Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/Riscă cercetare penală pentru deținerea actelor falsificate

În loc să anunțe autoritățile despre depistarea unui document oficial, un conațional l-a luat cu sine, iar la trecerea frontierei să afle că este unul falsificat.

Publicat

Incidentul a fost consemnat în după amiaza zilei de ieri, 30 ianuarie, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.
Astfel, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat la controlul de frontieră un tânăr de 30 de ani, originar din raionul Fălești. Acesta se deplasa în România, în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie.
În timpul discuțiilor cu polițistul de frontieră, bărbatul a manifestat un comportament agitat, fapt ce a dus la efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere moldovenesc cu semne de falsificare. Actul aparținea unei persoane de gen feminin.
La audieri, conaționalul a declarat că documentul respectiv l-a găsit pe o stradă din municipiul Chișinău, acum opt luni. Intenționa să caute persoana ca să îl returneze, dar nu a reușit din motiv că a plecat în străinătate și de atunci actul respectiv a rămas la el.
Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de constatare, iar documentul a fost transmis pentru efectuarea expertizei. Cercetările vor continua pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.


Moldova

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șoferul în mașina căruia a urcat tânăra însărcinată din Orhei: Ana, de negăsit de o săptămână

Procuratura raionului Orhei va înainta astăzi, 18 aprilie, un demers de aplicare a măsurii de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în privința șoferului Fordului, mașina în care a urcat Ana-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, care a dispărut fără urmă.

Publicat

Despre aceasta a declarat pentru UNIMEDIA, Violina Moraru, consultanta Procurorului responsabil de comunicare cu mass-media.

„Urmărirea penală este în desfășurare, fiind examinate toate circumstanțele”, a mai adăugat Violina Moraru.

Șoferul automobilului în care a urcat tânăra dată dispărută la Orhei, ar fi declarat polițiștilor că fata ar fi coborât la marginea drumului imediat după ce și-a dat seama că a urcat într-o mașină străină, iar el și-a continuat drumul.


Ieri, oamenii legii au anunțat că, șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută din Orhei a fost reținut. Potrivit poliției, fata este de negăsit în continuare, iar bărbatul nu colaborează cu ancheta.

Ion Mocanu, iubitul Anei, tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută de cinci zile, după ce a urcat într-o mașină la o stație de așteptare din oraș, a făcut primele declarații pentru Canal 5 despre ce a discutat cu fata, înainte ca aceasta să dispară. Mai mult, tânărul a arătat ultimul mesaj al Anei în care aceasta spune că a urcat într-o mașină, după ce Ion ia scris că vine un amic de al său să o ia și să o ducă la cămin.

Momentul în care Ana-Maria Guja urcă într-un automobil a fost surprins de camerele de supraveghere.


Ana-Maria Guja, tânăra de 19 ani, dispărută fără urmă din Orhei, este însărcinată în a 6-a lună. Despre aceasta a declarat o rudă a acesteia într-un mesaj pe rețele. Fata este de negăsit, după ce în seara zilei de 12 aprilie, aceasta ar fi urcat într-un automobil de ocazie și ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

Tânără de 19 ani, dintr-o localitate din Orhei, a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.


Citește mai departe

Moldova

Meci de fotbal cu final tragic. Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit pe stadionul din comuna Ciorescu municipiul Chișinău

Meci de fotbal cu final tragic. Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit pe stadionul din comuna Ciorescu municipiul Chișinău

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, pe 17 aprilie, tânărul participa la un meci de fotbal, iar la un moment dat i s-ar fi făcut rău. El s-a adresat antrenorului, care a decis imediat să-l schimbe cu un alt jucător.

Deja în momentul în care ieșea de pe teren, tânărul a căzut la sol. Imediat a intervenit medicul prezent la fața locului, chemând și ambulanța, însă, din nefericire, toate măsurile de resuscitare au eșuat, iar medicii nu au putut decât să constate decesul victimei.

Expertul legist, chemat la fața locului nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul tânărului.


Cauza exactă a morții va fă stabilită de specialiștii Centrului de Medicină Legală. Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar investigațiile continuă.

echipa.md

 

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr moldovean a murit în Franța, în urma unui accident de muncă. Familia lui are nevoie de ajutor

Dan Buzdugan, un tânăr moldovean de 26 de ani, a murit în urma uni tragic accident la locul de muncă în Franța.

Publicat

Rudele sale au scris că totul s-a întâmplat după ce tânărul, în timp ce instala panouri solare a căzut în gol de pe acoperiș.

Potrivit prietenilor, care au scris un mesaj de condoleanțe pe rețelele de socializare, pentru repatrierea trupului neînsuflețit, este nevoie de o sumă mare de bani, de care la moment familia lui nu dispune, transmite Știri.md.

Toți cei care vor să ajute familia lui Dan Buzdugan pot dona la următoarele date bancare:


Titular de cont: Bogdan Buzduganu

BIC: TRWIBEB1XXX

IBAN: BE47 9675 7960 5880


IBAN:FR35 3000 2006 0400 0001 9451 J18

Code B.I.C :CRLYFRPP

Olga Cojuhari


Con Lire Sterline.

Daniel Balan


Codul băncii: 04-00-75

Număr cont: 62602888

Citește mai departe

topul săptămânii