Rețele de socializare

Frontiera

/VIDEO/ Un bărbat a vrut să treacă țigări peste vamă, dar a fost prins. Apoi a încercat să mituiască vameșii, dar a ajuns la CNA.

Un locuitor al orașului Cahul a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție pentru tentativa de corupere a unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Vamal.

Denunțul a fost depus de angajatul Vămii, după ce bărbatul i-a propus mită cu scopul de a nu fi tras la răspundere pentru tăinuirea de la controlul vamal a 14.000 de țigarete.

Produsele din tutun au fost depistate  în urma controlului dispus de ofițerul de investigații. Depistarea a avut loc în dimineața zilei de astăzi, la ieșirea din țară prin postul vamal ”Cahul”.

În cadrul acțiunilor preliminare de documentare, suspectul s-a apropiat de ofițerul de investigații și i-a propus mită în sumă de 2.000 de euro. Ofițerul, însă, a sesizat CNA.

Bărbatul a fost reținut în flagrant chiar în momentul transmiterii primei tranșe de o mie de euro.

Acesta a fost încătușat de ofițerii CNA și plasat în izolatorul Centrului pe un termen de 72 de ore.

Frontiera

Cetățean moldovean cu document românesc fals, depistat în Punctul de Frontieră Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au depistat un cetățean din R. Moldova, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate falsă românească.

În data de 24.06.2019, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasager al unui microbuz, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Efectuând verificările specifice, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că acesta este cetățean din R. Moldova, P.D., în vârstă de 34 de ani. Bărbatul a declarat că a obținut documentul în cauză de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 euro și că a recurs la această metodă deoarece depășise termenul de ședere în Spațiul Schengen.

În cauză, au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, fals și uz de fals și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește mai departe

Frontiera

Două valize ticsite cu țigări, depistate la Aeroport. O pasageră a cursei Chișinău – Londra, reținută de vameși.

Două valize pline cu 30 de mii de țigarete nedeclarate. Asta au depistat, aseară, vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău, ajutați de scaner și câinele de serviciu.

Valizele erau înregistrate pe numele unei pasagere a cursei Chișinău – Londra. Conform procedurii, țigaretele au fost reținute, iar femeia – amendată cu 4.000 de lei.

Amintim că, acesta este deja al patrulea caz de depistare a produselor din tutun nedeclarate, în ultimele trei zile. Alte trei tentative au fost prevenite de vameșii de la punctele vamale ”Leușeni” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind reținute, în total, 37.200 de țigarete nedeclarate.

Citește mai departe

Frontiera

Permis de conducere neveridic, motiv de a-și întrerupe călătoria

Un locuitor al orașului Basarabeasca, documentat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Otaci pentru prezentarea permisului falsificat. Bărbatul a făcut cale întoarsă de la frontieră și riscă amendă penală conform art. 361 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

În dimineața zilei de astăzi, 25 iunie curent, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Benz S500 cu plăcuțele de înmatriculare din Federația Rusă. La solicitarea angajatului PF, conducătorul auto a oferit actele necesare autorizării traversării hotarului.

Potrivit unei informații operative, s-a recurs la efectuarea controlului suplimentar în urma căruia s-a stabilit că permisul de conducere care ar fi eliberat de autoritățile naționale competente este neveridic. Din verificările preliminare s-a constatat că seria actului aparține unei alte persoane, iar numărul hologramei este diferit.

Permisul de conducere respectiv a fost ridicat cu remiterea ulterioară în adresa experților pentru efectuarea constatării tehnico-științifice și stabilirii autenticității acestuia. Bărbatul în vârstă de 44 de ani i s-a refuzat părăsirea teritoriului țării din motiv că acesta nu poate participa în traficul rutier international fără permis de conducere.

Citește mai departe

topul săptămânii