Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Zeci de șoferi, amendați de ANTA pentru transportul ilegal de mărfuri, dar și persoane

În perioada 05 – 11 octombrie, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului illegal de mărfuri și persoane în trafic național și internațional.

Publicat

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control organizate în mun. Chișinău, Ialoveni, Orhei, Bălți, Fălești, Telenești, Rîșcani, Nisporeni, Căușeni, Cimișlia, Soroca, Cahul, Leova, etc., precum și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Costești, Otaci, Criva și Giurgiulești, au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 66 procese verbale cu privire la contravenție, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri.

Menționăm, că pentru 30 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, 5 operatori de transport rutieri s-au ales cu amenzi în mărime de 1440 u.c., ceia ce constituie 72.000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 “nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite”, sancțiuni prevăzute de art. 197 alin. (29) al Codului Contravențional.


De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită a persoanelor și mărfurilor și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 627 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și amenzilor contravenționale în mărime de 7.7794 u.c., fiind achitați în bugetul de stat 1.388.960 lei.

În contextul celor expuse mai sus, Agenția atenționează conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, în vederea evitării constrângerilor legale, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.


Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

Moldova

Chișinău: Momentul în care un biciclist se izbește într-o mașină a unei școli auto

Accident violent în sectorul Rîșcani al capitalei. Momentul în care un biciclist se izbește într-o mașină a unei școli auto a fost surprins de o cameră de bord.

Publicat

Totul a avut loc pe 27 martie, în jurul orei 15.00. În imagini se poate observa cum biciclistul ignoră indicatorul „cedează trecerea” și, deși toate celelalte mașini au oprit, el încearcă să intre în intersecție.

Tocmai în acel moment un elev al unei școli auto ieșea de pe sensul giratoriu, având prioritate. Biciclistul însă nu a mai reușit să frâneze și s-a izbit în automobil.

Din fericire, el nu a suferit nimic grav, a reușit să se ridice singur de pe șosea.



Citește mai departe

topul săptămânii