Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ UPDATE: Minorul dispărut din Grigoriopol se ascundea în Pakistan, nu departe de India. Băiatul se temea să vină acasă, de frica examenelor.

A plecat de acasă de frica examenului. Ivan Ababii, în vârstă de 15 ani, din satul Butor din raionul Grigoriopol, care a plecat de acasă acum patru zile, a fost găsit.

În tot acest timp, minorul a locuit într-o casă părăsită din Pakistan, așa au poreclit localnicii zona care se află în vecinătate cu localitatea India din comuna Butor. Băiatul dormea pe un morman de gunoi.

IVAN ABABII:


– Aici dormeam.

– Chiar aici, pe acest loc?


– Da

Ivan povestește că ziua se ascundea în tufarii din preajma noii sale locuințe, iar pe timp de noapte, hoinărea prin sat pentru a-și căuta hrană. Mânca tot ce găsea. Pentru a nu da de bănuit, băiatul intra în casa părăsită prin geamul spart. În seara zilei 1 iulie, frații au decis să mai facă o tură prin sat, ca să-l caute. La un moment dat, din întuneric a apărut Ivan, rușinat și cu capul aplecat.


DUMITRU ABABII, FRATELE LUI IVAN:

Mergeam pe drum, când ne uităm el  merge în întâmpinare. A dat capul jos de parcă nu ne vede. Era întuneric, abia de vedeai ceva. Când ne uităm era chiar el, i-am spus să mergem acasă și l-am întrebat dacă fuge de cineva și ne-a zis că – „nu”. Atunci l-am întrebat de ce nu s-a întors acasă. El ne-a mărturisit că-i era rușine pentru că s-a gândit că nu a dat examenul.


Miliția a stabilit că, în dimineața în care a dispărut, Ivan a plecat spre școală pentru a susține restanța la matematică. Pentru că nu a fost sigur că examenul l-a scris bine, acesta a decis să nu mai stat să aștepte rezultatele, s-a ridicat din bancă, a ieșit din clasă și a plecat.

IVAN ABABII:

Am crezut că nu am susținut examenul. Credeam că voi rămâne repetent și mi-a fost rușine să mă întorc acasă

Frații mai mari a lui Ivan nu-și pot explica ce l-a făcut pe acesta să plece.

DUMITRU ABABII, FRATELE LUI IVAN:

Nu am pus un deget pe el, niciodată. El a rămas fără mamă la vârsta de 6 ani, noi îl creștem deja de zece ani. În viața nu l-am bătut, îl mai certam pentru că, uneori, era de ce.

Acum, băiatul urmează să meargă cu unul dintre frați la Tiraspol să depună actele de înmatriculare la colegiu, pentru a deveni mecanic auto.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Minor rănit în accident, la Tohatin

Un minor de șase ani a fost rănit și a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla s-a tamponat cu un alt autoturism. Coliziunea între vehicule s-a produs în comuna Tohatin din Chișinău, în jurul orei 12.20.

Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că la fața locului, oamenii legii au stabilit că un autoturism, condus de un tânăr de 28 de ani, având la bord un copil de șase ani, ar fi ieșit la depășire pe contrasens și a tamponat un alt autoturism, care se deplasa regulamentar.

La volan se afla un bărbat de 44 de ani. Impactul a fost atât de puternic, încât, atât șoferul de 28 de ani, cât și pasagerul său minor au fost răniți și transportați la spital. Băiatul de șase ani a suferit o contuzie cerebrală și este internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Celălalt conducător auto n-a pățit nimic. Șoferul care va fi găsit vinovat, riscă 1500 de lei amendă și șase puncte de penalizare. 

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Căutat pentru o crimă deosebit de gravă

Tânărul care apare în imagini este căutat de poliția sectorului Botanica pentru comiterea unei infracțiuni deosebit de grave. Pentru a da de urmele lui, forțele de ordine cer ajutorul cetățenilor.

Deocamdată, nu este clar pentru ce infracțiune este căutat, poliția nu a oferit niciun detaliu. În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 060 033 397.

Dacă va fi identificat și recunoscut vinovat, acesta va fi pedepsit, conform legii, pentru infracțiunea de care este suspectat. Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md


 


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean ucis în accident, în Rusia

Grav accident rutier în orașul Sankt Petersburg din Rusia. Un tânăr moldovean, de 28 de ani, care lucra taximetrist, a murit după ce un șofer băut a accidentat autoturismul acestuia.

Presa din Rusia scrie că totul s-a întâmplat în seara de 13 iulie, într-o suburbie a orașului. Imaginile cu momentul impactului au fost surprinse de camerele de supraveghere din preajmă. Atenție, imagini cu impact emoțional. Din secvențele video se vede cum moldoveanul ar fi oprit la culoarea roșie a semaforului.

În acel timp, un alt șofer venea cu viteză din spate și a spulberat, la propriu, mașina din fața lui. În urma accidentului teribil, șoferul mașinii de taxi a murit pe loc. la fața locului au intervenit și pompierii.


Tânărul avea în mașină și o pasageră în mașină, care, din fericire, a scăpat cu viață. Oamenii legii din Rusia investighează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii