Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Minor lovit de tatăl unui prieten

Un copil de nouă ani a ajuns la spital, după ce a fost bătut de tatăl unui prieten. S-a întâmplat în satul Nicoreni din raionul Drochia. Medicii spun că băiatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi mai multe leziuni corporale.

Iustin Berezovschi povestește că totul s-a întâmplat pe stadionul din sat. În timp ce se jucau, din greşeală, a lovit un alt copil cu mingea. Cel din urmă a s-a plâns tatălui, care a venit să-i ceară socoteala minorului într-o manieră agresivă.

„El m-a apucat de aici și mi-a zis că dacă te mai apropii de băiatul acesta, te îngrop aici și eu am zis bun, îmi cer scuze. Iar el a zis că niciun fel de scuze, te îngrop acuș aici. Am vrut să fug acasă, dar nu puteam, tremuram”, a explicat victima.

Bunica băiatului spune că acesta a ajuns acasă speriat și cu semne de lovituri pe față. Femeia a sunat la poliție, iar când starea băiatului s-a agravat a chemat ambulanța.


„Copiii între copiii când se bat e într-un fel, dar când un părinte așa cu toată puterea să vină și să-i dea una peste față și să-i facă comoție, asta e altceva. Clar că e dureros și eu am rămas singură și nu știam ce să fac în acest caz”, a declarat Silvia Berezovschi, bunica băiatului bătut.

Acesta a ajuns la Spitalul Raional din Drochia cu simptome caracteristice comoției cerebrale.

„Copilul a fost examinat radiologic, împreună cu medicul de gardă, iar după examinări a fost internat în secția pentru copii pentru tratament. Cu traumatism cranio-cerebral, comoție cerebrală și leziuni corporale”, a declarat Ilie Trofinciuc, medic traumatolog la Spitalul Raional Drochia.


Bărbatul care ar fi lovit minorul a plecat de la locul incidentului, iar identitatea acestuia încă nu a fost stabilită. Solicitat telefonic, polițistul de sector a declarat că nu poate oferi detalii despre acest caz, pentru că nu se află în localitate.

publika.md

 


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Momentul în care un pieton accidentat de un biciclist, pe o trecere de pietoni din Chișinău

Un incident mai puțin obișnuit s-a produs pe o stradă din Chișinău. Un pieton a fost accidentat pe o trecere de pietoni de către un biciclist. Totul s-a întâmplat în dimineața de 11 decembrie, pe strada Alecu Russo din sectorul Râșcani al capitalei.

Momentul impactului a fost surprins de camera de bord al unui șofer, care stătea în ambuteiaj. Din imagini se vede cum pietonul începe traversarea, iar, când ajunge la mijlocul drumului, un biciclist care se deplasa printre mașini îl lovește în plin, apoi se dezechilibrează și cade de pe bicicletă. Din fericire, impactul nu a fost unul puternic și nici tânărul care traversa strada, nici biciclistul nu au pățit nimic.

Ghinionul bărbatului de pe bicicletă a fost însă ca, în acea intersecție să fie un agent de patrulare care dirija circulația vehiculelor. Din imagini se observă că, după o scurtă discuție între cei trei, pietonul și-a continuat drumul.

Totodată și biciclistul s-a dus de la fața locului. Menționăm că, potrivit legii, bicicliștii trebuie să se deplaseze pe traseu numai pe banda extremă dreaptă și să se conformeze regulilor ca și șoferii autoturismelor.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Focuri de armă, în centrul capitalei

Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de ofițerii anticorupție, în momentul în care lua 1.000 de euro mită de la un șofer, prins anterior băut la volan.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 13 decembrie, pe strada Mihai Eminescu. CNA a fost sesizat acum câteva zile. Un bărbat ar fi declarat că ar fi fost prins de un echipaj de poliție baut la volan, intrând în intersecție la culoarea roșie a semaforului. După ce au efectuat toate verificările, poliţistul-şofer l-a escortat pe denunțător la domiciliu, și i-ar fi spus că pentru 1.000 de euro îl poate scăpa de pedeapsă.

Prin urmare, polițistul a fost reținut chiar în momentul în care primea banii. Acesta ar fi încerfcat să fugă, de aceea oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment în aer. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă 10 ani de pușcărie.

Potrivit CAN, de la începutul acestui an, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Puneau în circulație bani falși

Falsificau bancnote a câte 200 de lei moldovenești, după care achitau cu ele în magazine și la stațiile Peco. Este vorba de trei indivizi din sudul țării. Unul dintre suspecți, care ar fi liderul grupării, a fost reținut.

În data de 12 decembrie, bănuitul de 27 de ani a fost încătușat în propria casă.

Investigațiile pe acest caz  au durat un an de zile. Primul care ar fi bătut alarma a fost un taximetrist, care a sunat la poliție și a spus că niște pasageri au achitat pentru călătorie 200 de lei falși. În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că este vorba de trei locuitori ai orașului Cantemir, cu vârstele cuprinse între 18-27 de ani.

În prezent, capul grupării a fost reținut pentru 72 de ore.


Pe numele bănuitului a fost pornit dosar penal pentru circulația și utilizarea banilor falși, infracțiune care se pedepsește cu până la 15 ani de pușcărie. Cazul se investighează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii