Rețele de socializare

Moldova

Complicele celor doi poliţişti de la Nord, reţinuţi zilele acestea pentru corupţie, a fost încătuşat

Un angajat al Inspectoratului de poliţie Floreşti a fost reţinuţ de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale ,,Nord” a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de complicitate în dosarul trafic de influenţă, după ce împreună cu alţi colegi de ai săi, ar fi pretins şi primit de la un bărbat 2 500 de euro pentru muşamalizarea unui dosar penal.

Amintim că, zilele trecute doi poliţişti, unul angajat al IP Râşcani şi altul angajat al IP Floreşti, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Potrivit denunțătorului, polițiștii susțineau că pot influența procurorul de caz să înlocuiască pedeapsa sub formă de arest preventiv cu una mai blândă, aplicată unui bărbat, bănuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

În urma acțiunilor de urmărire penală, toţi trei au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracţiunii trafic de influenţă, polițiștii riscă până la 6 ani de detenție sau o amendă în mărime de până la 10 000 de unităţi convenţionale.


Menționăm că, Procuratura anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană este considerată nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată.


Moldova

На столичной улице утром был найден мертвый мужчина

Мертвый мужчина в возрасте около 35-40 лет был найден сегодня утром, в 6:45, на столичной улице Спрынченоая.

Информацию подтвердила пресс-секретарь Управления полиции муниципия Кишинев Светлана Скрипник.

По словам правоохранительных органов, следов насильственной смерти на теле мужчины обнаружено не было.

Личность погибшего предстоит выяснить следователями. Ведется расследование.
Point.md


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a fost găsit fără suflare pe o stradă din Capitală

Un bărbat a fost depistat în dimineața zilei de astăzi mort pe o stradă din sectorul Telecentru al Capitalei.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Svetlana Scripnic a declarat că apelul a fost înregistrat la ora 06:45, precum că o persoană a fost găsită fără suflare pe strada Sprâncenoaia.

Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că bărbatul ar fi avut vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, iar pe corpul acestuia nu ar fi semne de moarte violentă.

Polițiștii investighează cazul pentru a stabili identitatea bărbatului și cauzele decesului.


Citește mai departe

Moldova

Trei polițiști din Orhei, reținuți pentru MITĂ. Ar fi cerut 5.000 de lei de la un șofer, prins băut la volan

Trei polițiști au fost reținuți de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție pentru corupere pasivă. Este vorba despre doi agenți de patrulare şi un ofițer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei.

Potrivit denunțătorului, oamenii legii ar fi pretins şi primit în două tranșe, suma de 5 000 de lei pentru a nu documenta faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Pe numele bănuiților a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă.

În prezent, aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore în izolatorul CNA, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice.


Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii