Rețele de socializare

Sociale

/FOTO/ 30.000 de fire de cânepă și 2.000 de fire de mac, depistate în grădinile oamenilor și pe câmpurile deschise. Poliția continuă lupta cu drogurile vegetale.

În luna iunie, polițiștii au depistat 27360 plante de cânepă și 2094 plante de mac. O parte din acestea au fost supuse expertizei, iar restul au fost distruse prin ardere.

În urma documentării activității ilegale de către polițiști, au fost inițiate 115 cauze contravenționale și 56 de cauze penale pentru comiterea faptelor ilicite de cultivare ilegală a plantelor care conţin droguri, iar persoanele vinovate riscă să le fie aplicată măsura de constrângere sub formă de amendă, muncă neremunerată în folosul comunității sau privațiune de libertate.

Reiterăm că, scopul operațiunii speciale ,,MAC” constituie:
combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală;
depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic;
identificarea și sancționarea suspecților.


Poliţia Națională întreprinde toate măsurile destinate prevenirii și combaterii consumului și traficului ilicit de droguri.

Totodată, cetăţenii sunt îndemnați să sesizeze cel mai apropiat polițist de sector sau să apeleze 112, atunci când deţin informații cu privire la cazuri de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic.Sociale

/FOTO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Automobilul a ars în totalitate.

O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Totul s-a întâmplat în data de 12 iulie, în a doua parte a zilei. Potrivit tuk.md, șoferul ar fi încercat, mai întâi, să stingă singur flăcările. Când a văzut că nu-i reușește, acesta a chemat pompierii.

La fața locului a venit o echipă de salvatori, care, la scurt timp, a reușit să stingă focul. Totuși, incendiul a distrus automobilul în totalitate. Acesta nu mai poate fi restabilit.


Preliminar, focul ar fi pornit de la secțiunea motorului din cauza unui scurt circuit.

Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

echipa.md


 


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care HOȚII sparg o mașină și fură din ea un portmoneu plin cu bani

La Comrat, un grup de necunoscuți sparg automobilele și fură tot ce găsesc.

O cameră de supraveghere, montată în curtea unui bloc de locuit a surprins unul dintre furturi, iar imaginile au fost expediate la adresa redacției unui portal local de știri. 

Din imagini se vede cum suspecții încearcă să deschidă, pe rând, mașinile. Unul dintre autoturisme s-a dovedit a fi descuiat. Hoții au furat din el o geantă cu instrumente și un portmoneu cu o sumă mare de bani.


Proprietarul autoturismului a anunțat poliția. Oamenii legii investighează cazul, însă, până la moment nu există suspecți.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

Suspect reținut: Cum ar fi fost omorât ex-primarul Tiraspolului

Oamenii legii au reţinut la Odesa un bărbat suspectat de asasinarea fostului primar al administraţiei oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko.

Suspectul împreună cu doi complici (originari din Transnistria) ştiau că fostul funcţionar a cumpărat o casă în satul Novaia Dofinpvka, transmite Știri.md.

Ei au închiriat o locuinţă în apropiere şi au început să studieze obiceiurile şi programul victimei.


Pe 21 mai 2019, cei trei au pătruns în casa lui Bezbabcenko, au început să-l bată şi să-i ceară bani.

Când victima a refuzat să le dea banii, ei i-au legat mâinile şi l-au pus în portbagajul maşinii sale.


Ajungând la o clădire abandonată din satul Vapnearka, ei au continuat să-l bată, cerându-i bani şi obiecte de valoare.

În urma rănilor suferite, victima a decedat pe loc.


Bezbabcenko a fost primarul oraşului Tiraspol în perioada 2012-2016, când preşedinte al Transnistriei era Evghenii Şevciuk.

El a părăsit regiunea imediat după schimbarea puterii.


Citește mai departe

topul săptămânii