Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Ploaia a făcut ravagii la Șoldănești

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în țară. A plouat puternic și în raionul Șoldănești. Numai în oraș au fost inundate 12 gospodării, iar pompierii au intervenit pentru a pompa apa și a curăța nămolul de pe drumuri și din grădini.

Această familie era acasă când a început ploaia. Ei povestesc ca în 15 minute a plouat atât de tare încât apa le-a intrat și în case. Speriați de valul de apă, ei și-au urcat copiii în pod.

Cei doi soți sunt îngroziți de pagubele aduse de ploaie, ei spun că apa care a intrat în casă le-a distrus tot mobilierul, iar acum vor avea mult de muncit pentru a restabili totul.

Unii spun că de când trăiesc nu au mai văzut așa ceva. Ploaia le-au distrus tot, le-au înecat păsările și animale. Acum, străzile din localitate sunt pline cu mâl.


Pentru a scoate apa din beciuri și ogrăzi, a fost nevoie de intervenția pompierilor,  care au pompat toată apa.

Totodată, potrivit pompierilor, precipitațiile au distrus și 60 de foi de ardezie de pe acoperişul şcolii din localitatea Poiana din același raion. Iar în satul Șipca, ploaia a pătruns chiar într-o casă de locuit. Proprietarii locuinței s-au pomenit cu pereții și podelele umede. Deocamdată, nu se cunoaște suma pagubelor materiale cauzate de ploi, acest lucru va fi stabilit ulterior. Serviciul meteo anunță ploi abundente în toată țara și pentru următoarele zile.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 78 de ani din comuna Goian, raionul Dubăsari, a dispărut de aproape o lună de zile.

Milițienii din regiune încearcă să-i dea de urmă. Alexei Zbirnea ar fi ieșit din casă în dimineața de 26 august și s-a dus într-o direcție necunoscută, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Bărbatul are înălțimea de 1.70m, corpolența medie, ochii verzi și părul cărunt. În ziua dispariției, purta un sacou de o nuanță deschisă, pantaloni negri, iar pe cap avea un chipiu, la fel de culoare neagră.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112, 102, sau 053 381 529.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu droguri, eșuată

Peste cinci kg de marijuana au fost ridicate de polițiști dintr-o gospodărie din centrul țării. Suspectat este un bărbat de 43 de ani din orașul Criuleni. Potrivit poliției, acesta ar cultiva, păstra și vinde substanțe narcotice.

Polițiștii din Criuleni au descins la domiciliul bărbatului și au făcut percheziții, inclusive, în unele încăperi aferente ale casei. În rezultat au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante asemănătoare cânepei – marihuana. Mai mult, oamenii legii au mai găsit și obiecte confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor. Ceea ce se presupune că suspectul ar fi și consumator de droguri.

Informație neconfirmată de poliție. Forțele de ordine au ridicat aproximativ cinci kg de marijuana. Toată cantitatea de substanțe narcotice, precum și obiectele confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor, au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează să se stabilească toate circumstanțele. Bărbatul de 43 de ani este cercetat în libertate, dacă expertiza va arăta că substanțele depistate sunt droguri, acesta va fi reținut si riscă dosar penal, dar și ani grei de detenție.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O mamă a doi copii s-a sinucis

Tragedie fără margini într-o familie din raionul Hâncești. Doi copii au rămas orfani după ce mama lor, de 24 de ani, și-ar fi pus capăt zilelor. Tragedia s-a produs în data de 17 septembrie, în satul Mingir.

Ofițerul de presă de la IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că trupul neînsuflețit al victimei a fost depistat de către membrii familiei, care au alertat imediat poliția. La fața locului, forțele de ordine au stabilit că tânăra de 24 de ani ar fi băut o substanță antiparaziți, predestinată pentru animalele domestice, care i-a provocat o intoxicație gravă, și prin urmare, a dus la decesul tinerei. Localnicii povestesc că tânăra făcea abuz de alcool și, anterior, ar mai fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Acum, polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a murit victima, iar dacă este vorba de suicid, ce a făcut-o să-și pună capăt zilelor. Tânăra decedată avea doi copii minori și locuia în concubinaj cu tatăl acestora.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii