Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnări în dosarul „Heroina”

Cinci cetăţeni turci, figuranți în dosarul „Heroina” au fost condamnați la ani grei de pușcărie pentru trafic de droguri.

Doi dintre aceștia au primit 11 ani de detenție, iar alții trei câte 12 ani de închisoare. Sentința a fost dictată în după amiaza de 18 decembrie,

de către magistrații Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni. Cei cinci au fost reținuți, după ce activitatea lor a fost monitorizată timp de trei ani.  Heroina era adusă din Turcia şi Iran şi urma să ajungă pe piața din Uniunea Europeană, tranzitând Moldova.

Conform schemei, circulația transfrontalieră a drogurilor era camuflată sub activitatea aparent legală a unei firme specializate în transportul internațional de mărfuri. La traversarea frontierei, heroina era camuflată, iar ascunzișurile erau bine amenajate, în așa fel ca prin scanarea remorcilor să nu fie detectate drogurile. În luna februarie 2018, grupul infracțional a ascuns aproximativ 80 kg de heroină în semi-remorca încărcată cu legume, care a fost transportată din orașul Istanbul, Turcia, în Republica Moldova, traversând Bulgaria și România. Astfel, în camionul în care trebuia să fie roșii, oamenii legii au găsit droguri.


La data de 23 februarie, au fost efectuate percheziții în raionul Ialoveni, pe teritoriul unui depozit și în semiremorca unui camion. Acolo au fost depistate aproximativ 80 de kg de heroină. Inculpații au fost reținuți chiar în timp ce extrăgeau drogurile care erau puse în brichete. Valoarea drogurilor a fost estimată la 5 milioane de euro. Potrivit poliției, capul grupării este un cetățean turc, stabilit cu traiul în Moldova de mai mulți ani.

Cauza a fost investigată de către procurorii PCCOCS. Totodată, în cadrul cauzei penale a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor de transport, în sumă totală de aproximativ 2 milioane. lei. Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ A furat o mașină de la o spălătorie auto

A rămas fără mașină chiar de ziua orașului. Asta i s-a întâmplat unui chișinăuian care și-a dus mașina la o spălătorie auto de pe strada Muncești a capitalei. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, și-ar fi lăsat automobilul pe mâna angajaților, în data de 13 octombrie, iar o zi mai târziu, când urma să o ia, nici urmă de autoturism.

Bărbatul a alertat imediat polițiștii. Ajunși la fața locului aceștia au discutat cu angajații spălătoriei și au aflat că mașina în valoare de peste 100.000 de lei, a fost încredințată unui tânăr, recent angajat în perioada de probă. Pornind de la acest indiciu, polițiștii au stabilit că este vorba de un locuitor al comunei Băcioi în vârstă de 20 de ani.

Oamenii legii l-au găsit pe suspect în localitatea sa de baștină, tot acolo era și automobilul declarat – dispărut. Suspectul a fost escortat la Inspectorat, unde și-ar fi recunoscut vina despre cele întâmplate. El a povestit că, deși a luat mașina fără permisiunea proprietarului sau a vreunui coleg de serviciu. nu ar fi intenționat să o fure, ci doar să se plimbe.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi demonstrată, riscă amendă până la 67 500 lei sau 3 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o geantă dintr-un salon de frumusețe

Angajata unui salon de frumuseţe din capitală, a devenit victima unui furt. Suspectat este un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Ialoveni.

Acesta a fost reținut pentru furt dintr-un salon de frumusețe de pe strada Tighina din Capitală. Poliția a fost alertată în data de 12 septembrie de către o tânără, angajată a salonului, care a declarat că i-a fost furată geanta, cu bunuri personale, lăsată fără supraveghere. Tânără în vârstă de 26 de ani a declarat că i-a fost cauzat un prejudiciu de 4.000 de lei. În cadrul audierilor, individul și-ar fi recunoscut vina şi a declarat că a vândut bunurile sustrase pentru a obține un profit. Potrivit poliției, anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și viol, iar în 2016 a fost eliberat din locurile de detenție. Acum, el este cercetat penal pentru furt.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă amendă de până la 67.500 de lei, până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

 


 


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Tutun și pistoale de contrabandă

Tutun pentru narghilea, pistoale, camere web, dar și produse cosmetice. Moldovenii încearcă să aducă, dar și să scoată ilegal din țară tot felul de bunuri.

Numai la vama de la Leușeni, oamenii legii au oprit cinci tentative de contrabandă. În primul caz, peste 200 de kg de tutun pentru narghilea au fost depistate într-un microbuz de pe ruta Chișinău–Satul Mare, care voia să iasă din țară. Tutunul era ascuns printre gențile pasagerilor, în portbagajul vehiculului. Cea de-a doua reținere s-a înregistrat la intrarea în țară.

Vameșii au depistat, în bagajul unui bărbat care se întorcea din Germania un pistol cu gaz, dar și 60 de cartușe, nedeclarate. Iar într-un alt microbuz, care transporta colete tot din Germania, au fost depistate produse cosmetice, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, vameșii au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care șoferii nu au putut prezenta niciun act. În toate cazurile, marfa de contrabandă a fost reținută, iar persoanele care au încercat să treacă ilegal bunurile peste frontieră, riscă amenzi contravenționale.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii