Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Un tânăr de 27 de ani a murit înecat

Un tânăr de 27 de ani, din Chișinău, a murit înecat în lacul din parcul „La Izvor”. S-a întâmplat în seara de 12 mai, în jurul orei 22.00, după ce victima a mers la scăldat împreună cu un prieten.

Potrivit poliției, înainte de a intra în apă, cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice și erau în stare avansată de ebrietate. Prietenii ar fi decis să meargă la scăldat, „sa se răcorească”.

Tânărul rămas în viață le-ar mai spus ca și-a dat seama că prietenul său a dispărut atunci când a ieșit din apa, iar celălalt nu mai ieșea. Speriat, acesta a alertat salvatorii și poliția. Căutările au început dis de dimineață.

La fața locului au venit salvatorii și mai multe echipaje de poliție, iar zona a fost încercuită. Trei scafandrieri, ajutați de mai mulți salvatori pe bărci au căutat cadavrul bărbatului în apele lacului. După trei ore de căutări continue pe o arșiță insuportabilă, în cele din urmă, cadavrul tânărului în vârstă de 27 de ani a fost găsit în după amiaza de 13 iunie.


Căutările au fost dificile, spun salvatorii,  întrucât vizibilitatea în apă este foarte redusă din cauza apei murdare, dar și a vegetației din lac, care  a încurcat scafandrierilor.

Oamenii legii urmează să stabilească identitatea exactă a victimei și să-i audieze pe martori, dar și pe prietenul victimei. Cercetările continuă. Pompierii atenționează că scăldatul este interzis în lacuri necunoscute și la adânci, unde ar putea fi gropi și pietre. Totodată, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, mai ales după ce ați consumat alcool.

echipa.md

 


Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 78 de ani din comuna Goian, raionul Dubăsari, a dispărut de aproape o lună de zile.

Milițienii din regiune încearcă să-i dea de urmă. Alexei Zbirnea ar fi ieșit din casă în dimineața de 26 august și s-a dus într-o direcție necunoscută, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Bărbatul are înălțimea de 1.70m, corpolența medie, ochii verzi și părul cărunt. În ziua dispariției, purta un sacou de o nuanță deschisă, pantaloni negri, iar pe cap avea un chipiu, la fel de culoare neagră.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112, 102, sau 053 381 529.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu droguri, eșuată

Peste cinci kg de marijuana au fost ridicate de polițiști dintr-o gospodărie din centrul țării. Suspectat este un bărbat de 43 de ani din orașul Criuleni. Potrivit poliției, acesta ar cultiva, păstra și vinde substanțe narcotice.

Polițiștii din Criuleni au descins la domiciliul bărbatului și au făcut percheziții, inclusive, în unele încăperi aferente ale casei. În rezultat au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante asemănătoare cânepei – marihuana. Mai mult, oamenii legii au mai găsit și obiecte confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor. Ceea ce se presupune că suspectul ar fi și consumator de droguri.

Informație neconfirmată de poliție. Forțele de ordine au ridicat aproximativ cinci kg de marijuana. Toată cantitatea de substanțe narcotice, precum și obiectele confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor, au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează să se stabilească toate circumstanțele. Bărbatul de 43 de ani este cercetat în libertate, dacă expertiza va arăta că substanțele depistate sunt droguri, acesta va fi reținut si riscă dosar penal, dar și ani grei de detenție.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O mamă a doi copii s-a sinucis

Tragedie fără margini într-o familie din raionul Hâncești. Doi copii au rămas orfani după ce mama lor, de 24 de ani, și-ar fi pus capăt zilelor. Tragedia s-a produs în data de 17 septembrie, în satul Mingir.

Ofițerul de presă de la IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că trupul neînsuflețit al victimei a fost depistat de către membrii familiei, care au alertat imediat poliția. La fața locului, forțele de ordine au stabilit că tânăra de 24 de ani ar fi băut o substanță antiparaziți, predestinată pentru animalele domestice, care i-a provocat o intoxicație gravă, și prin urmare, a dus la decesul tinerei. Localnicii povestesc că tânăra făcea abuz de alcool și, anterior, ar mai fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Acum, polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a murit victima, iar dacă este vorba de suicid, ce a făcut-o să-și pună capăt zilelor. Tânăra decedată avea doi copii minori și locuia în concubinaj cu tatăl acestora.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii