Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Contabandă cu țigări din Transnistria în UE

Șapte persoane cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de ani, din Chişinău sunt suspectate de contrabandă cu țigări. Potrivit poliției, aceștia aduceau săptămânal din regiunea Transnistreană în Chișinău, loturi de țigări de import fără timbre de acciz, pe care le transportau ilegal.

Suspecții  își desfășurau afacerea împreună cu reprezentanții diferitor companii de producere și vindere a tutunului fermentat și a țigărilor, în special cu cele din stânga Nistrului.  Mai departe, țigările erau depozitate în municipiul Chișinău şi repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și în țările UE. În zilele de 16 și 17 mai, polițiștii au descins la 12 adrese din țară. După ce i-au urmări o perioadă, în regiunea satului Frumușica, polițiștii au reținut un automobil și două microbuze marfare, care transportau țigări din regiunea Transnistreană în Chișinău. În momentul reținerii, suspecții ar fi opus rezistență fizică.

Mai mult ca atât, mașinile care erau urmărite de polițiști, fiind escortate de alte automobile, intenționat ar fi accidentat automobilele polițiștilor, pentru a bloca și a crea impedimente la reținerea acestora.

În urma perchezițiilor – au fost ridicate peste 300 de cutii în care se aflau circa 165 de mii de pachete cu țiăpri și aproximativ 3 milioane 300 de mii de țigări fără timbre de acciz. Prejudiciu cauzat depășește 3 milioane 600 de mii de lei. Totodată, în cadrul perchezițiilor, s-au m-ai găsit înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile, dar și peste 500 000 lei, care, potrivit poliției, ar fi bani obținuți, ilegal.

De asemenea, au fost reținute două persoane, care se afla în izolatorul de detenție provizorie Chișinău. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, riscă până la opt ani de pușcărie. Cercetările continuă.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri la Sângerei

Activitatea ilegală a doi indivizi din Sângerei, deconspirată de către poliție. Doi bărbați de 24 și respectiv 47 de ani au ajuns pe mâna oamenilor legii, suspectați că vindeau droguri.

În cadrul anchetei s-a stabilit că suspecții vindeau marijuana consumatorilor din raionul de baștină.  Activitatea bărbaților a fost monitorizată de către polițiști timp de două luni. Tot în această perioadă, ofițerii sub acoperire s-au dat drept cumpărători și au cumpărat de la suspecți mai multe doze de marijuana.

Pentru 10 grame de substanță narcotică indivizii cereau 200 de lei. După ce s-a reușit colectarea probelor care ar demonstra implicarea celor doi în activitatea ilegală, polițiștii au descins la domiciliile acestora. În rezultatul percheziției efectuate în casa unuia dintre suspecți, au fost depistate și ridicate aproximativ 500 de grame de marihuana.

Valoarea totală a drogurilor confiscate ajunge la aproximativ 10.000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă detenție de până la 15 ani.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 37 de ani din orașul Râbnița a dispărut fără veste de mai bine de o lună de zile. Disperate, rudele bărbatului s-au adresat milițienilor din regiune.

Acestea ar fi declarat că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de cinci mai, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Alexei Gulinschii are înălțimea de 1.80m, corpolența medie, părul șaten deschis și ochii albaștri spre gri. Potrivit rudelor, bărbatul dispărut are o cicatrice de cinci centimetri la genunchiul stâng.

În ziua dispariției, purta o geacă gri și o pereche de blugi albaștri. În acest context, persoanele care au recunoscut persoana din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 102, 112 sau la numărul de telefon 055 543 520 .

Orice informație contează.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A sărit în gol de la etajul 13

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce a sărit în gol de la etajul 13 al unui bloc de locuințe din capitală. Tragedia s-a întâmplat în seara de 17 iunie, în jurul orei 20. 50, în sectorul Ciocana.

Ofițerul de presă de la poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că, victima a intrat în scara unui bloc de pe strada Ginta Latină, a urcat cu ascensorul până la ultimul etaj și s-a aruncat în gol de la balconul comun. Bărbatul a fost găsit mort în fața blocui de locuințe,de către locatari, care au sunat imediat la 112.

La fața locului, polițiștii au stabilit că victima este un bărbat în vârstă de 35 de ani și nu locuia în blocul cu pricina. Acesta nu a mai putut fi salvat, în urma impactului cu solul a decedat, iar echipajul medical, nu au putut decât să constate decesul. Potrivit poliției, victima se afla la evidența medicului psihiatru.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și ce l-a făcut pe bărbat să regurgă la acest gest extrem.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii