Rețele de socializare

Diaspora

ITALIA: O moldoveancă și fiul el l-ar fi obligat pe un bătrân să le lase 3.000 EURO moștenire. Acum riscă ani grei de pușcărie.

O moldoveancă împreună cu fiul ei, dar și un avocat vor compărea pe banca acuzaților, suspectați că ar fi obligat un antreprenor în vârstă de 92 de ani să le lase lor drept moștenire 3.000 de euro. 

Totul a ieșit la iveală în 2016, după ce bărbatul a decedat, iar cei patru copii ai lui au citit testamentul tatălui lor.

Presa din Italia scrie că, bărbatul decedat avea un hotel în orășelul Limone sul Garda . Moldoveanca, cu ajutorul avocatului ar fi obligat bărbatul, să-i includă și pe ei în testament.

Copiii victimei i-au dat pe cei doi în judecată, iar în data de 15 aprilie a avut loc prima ședință. Procurorii din Italia au cerut câte trei ani de ânchisoare pentru moldoveancă, fiul ei dar și pentru avocat. Următoarea ședință de judecată va avea loc în data de trei mai.


Presa din Italia mai scrie că, atât avocatul, cât și moldoveanca și fiul ei au fost anterior condamnați pentru diverse infracțiuni. 

echipa.md


Diaspora

Doi moldoveni, reținuți în Italia după ce au încercat să pătrundă pe teritoriul unei parcări, pentru a fura piese de la mașini.

Doi moldoveni au fost arestați în Italia după ce au încercat să pătrundă ilegal pe teritoriul unei parcări, pentru a fura piese de la mașini. Tinerii, de 23 și, respectiv, 33 de ani au fost observați de un locatar, care a chemat carabinierii.

S-a întâmplat în noaptea de 19 august, în orașul Parma. Presa din Italia scrie că un bărbat ar fi ieșit la balcon pentru a lua o gură de aer proaspăt, și i-ar fi observat pe cei doi moldoveni, care încercat să intre în parcare, cu mai multe utilaje metalice în mâini.

Imediat, bărbatul care i-a observat pe cei doi a chemat carabinierii, iar în câteva minute, aceștia erau deja la fața locului. Când au înțeles că bărbatul care i-ar fi zărit au bătut alarma, cei doi moldoveni au rupt-o la fugă. Asta însă nu i-a salvat. Cei doi au fost reținuți. Polițiștii din Italia au constatat că unul dintre suspecți a mai ajuns pe mâna legii pentru furt.

Acum, cei doi moldoveni sunt cercetați penal pentru tentativă de furt. În data de 19 august, cei doi au fost eliberați de după gratii și sunt cercetați în libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ Un moldovean, stabilit cu familia în Italia, și-a asfixiat soția cu un ștergar, apoi s-a spânzurat.

Un moldovean și-ar fi asfixiat soția cu un ștergar, apoi s-ar fi spânzurat, în Italia. Cadavrele celor doi au fost depistate de fiicele lor, care de mai multe zile își sunau părinții, dar nu puteau da de ei.

Tragedia s-a produs în după-amiaza de 11 august, în orașul Pesaro din Italia. Presa italiană scrie că moldoveanul de 47 de ani și-ar fi omorât soția, în vârstă de 42 de ani, cu care nu mai trăiau împreună de ceva vreme. Acesta i-ar fi acoperit căile respiratorii cu un ștergar, până femeia s-a asfixiat și a decedat. Ulterior, moldoveanul ar fi ieșit din casă, s-a dus într-un șopron din apropiere, unde s-a strangulat cu o funie.

Cele care au depistat corpurile neînsuflețite ale propriilor părinți au fost cele două fiice ale familiei. Deocamdată nu este clar ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la acest gest. Poliția din Italia continuă cercetările.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Italia: Ceartă într-o familie de moldoveni. Soția a ajuns în spital, soțul – după gratii.

O ceartă într-o familie de moldoveni, stabilită în Italia a băgat în sperieți toți vecinii. Nedumeriți, oamenii au chemat poliția, astfel salvându-i viața și integritatea corporală unei tinere de 25 de ani

Totul s-a întâmplat în seara de 17 august, într-un apartament din zona Barca, orașul Bologna. Presa din Italia scrie că poliția a fost alertată de niște locatari, care ar fi declarat că din apartamentul vecin se aud niște țipete îngrozitoare de femeie.

Ajunși la fața locului, polițiștii ar fi observat un bărbat, aparent în stare avansată de ebrietate, care tocmai ieșea din scara blocului și se îndepărta de casă. Oamenii legii l-au ajuns imediat din urmă și l-au reținut. Ulterior au urcat în apartamentul de unde se auzeau țipetele și au găsit-o acolo pe o tânără de 25 de ani din RM, cu mai multe răni și traume grave pe suprafața corpului. Aceasta ar fi declarat că a fost bătută de soțul ei, moldoveanul de 30 de ani, reținut de polițiști în fața blocului.

Moldoveanca a fost dusă la spital și internată pentru șase zile. Soțul acesteia a fost plasat în arest preventiv și este cercetat penal pentru violență în familie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii