Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Un copil nou-născut a murit la spital. Părinții acuză medicii de neglijență.

Tragedie într-o familie din Capitală. Un nou-născut de doar o lună a murit după ce a ajuns noaptea trecută cu febră la spitalul numărul 1, iar medicii i-au pus diagnosticul, la ochi. Aceștia au spus că îi vor lua analizele abia dimineața, asta chiar dacă temperatura copilului creștea, iar pe corp i-au apărut erupții. Îndurerați, părinții acuză medicii de malpraxis și se pregătesc de înmormântare. După ce a aflat de acest caz, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a dispus pornirea unei anchete pentru a stabilit toate circumstanțele cazului.

Artiom s-a născut un copil perfect sănătos, povestește mama sa. Acum două zile însă, seara la o plimbare, aceasta a observat că copilul a făcut febră, astfel că femeia a chemat ambulanța. Medicii i-au administrat paracetamol și l-au transportat la spitalul numărul 1. Mama acestuia povestește că prima problemă cu care s-a ciocnit a fost birocrația. Minutele prețioase zburau în timp ce medicii completau zeci de acte.

„Au adresat întrebări de genul: ce educație are mama, unde lucrează tatăl, nefiind clar ce însemnătate avea asta atunci. Niciun medic, nimeni nu s-a apropiat să vadă copilul. A durat aproximativ 40 de minute. Ne-au răspuns că așa sunt regulile”, spune Reghina Scripeț, mama copilului.


La ora zece seara copilul a fost internat în secția pentru nou-născuți. Medicii, fără orice investigații medicale, au hotărât că acesta avea faringită și i-au spus mamei să-l aducă dimineața la analize. La doar câteva ore, temperatura acestuia a crescut, au apărut erupții pe piele, iar băiatul a început să răsufle din greu și să plângă.

„A venit medicul și stătea și se uita la el vreo zece minute. A scos telefonul și a început să-l fotografieze și să trimită fotografiile pe Viber altui medic. Nu au făcut absolut nimic pentru a-i introduce un medicament măcar”, se plânge femeia.


Totuși, la 5 dimineața, copilul a fost transferat în secția de reanimare și intubat.

„Asistentele medicale au început să fugă dintr-un cabinet în altul și să aducă aparate acolo unde stătea el. Mă țineam în mâini, dar când am auzit…Îl reanimau. Am început să plâng, să strig.  Și masaj la inimă i-au făcut, dar era mort deja. De ce au început să o facă doar după ce a murit…


Femeia crede că copilul său a putut fi salvat dacă infecția era depistată la timp, fapt care i-ar fi fost confirmat și de medicii de la spital. Părinții povestesc că cel mai dificil le-a fost să spună vestea proastă ficii sale de doar patru ani.

„I-am explicat totul foarte tacticos, că a plecat în ceruri și a devenit un înger. El a fost foarte frumos. El întotdeauna o va supraveghea și va avea grijă de ea”.


Potrivit medicilor de la spital, copilul a avut o infecție de meningococ, care, într-adevăr nu a fost depistată din prima.

„Copilul era destul de stabil. Evoluția patologiei date este destul de șireată. Ea parcă debutează cu simptome minimale de viroză. 02:08-02:15 Copilul nu corepundea pentru a fi colectate careva analize de urgență”, susține Dorina Rotaru, șefă-interimară a Serviciului Neonatal Pediatric.

Deși medicii recunosc că băiatului nu i-au fost făcute analize medicale, ministra sănătății spune că a primit astăzi un raport în care este scris contrariul.

„Uitați-vă, la fiecare jumătate de oră sunt aici rezultatele analizelor, care diferă, deci este o analiză nouă. Eu număr aici în raport, ele sunt toate încleiate în fișă”, ne spune ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat pe marginea cazului și a pornit o anchetă pentru a stabili circumstanțele. Potrivit directorului spitaluluiu nr. 1, și instituția urmează să se convoace în ședință după ce va avea rezultatele tuturor investigațiilor medicale. Părinții copilului decedat au depus o plângere la poliție

Sociale

/FOTO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Automobilul a ars în totalitate.

O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Totul s-a întâmplat în data de 12 iulie, în a doua parte a zilei. Potrivit tuk.md, șoferul ar fi încercat, mai întâi, să stingă singur flăcările. Când a văzut că nu-i reușește, acesta a chemat pompierii.

La fața locului a venit o echipă de salvatori, care, la scurt timp, a reușit să stingă focul. Totuși, incendiul a distrus automobilul în totalitate. Acesta nu mai poate fi restabilit.


Preliminar, focul ar fi pornit de la secțiunea motorului din cauza unui scurt circuit.

Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

echipa.md


 


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care HOȚII sparg o mașină și fură din ea un portmoneu plin cu bani

La Comrat, un grup de necunoscuți sparg automobilele și fură tot ce găsesc.

O cameră de supraveghere, montată în curtea unui bloc de locuit a surprins unul dintre furturi, iar imaginile au fost expediate la adresa redacției unui portal local de știri. 

Din imagini se vede cum suspecții încearcă să deschidă, pe rând, mașinile. Unul dintre autoturisme s-a dovedit a fi descuiat. Hoții au furat din el o geantă cu instrumente și un portmoneu cu o sumă mare de bani.


Proprietarul autoturismului a anunțat poliția. Oamenii legii investighează cazul, însă, până la moment nu există suspecți.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

Suspect reținut: Cum ar fi fost omorât ex-primarul Tiraspolului

Oamenii legii au reţinut la Odesa un bărbat suspectat de asasinarea fostului primar al administraţiei oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko.

Suspectul împreună cu doi complici (originari din Transnistria) ştiau că fostul funcţionar a cumpărat o casă în satul Novaia Dofinpvka, transmite Știri.md.

Ei au închiriat o locuinţă în apropiere şi au început să studieze obiceiurile şi programul victimei.


Pe 21 mai 2019, cei trei au pătruns în casa lui Bezbabcenko, au început să-l bată şi să-i ceară bani.

Când victima a refuzat să le dea banii, ei i-au legat mâinile şi l-au pus în portbagajul maşinii sale.


Ajungând la o clădire abandonată din satul Vapnearka, ei au continuat să-l bată, cerându-i bani şi obiecte de valoare.

În urma rănilor suferite, victima a decedat pe loc.


Bezbabcenko a fost primarul oraşului Tiraspol în perioada 2012-2016, când preşedinte al Transnistriei era Evghenii Şevciuk.

El a părăsit regiunea imediat după schimbarea puterii.


Citește mai departe

topul săptămânii