Rețele de socializare

Sociale

MSMPS vine cu precizări, în cazul intoxicării a 50 de copii la o bază de odihnă care aparține Universității de Medicină: „Starea de sănătate a copiilor este medie”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări în cazul intoxicării în masă la o bază de odihnă din orașul Sergheevca, Ucraina, care aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

În rezultatul schimbului de informații cu organele competente ale Ucrainei se confirmă cazurile de intoxicație alimentară a 52 de persoane: 50 de copii și doi adulți. În rezultatul examinării epidemiologice preliminare s-a stabilit ca cei aflați la odihnă au sosit din regiunile Kiev, Chernigov și Kharkhov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova în prezent se precizează, notează în comunicatul emis presei.

Starea de sănătate a copiilor este medie, aceștia fiind internați la spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.


Consulul Republicii Moldova la Odesa s-a deplasat la fața locului pentru a documenta cazul.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că va reveni cu detalii.


Amintim că presa ucraineană anunța că 46 de copii s-au intoxicat la tabăra de reabilitare „Medic-2” din Sergeevca, Ucraina, ulterior s-a aflat că sunt, de fapt, 50 de copii.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” a anunțat ulterior că nu este responsabilă de activitatea bazei.


unimedia.info


Sociale

/FOTO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Automobilul a ars în totalitate.

O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Totul s-a întâmplat în data de 12 iulie, în a doua parte a zilei. Potrivit tuk.md, șoferul ar fi încercat, mai întâi, să stingă singur flăcările. Când a văzut că nu-i reușește, acesta a chemat pompierii.

La fața locului a venit o echipă de salvatori, care, la scurt timp, a reușit să stingă focul. Totuși, incendiul a distrus automobilul în totalitate. Acesta nu mai poate fi restabilit.


Preliminar, focul ar fi pornit de la secțiunea motorului din cauza unui scurt circuit.

Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

echipa.md


 


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care HOȚII sparg o mașină și fură din ea un portmoneu plin cu bani

La Comrat, un grup de necunoscuți sparg automobilele și fură tot ce găsesc.

O cameră de supraveghere, montată în curtea unui bloc de locuit a surprins unul dintre furturi, iar imaginile au fost expediate la adresa redacției unui portal local de știri. 

Din imagini se vede cum suspecții încearcă să deschidă, pe rând, mașinile. Unul dintre autoturisme s-a dovedit a fi descuiat. Hoții au furat din el o geantă cu instrumente și un portmoneu cu o sumă mare de bani.


Proprietarul autoturismului a anunțat poliția. Oamenii legii investighează cazul, însă, până la moment nu există suspecți.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

Suspect reținut: Cum ar fi fost omorât ex-primarul Tiraspolului

Oamenii legii au reţinut la Odesa un bărbat suspectat de asasinarea fostului primar al administraţiei oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko.

Suspectul împreună cu doi complici (originari din Transnistria) ştiau că fostul funcţionar a cumpărat o casă în satul Novaia Dofinpvka, transmite Știri.md.

Ei au închiriat o locuinţă în apropiere şi au început să studieze obiceiurile şi programul victimei.


Pe 21 mai 2019, cei trei au pătruns în casa lui Bezbabcenko, au început să-l bată şi să-i ceară bani.

Când victima a refuzat să le dea banii, ei i-au legat mâinile şi l-au pus în portbagajul maşinii sale.


Ajungând la o clădire abandonată din satul Vapnearka, ei au continuat să-l bată, cerându-i bani şi obiecte de valoare.

În urma rănilor suferite, victima a decedat pe loc.


Bezbabcenko a fost primarul oraşului Tiraspol în perioada 2012-2016, când preşedinte al Transnistriei era Evghenii Şevciuk.

El a părăsit regiunea imediat după schimbarea puterii.


Citește mai departe

topul săptămânii