Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Un tânăr de 27 de ani a murit înecat

Un tânăr de 27 de ani, din Chișinău, a murit înecat în lacul din parcul „La Izvor”. S-a întâmplat în seara de 12 mai, în jurul orei 22.00, după ce victima a mers la scăldat împreună cu un prieten.

Potrivit poliției, înainte de a intra în apă, cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice și erau în stare avansată de ebrietate. Prietenii ar fi decis să meargă la scăldat, „sa se răcorească”.

Tânărul rămas în viață le-ar mai spus ca și-a dat seama că prietenul său a dispărut atunci când a ieșit din apa, iar celălalt nu mai ieșea. Speriat, acesta a alertat salvatorii și poliția. Căutările au început dis de dimineață.

La fața locului au venit salvatorii și mai multe echipaje de poliție, iar zona a fost încercuită. Trei scafandrieri, ajutați de mai mulți salvatori pe bărci au căutat cadavrul bărbatului în apele lacului. După trei ore de căutări continue pe o arșiță insuportabilă, în cele din urmă, cadavrul tânărului în vârstă de 27 de ani a fost găsit în după amiaza de 13 iunie.

Căutările au fost dificile, spun salvatorii,  întrucât vizibilitatea în apă este foarte redusă din cauza apei murdare, dar și a vegetației din lac, care  a încurcat scafandrierilor.

Oamenii legii urmează să stabilească identitatea exactă a victimei și să-i audieze pe martori, dar și pe prietenul victimei. Cercetările continuă. Pompierii atenționează că scăldatul este interzis în lacuri necunoscute și la adânci, unde ar putea fi gropi și pietre. Totodată, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, mai ales după ce ați consumat alcool.

echipa.md

 

Ediție TV

/VIDEO/ Plouă afară, plouă și în blocuri. Unii încearcă să oprească apa, alții – pescuiesc în găurile din asfalt.

Ploaia din data de 18 ani le-a dat mari bătăi de cap chișinăuienilor. Apa le-a intrat în case, iar drumurile au fost distruse. Într-un bloc de pe strada Cuza Vodă apa a inundat mai multe locuințe. Imaginile au fost postate pe internet.

Nu toți s-au stresat din cauza calamităților naturale. Unii chiar au găsit plusuri în găurile din asfalt.

Totodată, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma ploilor torenţiale înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 17 -18 iunie mai multe localităţi au fost afectate. Conform informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale, precipitaţiile au deteriorat 0,8 km de drum local din oraşul Teleneşti, iar în localitatea Mândrești, ploile au distrus 30 ha de floarea soarelui.

Precipitaţiile puternice au  distrus alte 7 km de drum local din localitatea Coşcodeni a raionului Sângerei iar în localitatea Prepeliţa, ploaia a deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 metri pătraţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit şi magazin. De prejudicii au avut parte şi locatarii unui bloc de locuit din oraşul Criuleni, unde în urma vântului şi averselor puternice au fost distruse 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea.

În urma precipitaţiilor de ieri două autovehicule au rămas blocate în apă pe strada Uzinelor din capitală, iar pe mai multe străzi au căzut arbori şi crengi. Comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri la Sângerei

Activitatea ilegală a doi indivizi din Sângerei, deconspirată de către poliție. Doi bărbați de 24 și respectiv 47 de ani au ajuns pe mâna oamenilor legii, suspectați că vindeau droguri.

În cadrul anchetei s-a stabilit că suspecții vindeau marijuana consumatorilor din raionul de baștină.  Activitatea bărbaților a fost monitorizată de către polițiști timp de două luni. Tot în această perioadă, ofițerii sub acoperire s-au dat drept cumpărători și au cumpărat de la suspecți mai multe doze de marijuana.

Pentru 10 grame de substanță narcotică indivizii cereau 200 de lei. După ce s-a reușit colectarea probelor care ar demonstra implicarea celor doi în activitatea ilegală, polițiștii au descins la domiciliile acestora. În rezultatul percheziției efectuate în casa unuia dintre suspecți, au fost depistate și ridicate aproximativ 500 de grame de marihuana.

Valoarea totală a drogurilor confiscate ajunge la aproximativ 10.000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă detenție de până la 15 ani.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 37 de ani din orașul Râbnița a dispărut fără veste de mai bine de o lună de zile. Disperate, rudele bărbatului s-au adresat milițienilor din regiune.

Acestea ar fi declarat că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de cinci mai, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Alexei Gulinschii are înălțimea de 1.80m, corpolența medie, părul șaten deschis și ochii albaștri spre gri. Potrivit rudelor, bărbatul dispărut are o cicatrice de cinci centimetri la genunchiul stâng.

În ziua dispariției, purta o geacă gri și o pereche de blugi albaștri. În acest context, persoanele care au recunoscut persoana din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 102, 112 sau la numărul de telefon 055 543 520 .

Orice informație contează.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii