Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Contabandă cu țigări din Transnistria în UE

Șapte persoane cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de ani, din Chişinău sunt suspectate de contrabandă cu țigări. Potrivit poliției, aceștia aduceau săptămânal din regiunea Transnistreană în Chișinău, loturi de țigări de import fără timbre de acciz, pe care le transportau ilegal.

Suspecții  își desfășurau afacerea împreună cu reprezentanții diferitor companii de producere și vindere a tutunului fermentat și a țigărilor, în special cu cele din stânga Nistrului.  Mai departe, țigările erau depozitate în municipiul Chișinău şi repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și în țările UE. În zilele de 16 și 17 mai, polițiștii au descins la 12 adrese din țară. După ce i-au urmări o perioadă, în regiunea satului Frumușica, polițiștii au reținut un automobil și două microbuze marfare, care transportau țigări din regiunea Transnistreană în Chișinău. În momentul reținerii, suspecții ar fi opus rezistență fizică.

Mai mult ca atât, mașinile care erau urmărite de polițiști, fiind escortate de alte automobile, intenționat ar fi accidentat automobilele polițiștilor, pentru a bloca și a crea impedimente la reținerea acestora.

În urma perchezițiilor – au fost ridicate peste 300 de cutii în care se aflau circa 165 de mii de pachete cu țiăpri și aproximativ 3 milioane 300 de mii de țigări fără timbre de acciz. Prejudiciu cauzat depășește 3 milioane 600 de mii de lei. Totodată, în cadrul perchezițiilor, s-au m-ai găsit înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile, dar și peste 500 000 lei, care, potrivit poliției, ar fi bani obținuți, ilegal.


De asemenea, au fost reținute două persoane, care se afla în izolatorul de detenție provizorie Chișinău. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, riscă până la opt ani de pușcărie. Cercetările continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 78 de ani din comuna Goian, raionul Dubăsari, a dispărut de aproape o lună de zile.

Milițienii din regiune încearcă să-i dea de urmă. Alexei Zbirnea ar fi ieșit din casă în dimineața de 26 august și s-a dus într-o direcție necunoscută, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Bărbatul are înălțimea de 1.70m, corpolența medie, ochii verzi și părul cărunt. În ziua dispariției, purta un sacou de o nuanță deschisă, pantaloni negri, iar pe cap avea un chipiu, la fel de culoare neagră.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112, 102, sau 053 381 529.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu droguri, eșuată

Peste cinci kg de marijuana au fost ridicate de polițiști dintr-o gospodărie din centrul țării. Suspectat este un bărbat de 43 de ani din orașul Criuleni. Potrivit poliției, acesta ar cultiva, păstra și vinde substanțe narcotice.

Polițiștii din Criuleni au descins la domiciliul bărbatului și au făcut percheziții, inclusive, în unele încăperi aferente ale casei. În rezultat au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante asemănătoare cânepei – marihuana. Mai mult, oamenii legii au mai găsit și obiecte confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor. Ceea ce se presupune că suspectul ar fi și consumator de droguri.

Informație neconfirmată de poliție. Forțele de ordine au ridicat aproximativ cinci kg de marijuana. Toată cantitatea de substanțe narcotice, precum și obiectele confecționate manual pentru întrebuințarea drogurilor, au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează să se stabilească toate circumstanțele. Bărbatul de 43 de ani este cercetat în libertate, dacă expertiza va arăta că substanțele depistate sunt droguri, acesta va fi reținut si riscă dosar penal, dar și ani grei de detenție.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O mamă a doi copii s-a sinucis

Tragedie fără margini într-o familie din raionul Hâncești. Doi copii au rămas orfani după ce mama lor, de 24 de ani, și-ar fi pus capăt zilelor. Tragedia s-a produs în data de 17 septembrie, în satul Mingir.

Ofițerul de presă de la IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că trupul neînsuflețit al victimei a fost depistat de către membrii familiei, care au alertat imediat poliția. La fața locului, forțele de ordine au stabilit că tânăra de 24 de ani ar fi băut o substanță antiparaziți, predestinată pentru animalele domestice, care i-a provocat o intoxicație gravă, și prin urmare, a dus la decesul tinerei. Localnicii povestesc că tânăra făcea abuz de alcool și, anterior, ar mai fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Acum, polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care a murit victima, iar dacă este vorba de suicid, ce a făcut-o să-și pună capăt zilelor. Tânăra decedată avea doi copii minori și locuia în concubinaj cu tatăl acestora.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii