Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vânzătoare amenințată cu un cuțit

Clipe de coșmar pentru clienții unui local din centrul capitalei. Un bărbat agresiv ar fi sărit cu un cuțit la vânzătoare, indignat că aceasta nu avea pahare din plastic. Acesta a fost însă imobilizat de agenții unei firme de pază privată.

Totul s-a întâmplat în data de 15 mai, într-un local de Gara Centrală din Chișinău. Într-un comunicat al agenției de pază este specificat că bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate și avea un comportament agresiv.

Acesta ar fi cerut de la vânzătoarea localului pahare de plastic, femeia i-ar fi spus, însă, că nu are. Enervat, bărbatul a scos un cuțit din buzunar și ar fi amenințat cu el vânzătoarea localului, se anunță în comunicat. Un alt angajat, care a văzut totul a chemat agenții de pază. Aceștia ar fi intervenit rapid și l-ar fi dezarmat și imobilizat pe bărbat.

Ulterior, acesta a fost predat poliției. Acum forțele de ordine urmează să stabilească toate circumstanțele și să-l tragă la răspundere pe bărbatul agresiv.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ A aruncat 100 de euro în mașina INP, ca să nu fie documentată pentru că șofa fără permis de conducere

O tânără șoferiță, prinsă pe traseu fără permis de conducere ar fi încercat să-i mituiască pe agenții de patrulare. Polițiștii nu doar că au refuzat cei 100 de euro, dar i-au evacuat mașina la o parcare specială.

S-a întâmplat în data de 20 august, pe traseul Ungheni-Chișinău. Potrivit INP, agenții de patrulare ar fi observat o mașină care se deplasează neadecvat și au somat-o. La volanul automobilului se afla o tânără care nu avea permis de conducere.

Pentru a nu fi documentată de către oamenii legii, fata le-ar fi propus polițiștilor 100 de euro mită. Oamenii legii ar fi refuzat, continuând să întocmească actele, tânăra însă, le-ar fi aruncat cei 100 de euro în mașină, în speranța că polițiștii se vor răzgândi.

În loc să ia banii, oamenii legii i-au luat mașina și au dus-o la o parcare specială. Mai mult, fata riscă să fie pedepsită și pentru șofatul fără permis de conducere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Polițiștii cu ochii pe microbuzele de rută

Polițiștii, cu ochii pe microbuzele de rută. 11 șoferi de microbuze au rămas fără plăcuțe de înmatriculare la vehicule, iar alți 31 au fost amendați!

Sancțiunile au fost aplicate, după ce polițiștii au verificat rutele interurbane la Gara Nord din Capitală. După ce au verificat 42 de microbuze, oamenii legii au constatat un șir de nereguli. Unele microbuze aveau numerele de înmatriculare indescifrabile, alte vehicule erau reutilate neautorizat.

De asemenea au găsit parbrize fisurate și cauciucuri uzate, defecțiuni tehnice la faruri și semnalizatoare, precum și în sistemul de frânare. În rezultat, au fost emise 31 de procese-verbale cu aplicarea amenzilor de până la la 600 de lei. Cinci microbuze nu au voie să iasă pe rută până la înlăturarea defecțiunilor, iar la 11 microbuze le-au fost ridicare plăcuțele de înmatriculare, iar doi mecanici au fost amendați cu câte 1500 lei fiecare. Verificările au avut loc în cadrul operațiunii ”Autobuz”, inițiată în data de 12 august și care se va încheia la 6 septembrie, cu scopul de a responsabiliza șoferii şi administratorii rutelor să respecte regulile de exploatare tehnică a vehiculelor.

Și la Orhei au fost verificate 34 de microbuze, care prestează servicii de transportare a călătorilor pe rute urbane din municipiul Orhei.


Polițiștii au verificat starea tehnică vehiculelor, înainte de plecare pe rută. Totodată, conducătorii auto au fost testați la testul de alcoolemie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un minor a ajuns victima hoților

Doi minori, de 13 și, respectiv, 17 ani l-ar fi jefuit pe un alt copil, în plină stradă. Momentul în care cei doi aleargă cu lucrurile furate în mână, a fost surprins de camerele de supraveghere din preajmă.

Totul s-a întâmplat în data de 14 august, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Minorul de 14 ani, care s-a pomenit victima hoților, a chemat poliția la fața locului. Acesta le-ar fi declarat forțelor de ordine că i-au fost furați 250 de lei, un telefon mobil, dar și o boxă audio.

După ce au ridicat imaginile video, surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajmă, polițiștii i-au identificat și reținut pe suspecți. Este vorba despre doi minori, de 13 și 17 ani, originari din raionul Cahul. Aceștia au fost duși la inspectoratul de poliție, unde și-ar fi recunoscut vina.

Potrivit polițiștilor, anterior, minorii au mai fost trași la răspundere pentru alte cazuri similare. Acum, cei doi sunt cercetați penal pentru jaf, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă până la șapte ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii