Rețele de socializare

Sociale

Vacanţă pe patul de spital. Zilnic, la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală, ajung aproximativ zece minori

Vacanţa poate fi şi cu ghinion pentru unii copii. O spun medicii, potrivit cărora, în această perioadă, numărul minorilor care ajung la spital, creşte de patru ori faţă de celelalte luni ale anului.

De cele mai multe ori, copiii sunt aduşi cu intoxicaţii medicamentoase şi traumatisme. Doctorii de la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală spun că, zilnic, pe mâinile lor ajung aproximativ zece minori.

”Copii rămân la supravegherea buneilor, ei nu sunt prudenţi, mai lasă, mai uită undeva pe masă la îndemâna copilului şi ei întrebuinţează aceste medicamente. cu preparate cardiotonice pe care le folosesc bătrânii. neuroleptice au fost cazuri”, a comunicat medicul chirurg Departamentul Primiri Urgenţă IMC, Nicolae Dogotari.


Doar în luna iunie, în Secţia Toxicologie din cadrul Institutului Mamei şi Copilului au fost internaţi 28 de minori, majoritatea cu vârsta de până la cinci ani. Patru dintre ei s-au intoxicat cu o substanţă contra păduchilor.Pe mâna medicilor a ajuns, zilele acestea, şi o copilă, de cinci ani, care s-a intoxicat cu medicamentele lăsate la nimereală.

„Bunica a lăsat pe masă flaconaşul cu suspenzie de ibuprofen şi copilul a băut 80 de mililitri. A fost adusă la noi, i-a fost făcută terapia de dezintoxicare. I s-a făcut fibrogastroscopia unde s-a depistat gastropatie erozivă”, a spus şeful secţiei hemodializă şi toxicologie IMC, Sergiu Postolachi.


Tot în perioada vacanţei, mulţi copii ajung la spital cu traumatisme – şi anume fracturi ale mâinilor şi picioarelor, traumatisme cranio-cerebrale sau plăgi. În majoritatea cazurilor, ei cad de la înălţime, de pe biciclete sau tobogane.

„În perioada de vara, numărul copiilor accidentaţi se măreşte de patru, cinci ori. Dacă în fiecare lună avem internaţi în secţii 20,30 de copii cu traumatisme. În luna a şasea, a şaptea, opta ajung până la 80, 90 de copii”, a menţionat şeful secţiei ortopedie-traumatologie din cadrul IMC, Veniamin Golub.


Anul trecut, doi copii au murit în urma intoxicaţiilor. Un băiat, din raionul Şoldăneşti, a băut un litru de soluţie pentru spălarea parbrizului, iar o fată a decedat după ce a înghiţit o doză mare de pastile.

canal2.md


Sociale

/FOTO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Automobilul a ars în totalitate.

O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Totul s-a întâmplat în data de 12 iulie, în a doua parte a zilei. Potrivit tuk.md, șoferul ar fi încercat, mai întâi, să stingă singur flăcările. Când a văzut că nu-i reușește, acesta a chemat pompierii.

La fața locului a venit o echipă de salvatori, care, la scurt timp, a reușit să stingă focul. Totuși, incendiul a distrus automobilul în totalitate. Acesta nu mai poate fi restabilit.


Preliminar, focul ar fi pornit de la secțiunea motorului din cauza unui scurt circuit.

Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

echipa.md


 


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care HOȚII sparg o mașină și fură din ea un portmoneu plin cu bani

La Comrat, un grup de necunoscuți sparg automobilele și fură tot ce găsesc.

O cameră de supraveghere, montată în curtea unui bloc de locuit a surprins unul dintre furturi, iar imaginile au fost expediate la adresa redacției unui portal local de știri. 

Din imagini se vede cum suspecții încearcă să deschidă, pe rând, mașinile. Unul dintre autoturisme s-a dovedit a fi descuiat. Hoții au furat din el o geantă cu instrumente și un portmoneu cu o sumă mare de bani.


Proprietarul autoturismului a anunțat poliția. Oamenii legii investighează cazul, însă, până la moment nu există suspecți.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

Suspect reținut: Cum ar fi fost omorât ex-primarul Tiraspolului

Oamenii legii au reţinut la Odesa un bărbat suspectat de asasinarea fostului primar al administraţiei oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko.

Suspectul împreună cu doi complici (originari din Transnistria) ştiau că fostul funcţionar a cumpărat o casă în satul Novaia Dofinpvka, transmite Știri.md.

Ei au închiriat o locuinţă în apropiere şi au început să studieze obiceiurile şi programul victimei.


Pe 21 mai 2019, cei trei au pătruns în casa lui Bezbabcenko, au început să-l bată şi să-i ceară bani.

Când victima a refuzat să le dea banii, ei i-au legat mâinile şi l-au pus în portbagajul maşinii sale.


Ajungând la o clădire abandonată din satul Vapnearka, ei au continuat să-l bată, cerându-i bani şi obiecte de valoare.

În urma rănilor suferite, victima a decedat pe loc.


Bezbabcenko a fost primarul oraşului Tiraspol în perioada 2012-2016, când preşedinte al Transnistriei era Evghenii Şevciuk.

El a părăsit regiunea imediat după schimbarea puterii.


Citește mai departe

topul săptămânii