Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Și-au găsit fiul spânzurat în podul casei

Un tânăr de 24 de ani s-a spânzurat în podul casei. Părinții victimei au fost cei care au găsit cadavrul și au chemat poliția. Tragedia a avut loc în prima jumătate a zilei de 15 mai, într-un sat din raionul Călărași.

Potrivit oamenilor legii, la fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Călărași și medicul legist pentru a documenta cazul. S-a stabilit că un tânăr de 24 ani, locuitor al raionului Călărași a fost găsit strangulat în podul casei părintești.

Acesta a fost depistat de către părinți care ulterior au alertat Poliția. Bărbatul a ajuns în vizorul Poliției deoarece a mai încercat ulterior să-și taie venele.

Familia nu se află la evidența Poliției.


Tânărul decedat nu era căsătorit, locuia cu părinții, și nu avea un loc de muncă stabil.

Părinții tânărului decedat mai au un fiu mai mare, care locuiește în aceeași gospodărie. Niciunul dintre cei doi fii ai familiei nu au fost niciodată la evidența poliției sau a medicului phisiatru. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri pe Telegram

O rețea infracțională similară a fost deconspirată și de polițiștii din capitală. Patru persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 36 de ani riscă să ajungă pe banca acuzaților după ce la domiciliile acestora au fost găsite droguri în valoare de 300 de mii de lei.

Cei patru complici, originari din Chișinău, Orhei și Ștefan Vodă au fost filați de către oamenii legii pe durata a trei luni de zile. Polițiștii au colectat probe care ar dovedi că suspecții ar fi vândut substanțele narcotice prin intermediul unui magazin online. Indivizii activau în baza unui scheme determinate: clientul le expedia un mesaj prin Telegram în care solicita narcoticele, odată achitată comanda, potențialul cumpărător primea informația cu privire la locul unde sunt ascunse drogurile. Astfel, clienții niciodată nu se intersectau cu vânzătorii. Mai mult, la domiciliile suspecților au avut loc percheziții în cadrul cărora polițiștii au găsit și ridicat un kilogram și jumătate de  substanță narcotică de tip Hidroponică, 100 pastile Ecstasy, 50 gr. de cocaină, 300 gr. de amfetamină, 2 cântare electronice, 3 telefoane mobile, bani, carduri bancare și obiecte folosite pentru împachetarea drogurilor.

Totodată, oamenii legii au identificat locația a mai multor ascunzișuri de unde au fost ridicate 16 pliculețe cu droguri. Potrivit  estimărilor făcute de oamenii legii, dacă suspecții ar fi reușit să vândă drogurile depistate, aceștia s-ar fi ales cu un venit de 300 de mii de lei. Pe numele bănuiților au fost pornite dosare penale.

Aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vina le va fi demonstrată, ei și-ar putea petrece următorii 15 ani în spatele gratiilor. Cazul se cercetează.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Operațiunea PIETONUL a început

Inspectorii de patrulare din capitală au ieșit la vânat de pietoni și automobiliști care nu respectă regulile circulației. Potrivit statisticii, doar pe parcursul anului 2019, pe traseele din țară au avut loc 173 de accidente cu implicarea pietonilor, 23 dintre care au decedat.

Astfel, în data de 20 ianuarie, INP a dat start operațiunii „Pietonul”.  În cadrul acesteia oamenii legii sunt cu ochiul pe cele mai problematice tronsoane de drum din oraș. Polițiștii vor avea grijă să-i tragă pe dreapta pe șoferii care nu le acordă prioritate pietonilor, dar și pietonii care își pun viața în pericol de fiecare dată când traversează strada neregulamentar. Primii care au nimerit sub lupa inspectorilor de patrulare au fost automobiliștii și pietonii de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica.

IGOR POSTUL ȘEFUL SECȚIEI MONITORIZARE ȘI COORDONARE, INP

Când se identifică o încălcare, șoferul este verificat. La moment avem cu noi un calculator cu baza de date pentru identificarea pietonilor, cât și verificarea mijloacelor de transport, chiar dacă, nu au avut anterior amenzi fixate de camerele de monitorizare. Noi vrem să aducem la cunoștința cetățenilor ca in momentul in care traversează strada neregulamentar iși pun pericol propria viata, chiar și cea a conducătorilor mijloacelor de transport.


Astfel de operațiuni vor avea loc cu regularitate în capitală, în special, în orele de vârf în preajma trecerilor de pietoni. Subliniem că, potrivit legislației în vigoare, pietonii care traversează strada neregulamentar riscă amendă de la 300 la 600 de lei, iar șoferii care nu oferă prioritate pietonilor se pedepsesc cu amenzi de la 900 la 1500 de lei.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie dispărută fără veste

O femeie din orașul Fălești a dispărut fără veste, iar rudele nu mai știu unde să o caute. Disperate, acestea s-au adresat la poliție, iar informația despre femeie au plasat-o pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor, ultima dată aceasta a fost văzută în regiunea gării auto din Fălești. Elena Gorobeț are corpolența slabă, ochii căprui și părul șaten.

Femeia merge șchiopătând și are probleme de dicție. În ziua dispariției, purta o geacă și o căciulă, ambele de culoare verde și o pereche de blugi negri. Persoanele care au recunoscut-o pe femeia din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 079 616 381

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii