Rețele de socializare

Rutiere

/FOTO/ Accident fatal, produs de alcool, la Dubăsari. Un mort și două persoane rănite.

Un bărbat de 36 de ani a murit, iar alte două persoane au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a ajuns în gardul unei gospodării. Tragedia rutieră a avut loc în noaptea de 22 aprilie, în jurul orei 03.00, în orașul Dubăsari.

Potrivit milițienilor din regine, proprietarul automobilului este bărbatul decedat, în acea seară, însă, la volan ar fi urcat prietena lui, în vârstă de 33 de ani, care era în stare de ebrietate.

Pe bancheta din spate mai era și un bărbat de 34 de ani. La un moment dat, șoferița ar fi pierdut controlul asupra direcției, iar mașina s-a lovit mai întâi într-o bordură, după care a ajuns într-un gard.

În urma impactului, proprietarul mașinii a murit pe loc. Celelalte două persoane din autoturism au ajuns la spital. Milițienii din regiune investighează cazul.

echipa.md


Rutiere

Șoferi prinși băuți la volan, pe șoselele din stânga Nistrului

Șoferi prinși băuți la volan, pe șoselele din stânga Nistrului.

Primul caz a avut loc în data de 17 august, în orașul Grigoriopol. Un motociclist a fost surprins pe traseu fără numere de înmatriculare. Acesta a fost oprit în trafic de către milițienii din regiune. În timpul discuțiilor, milițienii au simțit un miros de alcool. Testul biologic a confirmat suspiciunile milițienilor. Mai mult, s-a constatat că, anterior, motociclistul a mai fost prins la ghidonul motorului în stare de ebrietate.

Un alt caz a avut loc în orașul Râbnița. Un șofer de 34 de ani, de asemenea, a fost prins băut în trafic. De această dată, acesta se deplasa la volanul unui autoturism. Și în acest caz, șoferul a mai fost tras la răspundere anterior, pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate.

În ambele cazuri, milițienii investighează circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

Rutiere

/VIDEO/ Microbuzele de rută ale unei firme din Orhei, verificate de poliție

Astăzi, începând cu orele 05:00-08:40, angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, continuă controlul unităților de transport la SA”Coloana Auto 2811″.

Într-un comunicat plasat pe o rețea de socializare de către IP Orhei, este specificat că au fost verificate 34 de unități de transport, care prestează servicii de transportare a călătorilor pe rutele urbane din municipiul Orhei.

Prin urmare, s-a efectuat:
– verificarea stării tehnice a unităților de transport înainte de plecare pe rută.
-verificarea autobuzelor în scopul asigurării respectării reglementărilor, standardelor și normelor tehnice.
– verificarea conducătorilor la testul de alcoolemie.
– au fost instructați conducătorii auto.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Polițiștii cu ochii pe microbuzele de rută

Polițiștii, cu ochii pe microbuzele de rută. 11 șoferi de microbuze au rămas fără plăcuțe de înmatriculare la vehicule, iar alți 31 au fost amendați!

Sancțiunile au fost aplicate, după ce polițiștii au verificat rutele interurbane la Gara Nord din Capitală. După ce au verificat 42 de microbuze, oamenii legii au constatat un șir de nereguli. Unele microbuze aveau numerele de înmatriculare indescifrabile, alte vehicule erau reutilate neautorizat.

De asemenea au găsit parbrize fisurate și cauciucuri uzate, defecțiuni tehnice la faruri și semnalizatoare, precum și în sistemul de frânare. În rezultat, au fost emise 31 de procese-verbale cu aplicarea amenzilor de până la la 600 de lei. Cinci microbuze nu au voie să iasă pe rută până la înlăturarea defecțiunilor, iar la 11 microbuze le-au fost ridicare plăcuțele de înmatriculare, iar doi mecanici au fost amendați cu câte 1500 lei fiecare. Verificările au avut loc în cadrul operațiunii ”Autobuz”, inițiată în data de 12 august și care se va încheia la 6 septembrie, cu scopul de a responsabiliza șoferii şi administratorii rutelor să respecte regulile de exploatare tehnică a vehiculelor.

Și la Orhei au fost verificate 34 de microbuze, care prestează servicii de transportare a călătorilor pe rute urbane din municipiul Orhei.


Polițiștii au verificat starea tehnică vehiculelor, înainte de plecare pe rută. Totodată, conducătorii auto au fost testați la testul de alcoolemie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii