Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Trei persoane din nordul țării reținute pentru jaf

Poliția a reținut trei persoane care ar fi pătruns în casa unui locuitor din raionul Sângerei și au sustras 80 de mii de ruble, un telefon și o tabletă. Indivizii s-au dovedit a fi din raioanele Drochia și Ungheni și au între 17 și 32 de ani.

Potrivit angajaților Inspectoratului Național de Investigații incidentul s-a produs la data de 27 mai, la ora 4 și 30 de minute. Victima o femeie de 35 de ani dormea singură în casă.

Ușa nu era încuiată așa că făptașii au pătruns cu ușurință, au amenințat femeia și au luat banii. Copii și părinții victimei dormeau într-o anexă a casei, iar soțul acesteia se afla la muncă peste hotare. Familia acesteia gestionează activitatea unui magazin din localitate.

Poliția este acum în căutarea complicilor care le-ar fi furnizat făptașilor informația despre starea materială a victimei.


Oamenii legii spun că suspecții au antecedente penale.  Iar dacă vina lor va fi dovedită ei riscă până la cinci ani de pușcărie pentru jaf.

tvn.md


Sociale

/VIDEO/ Vindea droguri dependenților din Chișinău. Tânăr de 25 de ani – reținut. Polițiștii au găsit narcotice de 40.000 de lei.

Ofițerii Direcției Combaterii Crimei Organizate al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS, au documentat și destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane implicate în realizarea drogurilor de tip marijuană.

Pe parcursul a șase luni, ofițerii de investigație au efectuat mai multe achiziții de control, fiind procurate doze de marijuană cu 1000 și 4000 de lei, astfel, fiind identificată sursa drogurilor și metoda de transmitere a acestora.

În urma efectuării perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat pachețele cu doze diferite de marijuană, telefoane mobile și mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor în sumă de 18 000 lei .

Valoarea drogurilor confiscate se ridică la suma de 40 000 lei.


Ca urmare a operațiunii demarate, polițiștii au reținut în flagrant un bărbat în vârstă de 25 de ani, originar din municipiul Chișinău.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, cu ulterior demers pentru arest de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.


La moment ofițerii de investigație întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracțional și atragerea acestora la răspundere penală.

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Familie din Călărași, rămasă pe drumuri. Casa le-a fost distrusă în totalitate.

 Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri o familie din Călărași, după ce casa lor a ars în totalitate. Nenorocirea s-a produs în seara de 18 septembrie, aproximativ la ora 17.00, într-o gospodărie din localitatea Sadova.

La fața locului au intervenit trei echipe de salvatori și pompieri, care, timp de aproape două ore au luptat cu focul, care a cuprins locuința. Potrivit pompierilor, focul a distrus 80 la sută din locuință, dar și tot ce se afla în interior.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

În timpul intervenției, pompierii au scos din locuință două butelii cu gaz, evitând, astfel, o tragedie. Pe o rețea de socializare a apărut o postare, făcută de o prietenă victimelor care a povestit că în acea casă locuia o tânără de 20 de ani, împreună cu băiețelul ei de trei ani, dar și cu bunica ei.


Potrivit sursei, victimele nu au reușit să salveze nimic din bunurile pe care le aveau în casă. Tânăra, împreună cu fiul și bunica ei au fost cazați temporar într-o căsuță din sat. Cauzele și circumstanțele incendiului vor fi stabilite ulterior de specialiștii IGSU.

Cei care vor să ajute familia în cauză pot să apeleze la numerele de telefon: 069 663 839, 068 169 916 pentru a afla cum o pot face.

Video, în curând…


echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Adjunctul Secţiei securitate publică aL IPCahul, reţinut pentru mită. A cerut 2.700 de euro de la un bărbat, pentru a-i soluționa cazul.

Șeful-adjunct al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut aseară de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Acesta este bănuit că ar fi pretins de la un bărbat 700 de euro, iar ulterior încă 2000 de euro, pentru a-l ajuta să-şi soluţioneze un dosar penal.

În fapt, poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul organului de urmărire penală al Inspectoratului de poliţie Cahul şi că i-ar putea determina să claseze dosarul pornit în privinţa acestuia pe huliganism, dar şi să-i convingă să-i scoată interdicţia de nepărăsire a ţării. Pentru aceste servicii, poliţistul ar fi pretins şi primit 700 de euro. Ulterior însă, acesta ar mai fi pretins 2000 de euro pentru a mitui şi alte persoane, dar a fost denunţat la CNA.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar omul legii riscă până la 6 ani de puşcărie. În prezent, se efectuează şi alte acţiuni pentru a stabili complicii poliţistului şi pentru a elucida toate circumstanţele faptei.


Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii