Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Scutece și îcălțăminte de contrabandă

Cumpărau mărfuri din Ucraina și le aduceau prin contrabandă în țara noastră. Trei bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani, sunt cercetați penal, suspectați de contrabandă de milioane de lei.

Afacerea ilegală a fost deconspirată de către vameși împreună cu procurorii de la PCCOCS după ce i-au filat timp de patru luni. Potrivit lor, după ce ajungeau în Moldova, mărfurile erau repartizare comercianților din Chișinău. Organele de forță au descins într-un depozit, deținut de unul dintre suspecți, despre care se spune că ar fi conducătorul afacerii, dar și la domiciliul său.

Acesta a fost reținut în flagrant chiar în momentul când descărca marfă de contrabandă. În tavanul vehiculului percheziționat, vameșii au depistat zeci de scutece, șampoane, absorbante, aparate pentru îngrijirea personală, încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență. Imediat după reținere, organele de anchetă au descins la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Capitală, unde au depistat alte mărfuri de larg consum, fără acte.

Printre acestea au fost descoperite și insecticide, care pot fi importate doar cu autorizații speciale. Verificările au avut loc și în magazinele și depozitele deținute de alți doi agenți economici, care comandau și primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către suspecți. Și acolo, vameșii au depistate cantități mari de mărfuri, fără acte de proveniență.


Valoarea mărfii confiscată ajunge la patru milioane de lei.  În caz de condamnare, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie. Cercetările continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 78 de ani din comuna Goian, raionul Dubăsari, a dispărut de aproape o lună de zile.

Milițienii din regiune încearcă să-i dea de urmă. Alexei Zbirnea ar fi ieșit din casă în dimineața de 26 august și s-a dus într-o direcție necunoscută, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Bărbatul are înălțimea de 1.70m, corpolența medie, ochii verzi și părul cărunt. În ziua dispariției, purta un sacou de o nuanță deschisă, pantaloni negri, iar pe cap avea un chipiu, la fel de culoare neagră.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112, 102, sau 053 381 529.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu droguri, eșuată

Peste cinci kg de marijuana au fost ridicate de polițiști dintr-o gospodărie din centrul țării. Suspectat este un bărbat de 43 de ani din orașul Criuleni. Potrivit poliției, acesta ar cultiva, păstra și vinde substanțe narcotice.

Polițiștii din Criuleni au descins la domiciliul bărbatului și au făcut percheziții, inclusive, în unele încăperi aferente ale casei. În rezultat au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante asemănătoare cânepei – marihuana. Mai mult, oamenii legii au mai găsit și obiecte confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor. Ceea ce se presupune că suspectul ar fi și consumator de droguri.

Informație neconfirmată de poliție. Forțele de ordine au ridicat aproximativ cinci kg de marijuana. Toată cantitatea de substanțe narcotice, precum și obiectele confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor, au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează să se stabilească toate circumstanțele. Bărbatul de 43 de ani este cercetat în libertate, dacă expertiza va arăta că substanțele depistate sunt droguri, acesta va fi reținut si riscă dosar penal, dar și ani grei de detenție.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O mamă a doi copii s-a sinucis

Tragedie fără margini într-o familie din raionul Hâncești. Doi copii au rămas orfani după ce mama lor, de 24 de ani, și-ar fi pus capăt zilelor. Tragedia s-a produs în data de 17 septembrie, în satul Mingir.

Ofițerul de presă de la IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că trupul neînsuflețit al victimei a fost depistat de către membrii familiei, care au alertat imediat poliția. La fața locului, forțele de ordine au stabilit că tânăra de 24 de ani ar fi băut o substanță antiparaziți, predestinată pentru animalele domestice, care i-a provocat o intoxicație gravă, și prin urmare, a dus la decesul tinerei. Localnicii povestesc că tânăra făcea abuz de alcool și, anterior, ar mai fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Acum, polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a murit victima, iar dacă este vorba de suicid, ce a făcut-o să-și pună capăt zilelor. Tânăra decedată avea doi copii minori și locuia în concubinaj cu tatăl acestora.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii