Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trotinete sunt, reguli nu-s! Un cuplu a ajuns pe capotă, iar alte două persoane au provocat situații de accident

Trotinetele electrice devin o problemă a străzilor capitalei. Zilnic, pe străzi pot fi observate incidente generate de persoanele ce se deplasează cu astfel de utilaje. Un astfel de caz a fost surprins în acestă săptămână pe strada Sarmizegetusa.

Publicat

Acolo un tânăr cu o prietenă de-a sa circulau pe contrasens, iar la un moment dat au fost acroșați de un vehicul ce ieșea dintr-un spațiu adiacent. Un alt caz a avut loc pe strada Academiei din cartierul Telecentru. Acolo un tânăr pe trotinetă merge pe ea în direcție inversă circulației, iar la un moment dat, încurajat de faptul că un șofer oprise la trecerea, acesta o ia brusc dreapta cu trotinetă, fără a reduce câtu-şi de puţin viteza. În acel moment, de zebra se apropia un vehicul, care a reușit să frâneze în ultima clipă pentru a nu lovi tânărul cu trotinetă. Iar în orașul Comrat, un șofer a surprins cum un copil traversa strada tot pe trotinetă, fiind la un pas de a ajunge pa capota mașinii.

Deși trotinetele electrice în sine ar putea fi o soluție de mobilitate urbană foarte bună, modul în care unii le ghidează pune în primul rând viețile lor, dar și a celor din jur în pericol. Am încercat să aflăm cum sunt sancționați cei de pe trotinete în cazul în care provoacă o situație de accident și am aflat, că de fapt, noțiunea de trotinetă electrică nu este inclusă în regulament și, prin urmare, pentru ei nu sunt la moment prevăzute pedepse și sancțiuni.

Deci, reiese că până MAI va propune modificarea în lege și până când aceste schimbări vor fi adoptate, cei cu trotinetele nu pot fi practice pedepsiți pentru că încalcă regulile de circulație, deoarece pentru ei, ele nu sunt scrise. Ei totuși sunt trași la răspundere numai dacă din cauza lor s-a produs un accident rutier. Atunci când polițiștii însă observă o încălcare în trafic ei pot doar să le ofere unele recomandări care să le asigure siguranța în trafic. În primul rând, oamenii legii le sugerează să fie echipați cu căști, deoarece în cazul căderii de pe trotinete, ei ar putea suferi diverse traumatisme.


Menționăm că trotinetele electrice pot dezvolta viteza de la 10 la 70 de km pe oră, iar unele din ele pot atinge chiar viteza de 90 km/h, având un risc sporit de dezechilibrare și producerea unui incident. De aceea, persoanele care optează pentru ele sunt îndemnate să manifeste prudență maximă și să respecte normele și regulile de circulație.

echipa.mdAdvertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Tânăra din imagini, căutată cu disperare de rude: Și-ar fi luat pașaportul și a plecat de acasă

A dispărut fără veste. Tânăra din imagini este căutată cu disperare de rudele ei după ce ea și-ar fi luat actele și a plecat într-o direcție necunoscută.

Publicat

La poliție s-a adresat tatăl fetei care a declarat că, în data de 3 iulie, fiica sa pe nume Nadejda a plecat de acasă din satul Călugăr Raionul Fălești și este de negăsit. Mai mult, ea ar fi luat cu ea și pașaportul internațional. Rudele spun că cineva ar fi văzut-o coborând dintr-un microbuz în zona circului din capitală.

Nadejda are înălțimea de 1.55m, corpolența medie, părul șaten ți ochii albaștri. În ziua dispariției ea purta o geacă roșie și pantaloni de culoare neagră.

Rudele au mai spus poliției că tânăra se află la evidența medicului psihiatru. În acest context, persoanele care au recunoscut tânăra din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 068 066 594.


Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie snopită în bătăi de concubin, în capitală. Vecinii: Ei mereu consumă alcool, apoi se bat

Alcool și bătăi crâncene. Este atmosfera în care sunt nevoiți să trăiască locuitorii unui bloc din sectorul Botanica al capitalei și totul din cauza unui cuplu care ar duce un mod de viață antisocial.

Publicat

La adresa redacției noastre s-a adresat unul din vecini în data de 2 iulie, după ce bărbatul, fiind în stare de ebrietate și-a snopit soția în bătăi. Potrivit bărbatului, care este peste hotare, soția și fiica lui au fost cele care au găsit femeia plină de vânătăi și hemotoame.

Copila lui s-a speriat atât de tare încât a leșinat și a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Vecinii spun că atât bărbatul cât și femeia lui sunt consumatori activi de alcool și duc un mod de viață antisocial. Mai mult, el își snopește concubina în bătăi cu regularitate. Drept dovadă, vecinul a expediat un alt filmuleț surprins anterior în același apartament.


Am încercat să obținem detalii de la poliție, însă, până la moment, nu am primit niciun răspuns. Cu detalii despre cele petrecute în acel apartament vom reveni ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu pe traseul Bălți-Edineț. O remorcă cu 22 de tone de tutun a luat foc din mers

Imagini devastatoare surprinse pe traseul Bălți-Edineț. Un autocamion care transporta 22 de tone de tutun a luat foc din mers. Totul a avut loc în amiaza de 4 iulie, în apropiere de localitatea Brătușenii Noi din raionul Edineț.

Publicat

Primele imagini de la fața locului au fost postate pe un site local de știri. În imagini se poate observa autocamionul cuprins de flăcări în totalitate, un fum negru care se ridică spre cer, dar și pompierii care încearcă să lichideze focul.

Potrivit datelor oferite de către pompieri, șoferul autocamionul care transporta 21.5 tone de tutun se îndrepta spre Kiev, Ucraina. La un moment dat, conducătorul a observat flăcările izbucnite parcă din senin și a oprit la marginea drumului.

În clipa următoare, vehiculul a început să ardă cu putere. În mai puțin de 20 de minute, salvatorii au localizat incendiul fără ca cineva să aibă de suferit.


Cauza și circumstanțele producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii