Rețele de socializare

Economice

Fost judecător din Taraclia, în prezent, AVOCAT, reținut cu 1.200 de euro, mită. I-ar fi promis soției unui deținut că-l va scoate din pușcărie.

Un fost judecător din Taraclia, care acum activează în calitate de avocat a fost reținut de CNA, în timp ce primea 1.200 de euro mită. Potrivit anchetei, suspectul i-ar fi promis denunțătoarei că, în schimbul banilor, acesta-i va convinge pe  magistrații Curții Supreme de Justiție, să ia o decizie în favoarea soțului ei, condamnat la opt ani de pușcărie pentru Viol. Inițial, femeia a fost de acord, însă, ulterior, ar fi intuit că avocatul o duce de nas și l-a denunțat la CNA.

Pentr a-l reține pe suspect, femeia i-ar fi transmis cei 1200 de euro, sub controlul forțelor de ordine. Prin urmare, acesta a fost încătușat, chiar în biroul său de serviciu. Acum, fostul judecător este reținut pentru 72 de ore, iar astăzi, procurorii urmează să ceară mandat de arest pe numele acestuia.

Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă până la șapte ani de pușcărie.

echipa.md

Economice

/FOTO/ Un şef de secţie de la ,, Sfînta Treime” şi încă un medic, reţinuţi pentru MITĂ. Aproape jumătate de MILION de lei, ridicaţi de la ei din cabinete.

Un șef de secție și un subaltern al acestuia de la spitalul „Sfanta Treime” din Chișinau riscă să stea 10 ani după gratii, dupa ce ofițerii CNA au ridicat aproape jumatate de milion de lei.

Aceștia efectuau operații chirurgicale, inclusiv pacienților asigurati, și cereau bani pentru serviciile medicale. Potrivit procurorilor, suspecții împreună cu alţi medici, în perioada lunilor martie – iunie, ar fi pretins sume mari de bani în schimbul unei operații. Ei cereau până la 7 000 lei de la fiecare pacient care urma să fie operat. În urma perchiziţiilor, ofiţerii CNA, au găsit în biroul de serviciu şi la domiciliul medicilor peste 155 de mii de lei, 2 000 de ruble, 8 500 de lire sterline şi 3 000 de dolari, echivaleul a circa jumătate de million de lei.

Aceștia au fost reținuți și se află în detenție la CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici, riscă până la 10 ani de pușcărie, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Suspecții nu-și recunosc vina și pledează nevinovat.

echipa.md

Citește mai departe

Economice

Un bărbat din RM este acuzat de omor, în Rusia.

Un bărbat de 43 de ani din RM este acuzat de omor, în Rusia. Totul s-ar fi întâmplat la sfârșitul lunii mai, în orașul Obninsk. Acesta ar fi venit acasă la o femeie de 32 de ani, cu care ar fi făcut cunoștință pe internet și care ar fi prestat servicii sexuale.

După ce a fost deservit, femeia ar fi cerut bani de la client. Acesta însă ar fi atacat-o și omorât-o. Mai mult, ar fi furat toate bijuteriile și toată tehnica din casa victimei.

Acesta a fost identificat după amprentele degetelor, întrucât, anterior, a mai fost judecat pentru alte infracțiuni. Acesta locuia deja de câțiva ani în Rusia și lucra la o firmă locală.

Procurorii cer pentru suspect arest preventiv, iar magistrații urmează să se expună în acest sens.

Cercetările continuă.

echipa.md

 

Citește mai departe

Economice

Patru polițiști din nordul țării vor compărea pe banca acuzaților pentru că ar fi luat mită

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunță finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a două cauze penale de învinuire a patru angajați ai IGP al MAI de comiterea infracțiunilor de trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei penale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală, în primul caz s-a constatat că un angajat al IP Rîșcani, prin întelegere prealabilă și în comun cu alți doi angajați ai IP Florești, au pretins și au primit mijloace bănești în valoare de 2500 Euro de la un cetățean din raionul Rîșcani sat. Mihaileni.
În schimbul acestei sume, aceștia au promis că vor influența persoane publice din cadrul IP Florești și din cadrul Procuraturii raionului Florești să adopte o decizie privind înlocuirea măsurii „arestul preventiv” cu una non privativă de libertate într-o cauză penală privind circulația ilegală a substanțelor narcotice. Fapta comisă a fost calificată drept trafic de influență, prevăzută de art. 326 alin. (2) lit.b) Cod penal.

Este de menționat că unul dintre învinuiți și-a recunoscut vinovăția pe deplin și a încheiat acord de recunoaștere. Astfel, în privința sa, cauza penală va fi examinată în procedură specială.
În cel de –al doilea caz, s-a constatat că, un angajat al IP Drochia, prin întelegere prealabilă și în comun cu un locuitor al or. Drochia, susținând că au influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Drochia și asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Drochia, au pretins de la un locuitor al r-lui Drochia suma de 45.000 lei, pentru ca acesta să nu fie tras la răspundere penală pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Fapta inculpaților a fost calificată drept trafic de influență savîrșit de două sau mai multe persoane, infracțiune prevăzută de art. 326 alin. (2) lit.b) Cod penal.
Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpații riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 150 000 lei la 200 000 lei cu privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Citește mai departe

topul săptămânii