Rețele de socializare

Frontiera

Curier de acte false. Un șofer de microbuz trebuia să-i transmită unui moldovean în Franța un buletin românesc fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un paşaport temporar românesc fals.

În data de 10 iulie a.c., în jurul orei 20.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean Nicolae R., în vârstă de 30 de ani, conducând un microbuz, înmatriculat în R.Moldova.

În baza unei analize de risc pe fraude documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit în borseta personală un plic în care se afla un paşaport temporar românesc similar celor eliberate de autoritățile din România.


Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că proprietara microbuzului i-a înmânat plicul în care se afla paşaportul pe care trebuia să îl înmâneze unui bărbat în localitatea Nisa-Franţa. Acesta a mai adăugat că  nu are cunoştinţă despre faptul că documentul descoperit nu este un document autentic.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material  în înscrisuri oficial.Curier


Frontiera

Documente poloneze, false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Seat, cetățeanul din R. Moldova, P.S., în vârstă de 27 de ani.

Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia.


În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.


Cu privire la cele constatate,  bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate și permisul de conducere de la un cetățean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Citește mai departe

Frontiera

/FOTO/ Infracțiuni la regimul circulației rutiere, comise de un moldovean și un român, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni Luni, 15 Iulie 2019

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări pe numele a doi bărbați care au încălcat prevederile legale prevăzute pe linia regimului circulației rutiere.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Măstăcani,  județul Galați, un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în  România și o remorcă înmatriculată în R. Moldova,  condus de C.A., cu dublă cetățenie (română și R. Moldova), în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.


Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul aceluiași sector a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Ijdileni, județul Galați, un autovehicul marca Mercedes Benz, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc.  Autoturismul era condus de cetățeanul român, V.L., în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că  autovehiculul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare pe care acesta le avea aplicate au fost atribuite în anul 2018 unui alt autoturism.


În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar în al doilea caz, se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

Frontiera

Moldovean de 43 de ani, prins în timp ce ÎNOTA spre România. Bărbatul ar fi vrut să vadă dacă poate înota de pe un mal pe altul al râului Prut.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați – rutier au depistat un bărbat, aflat  într-o avansată stare de ebrietate, care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut. 

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul executării atribuțiilor specifice în zona de responsabilitate, au depistat și reținut, în dreptul podului de peste râul Prut, pe teritoriul României, un bărbat care nu-şi justifica prezența în zonă. Acesta avea hainele ude, emana o puternică halenă alcoolică și nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galați – rutier în vederea stabilirii identității.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățean din R. Moldova, se numeşte B.I. şi are 43 de ani.


Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a vrut să vadă dacă poate înota de pe un mal pe altul al râului Prut.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.


În baza acordului de readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.


Citește mai departe

topul săptămânii