Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Focuri de armă în fața unui local din Soroca. Un tânăr de 25 de ani, încătușat de poliție

Un bărbat de 25 de ani, locuitor al orașului Soroca, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de huliganism.

Publicat

Polițiștii din Soroca au fost sesizați despre faptele ilegale ale unui bărbat care, aflându-se în curtea unui local din același oraș, ar fi efectuat două împușcături în direcția verticală dintr-o armă, astfel, încălcând ordinea publică și punând în pericol siguranța cetățenilor.

De asemenea, acesta este suspectat că ar fi stropit cu alcool mai multe persoane care se odihneau în local, iar la solicitarea administrației localului, de a înceta acțiunile și de a părăsi incinta cafenelei, bărbatul l-ar fi amenințat cu aplicarea violenței, aplicându-i o lovitură cu pumnul în regiunea capului.

Oamenii legii au înregistrat cazul, iar ca urmare a acțiunilor întreprinse suspectul a fost reținut.


În urma efectuării perchezițiilor autorizate în două gospodării, unde suspectul s-a aflat în ultima perioadă, polițiștii în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii Soroca, au depistat și ridicat două arme.

De asemenea, au fost depistate un încărcător, un cartuș și un baston metalic. Audiat de polițiști, suspectul a comunicat că le-ar fi procurat de pe un site de anunțuri din țară. Obiectele au fost ridicate, sigilate și îndreptate la expertiză.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism agravat. Conform legislației în vigoare, bărbatul riscă privațiune de libertate de la 3 la 7 ani.Moldova

/VIDEO/ La ghidon, băut și fără permis. Un motociclist a rămas fără vehicul și riscă pedeapsă contravențională

Refuza să se conformeze cerințelor legale. Un tânăr de 20 de ani a fost prins în stare avansată de ebrietate la ghidonul unei motociclete. Totul a avut loc în seara de 4 iulie, în localitatea Cricova.

Publicat

Polițiștii de patrulare care monitorizau situația rutieră în zonă au observat o motocicletă fără numere de înmatriculare ce era ghidată de un tânăr neechipat corespunzător. Oamenii legii au somat motociclistul, ultimul însă și-a continuat drumul în speranța că va scăpa de urmărire. În cele din urmă, el însă a fost oprit și s-a stabilit că la ghidon se afla un tânăr de 20 de ani.

În timpul documentării polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, dar și se simțea un miros specific de alcool, așa că tânărul originar din Chișinău a trecut testarea alcoolscopică. Rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În rezultat, oameni legii au pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii