Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ ITALIA: Furau sistemele de navigație de la mașinile de lux. Trei moldoveni, specializați în furturi de tehnică sofisticată, arestați.

Furau sistemele de navigație de la mașinile de lux. Trei moldoveni, specializați în furturile tehnicii de la mașinile de lux, arestați în Italia. În curând, își vor afla sentințele.

Totul s-a întâmplat în orașul Arezzo din  Italia.

Gruparea criminală și-a început activitatea infracțională în 2018, și erau de negăsit. Ei ar fi reușit să fure zeci, sau poate chiar sute de sisteme de navigare electronice, dar și alte utilaje tehnice sofisticate, instalate în mașinile de lux.

Investigațiile au început în martie 2018. atunci, proprietarul unui service MERCEDES s-a adresat la poliție și a declarat că, persoane necunoscute au intrat în parcarea service-ului și au furat 19 sisteme de navigare prin sateliți. Aceștia ar fi reușit să deschidă geamul din spate, printr-un truc, fără a-l sparge, apoi au pătruns în mașini și au furat toată tehnica.


Apoi, incidente asemănătoare s-au petrecut și în orașele Toscana și Umbria din nordul Italiei. Acolo, după aceeași schemă, suspecții ar fi furat dispozitivele de la mai multe mașini din centrele de deservire a mărcilor  de mașini AUDI, MERCEDES și BMW.

După aproape trei luni de investigații, polițiștii au dat de urmele suspecților. Presa din Italia scrie că aceștia au fost prinși grație unei singure amprente, pe care unul dintre suspecți a lăsat-o pe ultima mașină spartă.  În data de patru iulie 2019, aceștia au fost plasați în arest.

În curând, aceștia își vor afla sentința.

echipa.md


Diaspora

ITALIA: Un moldovean a îmbrăcat haine de 400 € de pe rafturile unui magazin și a fugit fără să le achite

Un moldovean s-a făcut de rușine, într-un magazin vestimentar din Italia, după ce a îmbrăcat haine de 400 de euro și ar fi încercat să iasă fără să plătească.

Totul s-ar fi întâmplat în seara de 13 octombrie, într-un magazin din orașul Rimini.

Presa din Italia scrie că, moldoveanul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în magazin, și ar fi început să se plimbe printre rafturi, dând de bănuit angajaților. Aceștia au hotărât să privească de la distanță ce va face moldoveanul, iar, între timp au chemat și poliția. În cele din urmă, moldoveanul și-ar fi ales mai multe articole vestimentare, sub pretextul de a le măsura.

Bărbatul ar fi îmbrăcat toate hainele pe el și a ieșit, alergând din magazin, cât îl țineau picioarele. Totuși, polițiștii, l-au ajuns din urmă la scurt timp și l-au reținut.


Neavând ce face, moldoveanul a returnat hainele, în valoare de 400 de euro.

Moldoveanului, deja cunoscut de către polițiștii din Rimini și pentru alte infracțiuni, i-a fost interzisă aflarea pe teritoriul orașului Rimini.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Moldoveancă snopită în bătăi de concubinul ei, tot moldovean, în Italia. Victima se zbate între viață și moarte

O moldoveancă de 45 de ani, la un pas de a fi omorâtă de concubinul ei, tot moldovean, în Italia. Totul ar fi început după ce femeia l-ar fi anunțat pe bărbat că-l părăsește.

S-a întâmplat în data de 12 octombrie, în localitatea Copparo din Bologna. Presa de acolo scrie că femeia, de 45 de ani s-ar fi luat la ceartă cu concubinul său, iar la un moment dat o-ar fi spus că-l părăsește. În acel moment bărbatul și-ar fi pierdut firea și ar fi snopit-o în bătăi pe femeie, până aceasta a căzut nemișcată, la pământ. Când și-a dat seama ce a făcut, moldoveanul a chemat-o pe sora lui și i-a spus să cheme ambulanța, iar el și-a luat bicicleta și a fugit.

Când au venit la fața locului, medicii au găsit moldoveanca pe jos, fără cunoștință și plină de sânge. Femeia a fost prelată de ambulanță și dusă de urgență la spital, unde a fost internată în secția de chirurgie. Medicii au prognoze rezervate privind starea femeii.

La scurt timp, moldoveanul de 43 de ani a fost reținut pe o stradă din oraș, în stare de ebrietate și cu o sticlă de vin în mână. Acum acesta este cercetat penal pentru violență în familie și tentativă de omor.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean a provocat un adevărat carambol, pe o stradă din Italia. Un pasager din mașina moldoveanului a ajuns la spital.

Un șofer moldovean, de 42 de ani, a provocat un adevărat carambol, pe o stradă din Italia. Un pasager de 18 ani din mașina moldoveanului a ajuns la spital.

Totul s-a întâmplat în dimineața de 12 octombrie, în orașul Cargliari, capitala insulei Sardinia. Presa din Italia scrie că bărbatul ar fi trecut peste linia dublă și ar fi tamponat un alt automobil, condus de un sardinian de 49 de ani. Ulterior, mașina tamponată a fost proiectat într-un al treilea autoturism, condus de o șoferiță de 46 de ani.

La locul accidentului a venit și o ambulanță, care l-a preluat pe pasagerul moldoveanului, în vârstă de 18 ani, la spital, și examinat în zona galbenă. Polițiștii din Italia cercetează cazul.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii