Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ UPDATE: Minorul dispărut din Grigoriopol se ascundea în Pakistan, nu departe de India. Băiatul se temea să vină acasă, de frica examenelor.

A plecat de acasă de frica examenului. Ivan Ababii, în vârstă de 15 ani, din satul Butor din raionul Grigoriopol, care a plecat de acasă acum patru zile, a fost găsit.

În tot acest timp, minorul a locuit într-o casă părăsită din Pakistan, așa au poreclit localnicii zona care se află în vecinătate cu localitatea India din comuna Butor. Băiatul dormea pe un morman de gunoi.

IVAN ABABII:

– Aici dormeam.


– Chiar aici, pe acest loc?

– Da

Ivan povestește că ziua se ascundea în tufarii din preajma noii sale locuințe, iar pe timp de noapte, hoinărea prin sat pentru a-și căuta hrană. Mânca tot ce găsea. Pentru a nu da de bănuit, băiatul intra în casa părăsită prin geamul spart. În seara zilei 1 iulie, frații au decis să mai facă o tură prin sat, ca să-l caute. La un moment dat, din întuneric a apărut Ivan, rușinat și cu capul aplecat.


DUMITRU ABABII, FRATELE LUI IVAN:

Mergeam pe drum, când ne uităm el  merge în întâmpinare. A dat capul jos de parcă nu ne vede. Era întuneric, abia de vedeai ceva. Când ne uităm era chiar el, i-am spus să mergem acasă și l-am întrebat dacă fuge de cineva și ne-a zis că – „nu”. Atunci l-am întrebat de ce nu s-a întors acasă. El ne-a mărturisit că-i era rușine pentru că s-a gândit că nu a dat examenul.

Miliția a stabilit că, în dimineața în care a dispărut, Ivan a plecat spre școală pentru a susține restanța la matematică. Pentru că nu a fost sigur că examenul l-a scris bine, acesta a decis să nu mai stat să aștepte rezultatele, s-a ridicat din bancă, a ieșit din clasă și a plecat.


IVAN ABABII:

Am crezut că nu am susținut examenul. Credeam că voi rămâne repetent și mi-a fost rușine să mă întorc acasă


Frații mai mari a lui Ivan nu-și pot explica ce l-a făcut pe acesta să plece.

DUMITRU ABABII, FRATELE LUI IVAN:

Nu am pus un deget pe el, niciodată. El a rămas fără mamă la vârsta de 6 ani, noi îl creștem deja de zece ani. În viața nu l-am bătut, îl mai certam pentru că, uneori, era de ce.

Acum, băiatul urmează să meargă cu unul dintre frați la Tiraspol să depună actele de înmatriculare la colegiu, pentru a deveni mecanic auto.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Voia casa și mașinile fostului soț

Un bărbat de 40 de ani a ajuns pe mâna poliției, suspectat de șantaj. Acesta îl amenința sistematic cu moartea pe un alt bărbat și-I cerea banii și bunurile de preț din casă, și toate astea la comanda soției victimei, cu care se află în proces de divorț.

Oamenii legii au stabilit că comanditarul infracțiunii este o femeie de 36 ani. Fiind în proces de divorț cu soțul ei, un bărbat în vârstă de 38 ani, și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, femeia s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu  moarte, să-l impună pe soțul ei să se dezică de casă, automobile și mai multe afaceri.

Prin urmare, timp de două luni, suspectul l-ar fi șantajat pe bărbatul de 38 de ani, dar și pe rudele acestuia. În cele din urmă victima s-a adresat la poliție. Prin urmare, în data de 13 februarie, mascații de la fulger l-au reținut pe suspect într-un local din centrul capitalei, acolo unde se înțelesese să se vadă, din timp cu victima.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală, iar suspectul riscă până la 7 ani de detenție cu amendă de până la 67.500 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident în centrul capitalei

Accidentele se țin scai de străzile capitalei, mai ales în orele de vârf. Nici ziua de 14 februarie nu a fost o excepție. Două automobile au blocat traficul pentru minute în șir după ce s-au tamponat violent.

S-a întâmplat la intersecția străzilor Armenească și Alexei Șciusev din centrul Capitalei, în jurul orei 14.00. Din imaginile de la fața locului se vede că cel mai grav a fost avariat autoturismul gri. Capota acestuia a fost distrusă. Martorii de la fața locului spun că anume șoferul mașinii care a fost cel mai grav avariată și se face vinovat de producerea impactului.

Acesta a intrat în intersecție de pe un drum fără prioritate fără a se asigura. Prin urmare s-a tamponat direct în vehiculul care circula regulamentar. Această versiune urmează să fie verificată de poliție. Tot internauții scriu că în acea intersecție se produc des accidente de circulație din cauza că nu este semafor, iar șoferii deseori încalcă regulamentul.

Preliminar, nimeni nu a avut de suferit. Șoferii s-au ales numai cu câte o sperietură pe cinste. Conducătorul auto care va fi găsit vinovat riscă să fie sancționat contravențional. În acest context, oamenii legii îndeamnă șoferii să fie prudenți și să respecte cu strictețe regulile de circulație.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu narcotice, în capitală

A dat ochii cu poliția și s-a dat de gol. Este cazul unui chișinăuian, prins cu buzunare pline cu droguri.

Tânărul de 23 de ani a fost încătușat, recent, pe una din străzile sectorului Râșcani. Individul a trezit atenția oamenilor legii prin  comportamentul suspect de care a dat dovadă după ce a zărit echipajul de poliție. Bărbatul a fost stopat, iar în cadrul documentării asupra sa au fost găsite 17 pachețele cu masă vegetală uscată cu miros specific asemănătoare cu ,,Marijuana hidroponica”.

În consecință, suspectul a ajuns la Inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-ar fi recunoscut vina și le-ar fi povestit anchetatorilor că cele 17 pliculețe urma să le plaseze în mai multe ascunzișuri. Astfel, marfa urma să ajungă la potențialii clienți care au comandat narcoticele prin intermediul aplicației Telegram. Potrivit calculelor făcute de oamenii legi, dacă individul ar fi reușit să-și comercializeze marfa, el s-ar fi ales cu un venit de 10 mii de lei.

Pachețele depistate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Acum, tânărul riscă să se aleagă cu undosar penal pentru circulația ilegală a drogurilor. Cazul se cercetează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii