Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Accidentul de la Vinița. Identitatea celui de-al treilea tânăr a fost stabilită. Corpurile neînsuflețite au fost repatriate.

Noi detalii de la accidentul de la Vinița. Cea de-a treia persoană decedată, după ce un microbuz care se îndrepta spre Rusia s-a izbit într-un camion, este un tânăr de 24 de ani.

Amintim că pe lângă acest tânăr, au murit o tânără de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani.

Totodată, alte două femei, de 28 și 54 de ani, și doi bărbați, de 24 și 33 de ani au ajuns la spital cu diferite răni. Corpurile neînsuflețite ale victimelor au fost repatriate în Moldova. În seara de nouă februarie, angajații de la IGSU au adus în țară cadavrele celor trei victime. La Chișinău, sicriele au fost așteptate de rudele îndurerate. Acestea au beneficiat de asistență psihologică. Ulterior, salvatorii au însoțit mașinile care au dus corpurile victimelor până în localitățile lor de baștină.

Potrivit IGSU, medicii și paramedicii SMURD îi vor aduce în țară și pe cei patru răniți în accident, după ce aceștia vor fi externați din spitalul din Ucraina. Amintim că accidentul care a ucis trei moldoveni a avut loc în dimineața de opt februarie, puțin după ora 04.00, în regiunea Vinița. Un microbuz cu 12 pasageri moldoveni la bord s-a izbit într-un camion, parcat pe marginea drumului. Presa din Ucraina scrie că șoferul de 28 de ani ar fi pierdut controlul volanului, iar microbuzul a derapat și s-a izbit direct în autocamionul de mare tonaj.


În urma impactului, trei pasageri au decedat pe loc,iar alți patru au fost duși la spital cu diverse răni. Celelalte persoane care se aflau în microbuz nu au pățit nimic. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Fumau marijuana în zona de frontieră

Doi amici din Taraclia au fost prinși în timp ce fumau marijuana în zona de frontieră, iar un bărbat din Durlești, încerca deja a doua oară să ajungă ilegal în Ucraina.

Ambele incidente au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. În primul caz, polițiștii de frontieră au primit o informație despre o mașină, aflată în zona de frontieră, pe direcția Taraclia-Petrovca. La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști, care i-au prins pe doi bărbați, în timp ce inhalau marijuana cu un aparat confecționat dintr-o butelie din plastic. Audiați, cei doi prieteni, de 29 și respectiv, 39 de ani, au declarat că au cumpărat drogurile de la o persoană necunoscută.

Acum, ei sunt cercetați pentru încălcarea regimului de frontieră, iar dacă expertiza va demonstra că cei doi consumau narcotice, vor fi documentați și pentru consum de droguri. În celălalt caz, un bărbat de 31 de ani, din orășelul Durlești, a fost reținut la 50 m de la linia de frontieră, pe direcția Crocmaz – Starokazacie.

În timpul documentării, polițiștii de frontieră au constatat că este deja pentru a doua oară când bărbatul încearcă să ajungă ilegal în Ucraina. Acum, el riscă să fie amendat pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânără dispărută de o lună de zile

O tânără de 22 de ani din Grigoriopol  a dispărut de aproape o lună de zile, iar rudele nu mai știu cum să-i dea de urmă.

Acestea s-au adresat milițienilor din regiune, însă, până la moment, căutările nu au dat niciun rezultat. Anna Lupașco are înălțimea de 1.65m-1.70m, corpolența slabă, părul șaten și ochii căprui. Fata are o cicatrice pe burtă, îi lipsește un dinte din față, iar pe mâna stângă are tatuat semnul infinitului. În ziua dispariției, purta o rochie roz, combinat cu negru și o pereche de papuci negri.

Persoanele care au recunoscut-o pe tânăra din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 102, 112, sau la 021 032 980.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri în cluburile din Chișinău

Trei tineri originari din Călărași, cu vârstele cuprinse între 19 ani și respectiv 25 ani, au fost reținuți și arestați preventiv pentru 30 de zile, suspectați de trafic de droguri.

Potrivit poliției, tinerii vindeau droguri în cluburile de noapte din Chișinău. Aceștia au fost urmăriți aproximativ o lună de zile, perioadă în care oamenii legii au făcut două achiziții de control. Suspecții au fost reținuți în flagrant și încătușați de către forțele de ordine.

În urma perchezițiilor corporale, la domiciliile acestora, dar și într-un automobile, poliţiştii au depistat şi ridicat 229 de pastile „Extasy”, în care se conţin droguri „MDMA”, pachete speciale de ambalare a drogurilor.

Totodată, au găsit bani marcaţi, transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, precum şi telefoane mobile. Drogurile depistate urmau să ajungă în cluburile de noapte din Chișinău, iar dacă reușeau să vândă substanțele narcotice, aceștia urmau să obșinp peste 60.000 de lei. Probele depistate au fost expediate la expertiză.


Acum, suspecții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal. Dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă până la 15 ani de puțcărie. Cercetările continuă, pentru a identifica eventualii complici în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii