Rețele de socializare

Sociale

Copii otrăviți în Moldova. Avertizarea lansată de ANSA:

După ce mai multe persoane, inclusiv copii, au murit intoxicaţi cu preparate de uz fitosanitar, Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu mai multe avertizări pentru populaţie referitor la utilizarea produselor chimice.

Potrivit ANSP, cauzele principale ale apariției unor astfel de intoxicații sunt următoarele: neconștientizarea de către populație, mai cu seamă de către părinți, a riscurilor potențiale a produselor chimice pentru sănătatea și viață, nerespectarea dozelor și regulilor de utilizare a acestora conform indicațiilor pe etichetele produsului, transmite Știri.md

Specialiștii atenționează că se interzice utilizarea produselor chimice pentru animale în scopul tratării copiilor contra pediculozei, scabiei sau oricărei altei boli.


Aceştia recomandă cetăţenilor să citească atent recomandările şi conținutul produsului chimic indicate pe eticheta înainte de a-l utiliza, să nu lase produsele la îndemâna copiilor şi să nu depăşească dozele recomandate.

Specialiştii anunţă că în cazul în care există suspecţii de intoxicaţie cu produse chimice, cetăţenii trebuie să se adreseze urgent la medic.


Amintim că o fetiţă din Orhei a murit, iar sora ei a ajuns în stare gravă la spital după ce au fost stropite cu o substanţă pentru păduchi.

În 2018, alţi trei copii din satul Flocoasa, raionul Cantemir, au murit după ce s-au intoxicat cu un insecticid. Alţi doi copii şi-au pierdut viața după ce au fost trataţi cu preparate chimice pentru scabie.


Sociale

/FOTO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Automobilul a ars în totalitate.

O mașină a luat foc în centrul orașului Taraclia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Totul s-a întâmplat în data de 12 iulie, în a doua parte a zilei. Potrivit tuk.md, șoferul ar fi încercat, mai întâi, să stingă singur flăcările. Când a văzut că nu-i reușește, acesta a chemat pompierii.

La fața locului a venit o echipă de salvatori, care, la scurt timp, a reușit să stingă focul. Totuși, incendiul a distrus automobilul în totalitate. Acesta nu mai poate fi restabilit.


Preliminar, focul ar fi pornit de la secțiunea motorului din cauza unui scurt circuit.

Din fericire, victime nu s-au înregistrat.

echipa.md


 


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care HOȚII sparg o mașină și fură din ea un portmoneu plin cu bani

La Comrat, un grup de necunoscuți sparg automobilele și fură tot ce găsesc.

O cameră de supraveghere, montată în curtea unui bloc de locuit a surprins unul dintre furturi, iar imaginile au fost expediate la adresa redacției unui portal local de știri. 

Din imagini se vede cum suspecții încearcă să deschidă, pe rând, mașinile. Unul dintre autoturisme s-a dovedit a fi descuiat. Hoții au furat din el o geantă cu instrumente și un portmoneu cu o sumă mare de bani.


Proprietarul autoturismului a anunțat poliția. Oamenii legii investighează cazul, însă, până la moment nu există suspecți.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

Suspect reținut: Cum ar fi fost omorât ex-primarul Tiraspolului

Oamenii legii au reţinut la Odesa un bărbat suspectat de asasinarea fostului primar al administraţiei oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko.

Suspectul împreună cu doi complici (originari din Transnistria) ştiau că fostul funcţionar a cumpărat o casă în satul Novaia Dofinpvka, transmite Știri.md.

Ei au închiriat o locuinţă în apropiere şi au început să studieze obiceiurile şi programul victimei.


Pe 21 mai 2019, cei trei au pătruns în casa lui Bezbabcenko, au început să-l bată şi să-i ceară bani.

Când victima a refuzat să le dea banii, ei i-au legat mâinile şi l-au pus în portbagajul maşinii sale.


Ajungând la o clădire abandonată din satul Vapnearka, ei au continuat să-l bată, cerându-i bani şi obiecte de valoare.

În urma rănilor suferite, victima a decedat pe loc.


Bezbabcenko a fost primarul oraşului Tiraspol în perioada 2012-2016, când preşedinte al Transnistriei era Evghenii Şevciuk.

El a părăsit regiunea imediat după schimbarea puterii.


Citește mai departe

topul săptămânii