Rețele de socializare

Moldova

PCCOCS și INI au descins la FC DACIA. Jucătorii ar fi primit mii de euro „în plic”

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, descins astăzi, 19 aprile 2018, la factorii de decizie și angajații unui club de fotbal din capitală în baza unei cauze penale de comitere a evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

Publicat

Sursele Deschide.MD din cadrul anchetei ne spun că ar fi vorba despre FC Dacia Chișinău. Ofițerul de presă al PCCOCS, Anișoara Botez ne-a confirmat operațiunea, iar în ceea ce privește denumirea clubului ne-a spus că nu ne poate nici confirma, nici infirma acest lucru.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, factorii de decizie ai Clubului de fotbal, prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile, au efectuat achitări neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa 3 000 000 Euro (circa 60 000 000 lei), prejudiciind bugetul public național cu peste 10 milioane de lei.

DESCHIDE.MD


Moldova

S-a întrecut pe sine. Un șofer din Orhei a fost prins în timp ce conducea cu viteza de 235 km/h.

A vrut să bată toate recordurile. Un șofer de 26 de ani, din Orhei, a fost prins de polițiști în timp ce gonea cu 235 de km/h în apropiere de orașul Stăuceni.

Publicat

Acum, vitezomanul s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, dar și cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de până la 90 de zile.
Potrivit datelor statistice, de la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate 127 de accidente rutiere cauzate de viteză, soldate cu 17 decese și 152 de persoane traumatizate.
Poliția reiterează faptul că, depășirea limitei de viteză este una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave și chiar fatale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Droguri, descoperite în fiecare zi. Oamenii legii au reținut doi indivizi, care ar fi distribuit narcoticele.

Grupări specializate în contrabandă cu droguri, descoperite în fiecare zi. Oamenii legii anunță destructurarea a încă unei scheme infracționale de contrabandă și punere în circulație a substanțelor narcotice, pe teritoriul capitalei. Suspectați în acest caz sunt doi indivizi, care ar fi făcut parte din grupul criminal.

Publicat

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani, originar din capitală, se ocupa cu distribuirea și comercializarea substanțelor narcotice.
Fiind percheziționat corporal, asupra suspectului au fost depistate și ridicate 23 de pachețele în care se aflau câte 43 de grame de droguri de tip PVP, mijloace bănești în sumă 15 000 de lei, dar și un telefon mobil.
Ulterior, oamenii legii au identificat și unul dintre organizatorii grupului criminal, un bărbat de 34 de ani, originar din raionul Leova.
În urma percheziției autorizate la domiciliile acestuia și în imobilele pe care acesta le deține, polițiștii au depistat și ridicat 1,5 kg de droguri de tip PVP, semințe de cannabis, mai multe benzi destinate împachetării drogurilor, 2 telefoane mobile, înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională desfășurată și mijloace bănești dobândite ilegal în sumă de 50 000 de lei. Valoarea estimativă a substanțelor narcotice depistate constituie 950 000 lei.
Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore, cu garantarea prezumției nevinovăției, potrivit legii.
Aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-au dat buzna în celulă. Un deținut ar fi abordat un angajat să-l ajute să introducă droguri în penitenciar.

Telefoane, marijuna și ofițeri sub acoperire. Oamenii legii au dat în vileag schema unei organizații infracționale. Mai exact, procurorii de comun cu ofițerii de Poliție și cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor au desfășurat o percheziție la Penitenciarul nr.9 –Pruncul și trei percheziții în municipiul Chișinău, într-un dosar pornit în anul 2025 pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale.

Publicat

Astfel, oamenii legii au stabilit că un deținut de 23 de ani ar fi responsabil de introducerea în penitenciar a substanțelor și obiectelor interzise. Mai mult, acesta l-ar fi abordat în mod direct pe unul din angajații instituției penitenciare, solicitându-i să introducă obiecte interzise precum telefoane, cartele SIM și substanțe narcotice, pe care urma sa le primească de la fratele minor al deținutului. Pentru pretinsul serviciu acordat de omul legii, suspectul era gata să ofere remunerări bănești. Cu toate acestea, angajatul penitenciarului a comunicat despre cele întâmplate superiorilor.
Astfel s-a pus în aplicare o misiune de dejucare a infractorilor. Un ofițer sub acoperire a avut o întâlnire în municipiul Chișinău cu fratele deținutului care era împreună cu un complice, de la care a primit indicația despre locul și modalitatea ridicării a 5 telefoane mobile și substanță narcotică, mai exact – marijuana, pentru introducerea ulterioară în Penitenciarul nr.9 pentru fratele său, obiectele interzise fiind ridicate.
Urmare a percheziției în celula deținutului, oamenii legii au depistat și ridicat carnete cu înscrisuri de ciornă precum și mai multe obiecte care sunt interzise în instituțiile penitenciare. De la complicii de la libertate, oamenii legii au ridicat obiecte artizanale pentru consumul drogurilor, rășină de canabis, bandă adezivă pentru ambalarea substanțelor narcotice. În continuare, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului, timp în care persoanele investigate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Citește mai departe

topul săptămânii