Rețele de socializare

Moldova

DETALII NOI în cazul băiatului de 11 ani care a MURIT din cauza RABIEI

Cazul băiatului de 11 ani, care acum două zile ar fi murit din cauza rabiei, trezeşte semne de întrebare. Șeful Centrului de Sterilizare din Chișinău, Roman Trahtman, spune că medicii din Stăuceni, cei care primii au consultat copilul, ar fi acţionat necorespunzător. Potrivit lui, aceştia l-ar fi investigat ineficient timp de o săptămână, până ce starea băiatului s-a agravat.

Publicat

Cei vizaţi au refuzat să ofere un răspuns clar dacă în acest caz s-au luat toate măsurile necesare.

Roman Trahtman spune că a efectuat o investigație și a discutat atât cu medicii,care au avut tangenţă în acest caz, cât și cu mama băiatului. Trahtman este sigur că victima nu s-a infectat prin zgârietura pe care o avea pe piept, aşa cum presupun medicii, pentru că locul ar fi trebuit să arate inflamat, fapt ce nu s-a produs. Bărbatul spune că a fost personal la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, acolo unde băiatul a fost adus în data de 12 iulie, în stare extrem de gravă, abia peste trei săptămâni de la presupusa infectare.

”Animalul poate să-l lingă, iar dacă sunt tăieturi pe mână sau pe față, ca de exemplu buzele lui care erau crăpate, saliva pătrunde în sânge şi omul se infectează. Nu este neapărat să fie o mușcătură”, a spus Roman Trahtam, șeful Centrului de Sterilizare din Chișinău.


Roman Trahtman a aflat că băiatul a fost dus la medicii din Stăuceni de mătuşa care îl îngrijea, abia peste două săptămâni din ziua când se presupune că s-a infectat. Medicii de acolo, însă, l-au investigat încă timp de o săptămână, spune el.

”Medicii îl purtau dintr-un centru de sănătate în altul și s-a ajuns până la aceea că, din cauza halucinațiilor, ei credeau că băiatul are dereglări psihice și l-au trimis la Spitalul de Psihiatrie “Codru”.”, a declarat Roman Trahtam, șeful Centrului de Sterilizare din Chișinău.

Am încercat să aflăm dacă într-adevăr copilul a fost dus la Spitalului Clinic de Psihiatrie, însă directorul acestei instituţii nu ne-a răspuns la telefon.


”Am încercat să luăm o reacție de la medicul de familie din cadrul Centrului de Sănătate Stăuceni, dar acesta nu a fost de găsit. Administrația instituției a spus că va comenta învinuirile doar după difuzarea reportajului.”

Am solicitat o opinie şi responsabililor din cadrul ministerului Sănătăţii, dar aceştia ne-au redirecţionat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Nici aici reprezentanțiii instituției nu ne-au putut oferi un răspuns clar privind măsurile luate în acest caz.

”Nu, nu putem să vă dăm așa informații. Pentru informații suplimentare puteți să vă adresați unde a fost consultat și spitalizat pacientul în cauză”, a spus Victoria Slivinschi, medic epidemiologic la ANSP.


Amintim că băiatul de 11 ani a ajuns la medicul de familie, abia după două săptămâni de la presupusa infectare, cu febră şi convulsii. El a fost internat ulterior la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, unde, miercuri seara, s-a stins din viață.

publika.md


Advertisement

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii