acest caz, pentru că nu se află în localitate.

publika.md

 


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Fumau marijuana în zona de frontieră

Doi amici din Taraclia au fost prinși în timp ce fumau marijuana în zona de frontieră, iar un bărbat din Durlești, încerca deja a doua oară să ajungă ilegal în Ucraina.

Ambele incidente au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. În primul caz, polițiștii de frontieră au primit o informație despre o mașină, aflată în zona de frontieră, pe direcția Taraclia-Petrovca. La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști, care i-au prins pe doi bărbați, în timp ce inhalau marijuana cu un aparat confecționat dintr-o butelie din plastic. Audiați, cei doi prieteni, de 29 și respectiv, 39 de ani, au declarat că au cumpărat drogurile de la o persoană necunoscută.

Acum, ei sunt cercetați pentru încălcarea regimului de frontieră, iar dacă expertiza va demonstra că cei doi consumau narcotice, vor fi documentați și pentru consum de droguri. În celălalt caz, un bărbat de 31 de ani, din orășelul Durlești, a fost reținut la 50 m de la linia de frontieră, pe direcția Crocmaz – Starokazacie.

În timpul documentării, polițiștii de frontieră au constatat că este deja pentru a doua oară când bărbatul încearcă să ajungă ilegal în Ucraina. Acum, el riscă să fie amendat pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânără dispărută de o lună de zile

O tânără de 22 de ani din Grigoriopol  a dispărut de aproape o lună de zile, iar rudele nu mai știu cum să-i dea de urmă.

Acestea s-au adresat milițienilor din regiune, însă, până la moment, căutările nu au dat niciun rezultat. Anna Lupașco are înălțimea de 1.65m-1.70m, corpolența slabă, părul șaten și ochii căprui. Fata are o cicatrice pe burtă, îi lipsește un dinte din față, iar pe mâna stângă are tatuat semnul infinitului. În ziua dispariției, purta o rochie roz, combinat cu negru și o pereche de papuci negri.

Persoanele care au recunoscut-o pe tânăra din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 102, 112, sau la 021 032 980.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în cluburile din Chișinău

Trei tineri originari din Călărași, cu vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 25 ani, au fost reținuți și arestați preventiv pentru 30 de zile, suspectați de trafic de droguri.

Potrivit poliției, tinerii vindeau droguri în cluburile de noapte din Chișinău. Aceștia au fost urmăriți aproximativ o lună de zile, perioadă în care oamenii legii au făcut două achiziții de control. Suspecții au fost reținuți în flagrant și încătușați de către forțele de ordine.

În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora, dar și într-un automobile, poliţiştii au depistat şi ridicat 229 de pastile „Extasy”, în care se conţin droguri „MDMA”, pachete speciale de ambalare a drogurilor.

Totodată, au găsit bani marcaţi, transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile. Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din Chișinău, iar dacă reușeau să vândă substanțele narcotice, aceștia urmau să obșinp peste 60.000 de lei. Probele depistate au fost expediate la expertiză.


Acum, suspecții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal. Dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă până la 15 ani de puțcărie. Cercetările continuă, pentru a identifica eventualii complici în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii