Rețele de socializare

Diaspora

O moldoveancă, amendată cu 400 de euro, în Italia pentru că nu purta mască de protecție

O femeie în vârstă de 41 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a primit luni, 19 octombrie, la Milano o amendă de 400 de euro pentru că era la piață, într-un loc aglomerat, fără masca de protecție utilă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.„Virusul nu există, e doar o banală gripă, n-am purtat niciodată mască”, le-ar fi spus femeia polițiștilor.

Publicat

imagine simbol

Numărul cazurilor de coronavirus este din nou în continuă creștere în toată Italia, iar Lombardia continuă să fie cea mai afectată regiune. Masca este obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate și acolo unde nu este posibil să fie păstrată distanța socială. Regulă care nu a fost respectată de femeia care se plimba printre tarabe, în piața din Via De Predi, fără masca obligatorie în acest caz, transmite Rotalianul.com.

Polițiștii au oprit-o și i-au cerut în mod politicos să își pună masca, dar au avut surpriza unui răspuns neașteptat și descoperind că femeia nu avea masca cu ea: „Virusul nu există, COVID-ul e doar o simplă gripă. Nu am purtat niciodată mască, nu ajută la nimic, ba chiar e dăunătoare”, le-ar fi spus femeia.

În momentul în care agenții Poliției Locale au început să scrie procesul verbal prin care femeii i se aplica sancțiunea în valoare de 400 de euro, aceasta a reacționat în mod violent. Drept urmare, pe lângă amenda primită, a fost denunțată pentru opunerea de rezistență față de organul de control.


Diaspora

Un moldovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal în Italia. Poliția a reținut 5 indivizi

Moarte învăluită în mister. Un moldovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal în Italia. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 martie, în apropierea gării centrale din Florența.

Publicat

imagine simbol

Potrivit presei italiene, tânărul a fost găsit de către trecători, care au alertat imediat poliția și ambulanța. Imediat la fața locului s-au deplasat forțele de ordine și o echipă de medici, care a preluat tânărul și l-a transportat la un spital din apropiere. Din nefericire, medicii nu i-au putut salva viața, tânărul decedând la scurt timp.

Autoritățile italiene au pornit un dosar penal. În urma măsurilor speciale de investigație, mai multe persoane au fost reținute de polițiști pentru interogatorii. La moment,cinci tineri au fost duși la sediul poliției pentru a fi audiați.

Printre ei ar fi și acel care l-a înjunghiat pe tânărul moldovean.


Tot presa din Italia scrie că una dintre posibilele cauze de la care a izbucnit conflictul între suspecți și victimă ar fi legată de droguri. Cercetările continuă.


Citește mai departe

Diaspora

Moldoveni, implicați într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri în Italia. Gruparea criminală, destructurată

Opt persoane au fost reținute de autoritățile italiene, fiind suspectați de proxenetism și trafic de droguri în orașul Bergamo din Italia. Printre membrii grupării se numără cetățeni italieni, albanezi, brazilieni, dar și moldoveni.

Publicat

Indivizii, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, identificau victimele, care s-au dovedit a fi atât italiene, cât și cetățene străine, și le obligau să se prostitueze. Totodată, aceștia obligau femeile să vândă droguri clienților, scrie Deschide.MD. 

Operațiunea a pornit în urma unei plângeri depuse de o tânără forțată să se prostitueze.

Astfel, în dimineața zilei de miercuri, 13 martie, au reușit să obțină măsuri preventive în privința celor opt. Cinci au fost plasați în arest, iar trei – eliberați sub control judiciar. Aceștia sunt cercetați pentru proxenetism, șantaj și trafic de droguri.


Citește mai departe

Diaspora

Tragedie în Italia: O moldoveancă de 62 de ani a murit, fiind lovită de o mașină

O femeie de 62 de ani din R. Moldova a murit seara de 8 martie, în orașul Vicenza, din regiunea Veneto, Italia, în urma unui accident rutier care a avut loc pe o stradă extrem de periculoasă pentru pietoni.

Publicat

Potrivit Il Giornale di Vicenza, femeia lucra în calitate de îngrijitoare și a fost lovită mortal de o mașină. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 20:00, Impactul a fost extrem de puternic, trupul moldovencei fiind aruncat la câțiva zeci de metri distanță de locul accidentului.

La volan se afla un avocat italian de 51 de ani. Echipajele medicale ajunse la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii.

Autoritățile locale au investigat accidentul, dar motivele care au dus la prezența femeii pe acea porțiune de stradă rămân neclare.


Preliminar, se presupune că moldoveanca, care locuia în oraș împreună cu sora sa, se întoarce acasă după ce făcuse cumpărături.

Ancheta continuă.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii