Rețele de socializare

Moldova

258 unități de tehnică au lucrat pentru curățarea traseelor (VIDEO)

Potrivit informației Administrației de Stat a Drumurilor la lucrările de curățare a drumurilor din republică au fost implicate 258 unități de tehnică și 319 persoane, care au împrăștiat 1463 tone de material antiderapant.

Salvatorii și pompierii au intervenit în 3 situații de risc pentru deblocare și tractarea mijloacelor de transport derapate de pe trasee. Intervențiile angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost concentrate în partea de sud a țării, în special pe traseele din UTA Găgăuzia. Situația din țară va fi monitorizată în continuare de responsabilii IGSU. Oamenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților, iar în situații de risc să apeleze serviciile de urgență la 901, 902, 903.

DSE.MD


Moldova

/VIDEO/ Prepara marijuana și o transporta în Federația Rusă. Tânăr de 24 de ani, ajuns pe mâna poliției

Prepara marijuana hidroponică și o transporta în Federația Rusă. Un tânăr de 24 de ani din Grătiești a ajuns pe mâna polițiștilor, suspectat de trafic de droguri.

Potrivit oamenilor legii, suspectul cultiva plante de cânepă în sere, apoi o prepara, ambala și o pregătea pentru transportarea peste hotare. Suspectul ar face parte dintr-un grup criminal, membrii căruia încă nu au fost identificați. În data de patru decembrie, polițiștii și procurorii de la PCCOCS au descins acasă la suspect, în comuna Grătiești.

Acolo, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe pachete cu doze diferite de marijuană de tip hidropon, dar și utilaje pentru prepararea narcoticelor. Valoarea drogurilor confiscate depășește suma de 100. 000 de lei.  În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Conform legii, această infracțiune se pedepsește cu până la 15 ani de pușcărie.


Totodată, oamenii legii   întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Escrocherii cu carduri bancare: Un grup criminal obținea carduri bancare din afara țării, în bază de procură, pentru ca apoi să-i lase fără bani pe titulari

Ofițerii Direcției  investigarea fraudelor economice ai Inspectoratului Național de Investigații,  în comun cu procurorii  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale  au destructurat un grup criminal organizat, care a sustras 200.000 lei de la un grup de persoane, în bază de procuri semnate de victime, însă, cu mandatarea acestora să-i reprezinte pentru alte scopuri.

Pe de altă parte, procurile semnate nu excludeau și posibilitatea ca bănuiții să întreprindă și alte acțiuni în numele acelor persoane, despre care ele însă nu știau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe  care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-și valorificaseră acest drept. Prin urmare, victimele nu erau la curent că altcineva în numele lor primea banii ce li se cuveneau.

Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale grupului criminal, care a activat începând cu anul 2016 până în prezent. Membrii grupului au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara țării – fără ca aceștia să știe – în baza procurilor semnate de victime, în scopul efectuării altor operațiuni, de fapt. Următorul pas al bănuiților a fost să sustragă din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din Moldova.

În rezultatul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate documente și date folosite la săvârşirea infracţiunilor. Prin urmare, pe acest caz au fost inițiate două cauze penale: furt săvârșit de un grup criminal organizat, precum și folosirea documentelor oficiale false.


Suspecții riscă închisoare de până la 6 ani și amendă în valoare de până la 167 500 lei.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un autobuz cu 15 pasageri la bord a luat foc, la Parcani

Un autobuz cu 15 persoane la bord a luat foc în stânga Nistrului. Incendiul a izbucnit în ziua de 5 decembrie, în localitatea Parcani.

Pasagerii erau muncitori ai unei firme de construcții care se îndreptau la muncă. Aceștia lucrau la un șantier din orașul Bender. Autobuzul cu care deplasau avea plăcuțe de înmatriculare moldovenești.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a domolit flăcările. În urma incendiului partea din spate a vehiculului a fost distrusă în totalitate. Din fericire, nici pasagerii, cât și nici șoferul nu au avut de suferit. Potrivit versiunii preliminare incendiul ar fi pornit din secțiunea motorului.


Cazul se investighează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii