Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Doi măgari, surprinși cum aleargă în mijlocul drumului, pe strada centrală din Comrat

INcident straniu în orașul Comrat. Doi măgari se plimbau prin centrul orașului, chiar printre mașinile care circulau prin zonă.

Cel mai probabil, aceștia ar fi reușit să se dezlege din locul unde erau legați și au luat-o l fugă. Potrivit găgăuzinfo.md, șoferii care au văzut plimbarea măgarilor au avut o atitudine pozitivă, situația li s-a fi părut un amuzantă, chiar dacă animalele ceau impedimente în trafic și chiar creau situații de risc.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

echipa.md


Moldova

Trei polițiști din Orhei, reținuți pentru MITĂ. Ar fi cerut 5.000 de lei de la un șofer, prins băut la volan

Trei polițiști au fost reținuți de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție pentru corupere pasivă. Este vorba despre doi agenți de patrulare şi un ofițer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei.

Potrivit denunțătorului, oamenii legii ar fi pretins şi primit în două tranșe, suma de 5 000 de lei pentru a nu documenta faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Pe numele bănuiților a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă.

În prezent, aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore în izolatorul CNA, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice.


Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Protestele șoferilor de pe ambulanțe. CNAMUP a venit cu o reacție oficială

După ce , în data de 13 noiembrie, zeci de șoferi de pe ambulanțe au protestat în fața Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, fiind nemulțumiți de salariile pe care le primesc, CNAMUP a venit cu un comunicat oficial.

Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească activează în regim obișnuit. La discuții au venit șoferii, care au zi liberă. Cei care astăzi sunt în tură, își îndeplinesc obligațiunile de serviciu conform cerințelor și normelor în vigoare. Toți cetățenii vor beneficia de asistență medicală urgentă la etapa de prespital.

Obiecția de bază a șoferilor constă în schimbările parvenite în domeniul salarizării, începând cu 1 octombrie 2019, ei sunt nemulțumiți de majorarea acordată.
Majorarea salariului a fost efectuată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 433 din 11.09.2019 pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.837/2016.


Vineri, 15 noiembrie 2019 este planificată o ședință de lucru cu șoferii ambulanțelor. Scopul acesteia este explicația repetată a legislației actuale cu privire la salarizarea angajaților,
se arată în comunnicat.

echipa.md



Citește mai departe

Moldova

Fata răpită din Nisporeni, GĂSITĂ! Concubinul ei, care a stropit-o cu o substanță inflamabilă, apoi i-a dat foc, reținut de poliție

În urma măsurilor întreprinse de către angajații IP Nisporeni, în jurul orei 16.00, concubinii au fost prezentați în sediul IP Nisporeni.

La IP Nisporeni a fost depusă o plângere din partea victimei, în vârstă de 26 ani, locuitoare al raionului Nisporeni, care a solicitat să fie întreprinse măsuri conform legii cu concubinul acesteia, în vârstă de 26 ani, locuitor al raionului Nisporeni, care la data de 12.11.2019, în jurul orei 21:00, aflându-se în domiciliul său din satul Șendreni, r-ul Nisporeni, acționând cu intenție, dându-și seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, în scopul scopul de a împiedica concubina să plece peste hotarele țării (la muncă sezonieră în Israel), a stropit-o pe peste față cu o substanță inflamabilă necunoscută la moment, după care cu un chibrit i-a dat foc, în rezultat i-au fost cauzate arsuri în zona feței, urechii stângi și a gâtului partea stângă.

Referitor la circumstanțele invocate de victimă, bărbatul, vina nu și-a recunoscut-o.

Bănuitul trăiește în concubinaj cu victima din anul 2017, locuind în localitatea Șendreni, r-ul Nisporeni. Aceștia nu au la întreținere copii. Femeia nu este angajată în câmpul muncii.


Bărbatul activează din 2017 la o întreprindere din or. Nisporeni ca electromontor. În anul 2015, bărbatul a fost judecat în baza art.287 CP executând 2 ani privațiune de libertate în penitenciarul Brănești.

Până la moment, în adresa IP Nisporeni nu au parvenit careva sesizări/plângeri referitoare la cazuri de violență în cadrul acestei familii.

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală în baza art.201/1 alin.3 Cod Penal al RM.
În conformitate cu prevederile art.166 CPP al RM, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al IP Nisporeni.


Amintim că despre incident s-a aflat după ce sora tinerei a făcut o postare pe o rețea de socializare, în care cerea ajutorul oamenilor, după ce sora ei ar fi dispărut.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii