Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Noi detalii despre accidentul de la Strășeni. Șoferul care a murit era diaconul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală

Accident de coșmar, pe traseul Chișinău-Bălți. Un tânăr de 26 de ani a decedat după ce ar fi adormit la volan, iar mașina lui a ieșit pe contrasens și s-a tamponat cu un autocamion.

Publicat

Vă atenționăm că urmează imagini care pot afecta emoțional. Totul a avut loc în dimineața de 17 iunie, în jurul orei 06.00, în apropierea satului Codreanca, raionul Strășeni. În imaginile de la fața locului se pot observa mașina transformată într-un morman de fiare, dar și autocamionul răsturnat pe acostament.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Strășeni, Mariana Didenco, mașina era condusă de un tânăr de 26 de ani, care îl avea ca pasager și pe un preot în vârstă 40 de ani. Preliminar, conducătorul auto ar fi adormit la volan, moment în care mașina a ieșit pe acostament izbindu-se lateral într-un autocamion condus de un bărbat de 61 de ani ce se deplasa regulamentar din sens opus.

Din nefericire, coliziunea a fost fatală pentru șoferul mașinii de 26 de ani. Acesta a decedat imediat după producerea impactului.


Pasagerul din mașina sa a scăpat nevătămat, ca prin minune. Nici șoferul autocamionului nu a avut de suferit.

Mitropolia Chișinăului scrie că tânărul decedat a fost Diacon la Biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal cu același nume. Acesta a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un anișor.

Acesta va fi petrecut pe ultimul drum la biserica Sf. Alexandru Nevski din satul Țarigrad, raionul Drochia, în data de 19 iunie.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Râșcani: Vehiculul a fost distrus în totalitate

Ghinion pe capul unui automobilist din orașul Rîșcani. Mașina sa a luat foc în locul unde și-ar fi parcat-o.

Publicat

Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 23 iunie, chiar în centrul orașului. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În acestea se poate vedea mașina cuprinsă de flăcări și învăluită de fum, dar și un echipaj al pompierilor, care încearcă să domolească incendiul.

Potrivit datelor preliminare, automobilul fusese parcat de proprietar în acel loc, iar din motive deocamdată neclare vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a distrus complet salonul automobilului, care, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației.


Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii împreună cu polițiștii vor investiga cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Irigări și ferme ilegale. Agricultori din Drochia, amendați

Irigări ilegale și ferme construite lângă bazinele acvatice. Începutul sezonului nu s-a lăsat fără abateri, comise de agricultori.

Publicat

În unul dintre cazuri, inspectorii de mediu din Drochia au constatat că un agricultor din satul Chetrosu iriga terenul său agricol cu apă din lac fără a avea autorizațiile necesare.

Astfel, el s-a ales cu o amendă de 1200 lei. Într-un alt caz, în aceeași localitate inspectorii de mediu au depistat o mini-fermă pentru creșterea animalelor, improvizată ilegal lângă bazinul acvatic.

De această dată, amenda a constituit 900 de lei.


În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de protecție a mediului unde locuiesc, iar dacă au devenit martori ai unor infracțiuni de mediu să anunțe autoritățile locale sau să apeleze la 112 pentru ca persoanele care se fac responsabile să fie trase la răspundere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră salvată de pompieri

Striga după ajutor prin geam, în timp ce locuința în care se afla era învăluită de fum. Este situația îngrozitoare în care s-a pomenit o fetiță de numai nouă anișori, în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de23 iunie, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc de pe strada Andrei Doga din capitală. La fața locului au intervenit 3 echipe de salvatori. Ajunși la destinație pompierii au stabilit că de la bucătăria unui apartament de la etajul trei al blocului ieșea un fum dens.

Angajații IGSU au constatat că ușa locuinței este încuiată, de aceea salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a acesteia.

Când au pătruns în interior, pompierii au stabilit că fumul toxic era generat de aragazul conectat. Micuța a fost evacuate în cel mai scurt timp din apartament și predată medicilor de pe ambulanță, veniți la fața locului. Din fericire, copila a suferit doar o intoxicație ușoară, iar la moment viața ei este în afara oricărui pericol.


În momentul când s-a întâmplat nenorocirea, părinții fetei se aflau la serviciu, ea fiind acasă de una singură.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști, în cadrul unei anchete.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii