Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Mii de țigarete tăinuite în locuri special amenajate, depistate într-un vehicul ce se deplasa spre România

În postul vamal Sculeni a fost deconspirat planul unui conațional de a transporta ilegal peste frontieră 2 000 de pachete de țigări.

Publicat

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 20 septembrie 2022, când la pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Sculeni (PVFI, rutier), s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ,,Volkswagen Passat”, ce intenționa să ajungă în România. În calitate de șofer era un bărbat cu dublă cetățenie (MD/RO), în vârstă de 35 ani, care a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc și în baza unei informații operative deținute de către ofițerii IGPF, funcționarii vamali au decis supunerea mijlocului de transport unui control vamal suplimentar non-intruziv (scanarea mijlocului de transport), unde în urma vizualizării imaginelor au fost depistate careva lucruri suspecte.

Astfel, funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, iar ca rezultat, în portbagajul autoturismului în locul destinat pentru instalația GPL – au fost depistate 2 000 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova, ascunse în vederea transportării ilicite.


Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.


 Moldova

/FOTO/ Accident la Hâncești. Două autocisterne și un BMW, implicate

Astăzi, la amiază, angajații IGSU din orașul Hâncești au intervenit în urma unui accident rutier.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:11. Potrivit datelor înregistrate, accidentul de trafic s-a produs între un autoturism de model BMW și două autocisterne la ieșire spre raionul Cimișlia.

În urma impactului, o autocisternă care transporta benzină a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. Scurgerea combustibilului nu s-a produs. La fața locului a ajuns o echipă de pompieri, care a decuplat bornele și a efectuat lucrările de răcire cu spumogen a autocisternei răsturnate, pentru prevenirea unui incendiu.

De asemenea, pompierii au efectuat spălarea traseului în urma impactului, asigurând paza antiincendiară. Potrivit IGSU, în urma accidentului nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza urmează a fi stabilite de organele de drept.


Sursa Foto: IGSU al MAI

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O nouă alertă falsă cu bombă: Un bărbat a anunțat că Judecătoria Buiucani este minată

O nouă alertă falsă cu bombă. Poliția a fost sesizată astăzi, prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este minată. 

Publicat

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 13:45, de către un bărbat.

În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului.


Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

VIDEO/ A pățit-o. A vrut să se dea tare, dar și-a bușit mașina într-un stâlp. Ce spune poliția

A dorit să fie vedetă pe Tik Tok, dar s-a trezit cu mașina în gard.

Publicat

Sursa Foto: Știri.md
foto: stiri.md

Este vorba de peripeția unui tânăr dintr-un sat din Ialoveni, care a dorit să se filmeze cum face drifturi pe drumul înzăpezit.

Potrivit ofițerului de presă al IP Ialoveni, Mariana Didenco, polițiștii s-au autosesizat pe cazul dat, urmând să fie stabilite toate circumstanțele, iar șoferul – să fie sancționat conform legislației în vigoare.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii