Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ ITALIA: Furau sistemele de navigație de la mașinile de lux. Trei moldoveni, specializați în furturi de tehnică sofisticată, arestați.

Furau sistemele de navigație de la mașinile de lux. Trei moldoveni, specializați în furturile tehnicii de la mașinile de lux, arestați în Italia. În curând, își vor afla sentințele.

Totul s-a întâmplat în orașul Arezzo din  Italia.

Gruparea criminală și-a început activitatea infracțională în 2018, și erau de negăsit. Ei ar fi reușit să fure zeci, sau poate chiar sute de sisteme de navigare electronice, dar și alte utilaje tehnice sofisticate, instalate în mașinile de lux.


Investigațiile au început în martie 2018. atunci, proprietarul unui service MERCEDES s-a adresat la poliție și a declarat că, persoane necunoscute au intrat în parcarea service-ului și au furat 19 sisteme de navigare prin sateliți. Aceștia ar fi reușit să deschidă geamul din spate, printr-un truc, fără a-l sparge, apoi au pătruns în mașini și au furat toată tehnica.

Apoi, incidente asemănătoare s-au petrecut și în orașele Toscana și Umbria din nordul Italiei. Acolo, după aceeași schemă, suspecții ar fi furat dispozitivele de la mai multe mașini din centrele de deservire a mărcilor  de mașini AUDI, MERCEDES și BMW.


După aproape trei luni de investigații, polițiștii au dat de urmele suspecților. Presa din Italia scrie că aceștia au fost prinși grație unei singure amprente, pe care unul dintre suspecți a lăsat-o pe ultima mașină spartă.  În data de patru iulie 2019, aceștia au fost plasați în arest.

În curând, aceștia își vor afla sentința.

echipa.md


Diaspora

ITALIA: Un moldovean a încercat să spargă o mașină, dar a fost prins chiar de proprietarul automobilului. 

Ghinion pentru un moldovean, stabilit în Italia. Ar fi încercat să spargă o mașină, parcată lângă o școală, dar a fost prins chiar de proprietarul automobilului. 

S-a întâmplat în după-amiaza de 10 iulie, în orașul Modena din Italia. Presa italiană scrie că acesta s-ar fi apropiat de mașină și ar fi descuiat una dintre portiere cu un cuțit micuț. Însă, tot ce a furat acesta a fost un medalion. Chiar în momentul când moldoveanul se afla în mașină, de autoturism s-a apropiat proprietarul acestuia.

În loc să fugă, moldoveanul i-a întors medalionul proprietarului, în speranța ca acesta să nu sune la poliție. Însă, acesta a fost, totuși, denunțat, iar la fața locului au venit polițiștii.


Într-unul dintre buzunarele moldoveanului, oamenii legii au depistat și o doză de marijuana.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un ucrainean, căutat în Republica Moldova pentru că a urcat băut la volan, prins în Orașul Simferopol din Crimeia.

Un ucrainean, căutat în Republica Moldova pentru că a urcat băut la volan, prins în Orașul Simferopol din Crimeia.

S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Armeansk. Presa din Rusia scrie că suspectul, de 28 de ani, ar fi fost anunțat în căutare internațională de către autoritățile din Republica Moldova pentru că ar fi fost prins în stare avansată de ebrietate.

Acesta ți-a primit sentința, însă ar fi reușit să fugă peste hotare. Acum, însă, urmează ca acesta să fie extrădat și să-și ispășească pedeapsa.

echipa.mdCitește mai departe

Diaspora

Moldovean, cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă toate acuzațiile.

Un moldovean de 31 de ani este cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă totul și spune că a cumpărat bunul de la un necunoscut. 

Totul s-a întâmplat în data de 14 iulie, la ora 12.30, în orașul Rimini din Italia. Presa italiană scrie că proprietarul unei întreprinderi care oferă trotinete electrice în chirie ar fi observat că una dintre utilajele închiriate se deplasează cu viteza mult mai mae de 25 km/h, spre orașul Vicenza. 

Oamenii legii, presupunând că cel care a închiriat trotineta încearcă să o fure, s-au luat după el, și, ghidați de GPS, au găsit bunul în garajul moldoveanului. Interogat, acesta a negat totul și a declarat că a cumpărat trotineta de la un necunoscut cu 100 de euro.


Poliția din Italia a pornit o cauză penală și urmează să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii