Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Patru bărbați, între care și un polițist, reținuți pentru contrabandă în valoare de 5.000.000 de lei

Patru bărbați, printre care și un polițist, au fost reținuți, suspectați de contrbandă cu mărfuri de milioane de lei. Potrivit forțelor de ordine, suspecții, cu vârste cuprinse între 36 și 49 de ani, cumpărau mărfurile din Ucraina și le aduceau în țară ilegal, prin regiunea transnistreană.

Printre suspecți ar fi implicat și polițist de Inspectoratul de Poliție Bender, care era responsabil de escortarea autoturismelor folosite pentru transportarea contrabandei. Toți patru au fost reținuți în flagrant chiar în momentul când descărcau mărfurile într-un depozit de la periferia municipiului Chișinău.

Acolo, ofițerii PCCOCS și inspectorii vamali, au depsitat mărfuri în valoare de peste 5 milioane de lei. Imediat după reținerea suspecților, organele de cercetare, au descins și în alte locații din Capitală, precum domicilii, depozite și magazine. Astfel, oamenii legii au mai găsit loturi impunătoare de sisteme audio și video, cabluri de interconectare, piese auto, haine, echipamente de pescuit, aparate de tuns etc. Totodată, au fost indisponibilizate și autoturismele folosite pentru transportarea mărfurilor de contrabandă. Potrivit anchetei, mărfurile erau procurate din orașele Odesa și Harkov, după care – introduse în țară prin regiunea transnistreană.

Aici și intervenea rolul polițistlui, care avea misiunea de a inspecta traseele și de a semnala despre eventuale filtre de control. Activitatea grupării a fost documentată pe parcursul a trei luni.


Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de detenție. Cercetările pe caz continuă.

echipa.md


Economice

/VIDEO/ Afaceri ilegale cu mașini uzate

Făceau afaceri ilegale cu mașini uzate, aduse de peste hotare, iar acum riscă amenzi usturătoare. Este vorba despre mai multe persoane, suspectate că procurau automobile second hand, pe care le dezmembrau, iar piesele le vindeau, fără a contabiliza banii obținuți.

Polițiștii au stabilit că suspecții, care lucrau la negru, nu dețineau acte necesare pentru activitatea pe care o desfășurau în Capitală. Oamenii legii au făcut percheziții și au depistate peste 100 de mașini, care urmau să fie dezmembrate. De asemenea, au găsit piese auto uzate, piese noi, fără acte de proveniență.

Valoarea totală a bunurilor depistate depășește 8 milioane de lei. În rezultatul verificărilor, au fost ridicate piese noi în valoare de 100.000 lei și 76 de autoturisme, în privința cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasat la bugetul de stat aproximativ 3.000.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de până la 117.500 de lei, iar firma va fi amendată cu 300.000 de lei, cu privarea de dreptul de a mai exercita o anumită activitate. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ 14 moldoveni, răniți într-un accident, în România

Accident cumplit în România. 14 moldoveni au ajuns la spital, dintre care unul-în comă, după ce microbuzul în care se aflau s-a tamponat cu o camionetă ce transporta struguri.

În microbuzul, care se deplasa de la Chișinău spre București, se aflau 17 pasageri și șoferul, toți din Republica Moldova. Totul s-a întâmplat în dimineața de 23 septembrie, în zona localității Șindrila, județul Ilfov, nu departe de București. Informația a fost confirmat pentru Echipa 902 de către Anne-Marie CIOLCĂ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov. Presa din România scrie că impactul dintre cele două vehicule a fost atât de puternic, încât unul dintre pasageri a rămas blocat între fiarele autoturismului.

La fața locului au intervenit patru ambulanțe SMURD, dar și o echipă de pompieri, care au descarcerat victima dintre fiare și au predate-o medicilor. 14 din cei 17 pasageri au fost duși la mai multe spitale din București. Unul dintre ei este în stare gravă. Potrivit medicilor de peste Prut, acesta este în comă, intubat, internat în secția neurochirurgie.

Celelalte persoane nu s-au ales cu răni grave. Preliminar, vinovat de accident s-ar face șoferul din Republica Moldova, care nu ar fi păstrat distanța dintre vehicule și s-a tamponat cu microbuzul marfar. Poliția din România investighează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânăr căutat de poliția din Bălți

A furat cardul bancar al unui bărbat de 69 de ani, apoi a extras de pe el toți banii. Tânărul care apare în imagini este căutat de poliția din Bălți, suspectat de furt. Potrivit forțelor de ordine, totul s-a întâmplat în data de 24 iulie.

Victima hoțului, un bărbat de 69 de ani, a declarat că nu știe în ce circumstanțe i-a fost furat portmoneul, însă, la un moment dat, s-a pomenit fără el. Polițiștii au început investigațiile, iar la scurt timp, au aflat că de pe cardul bărbatului au fost extrași 2.300 de lei. Ulterior, oamenii legii au făcut rost și de fotografiile celui care ar fi furat cardul bancar, iar acum încearcă să-i dea de urmă.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și cunosc unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 069 944 600. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la patru ani de pușcărie. Confidențialitatea surselor de informare este garantată!

echipa.md

 


 

 

 


Citește mai departe

topul săptămânii