Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri lângă colegii

Afacere cu droguri, deconspirată.13 persoane suspectate de trafic de droguri vor ajunge pe banca acuzaților. Aceștia sunt bănuiți că vindeau etnobotanice lângă Centrele de excelență din sect. Botanica din Chișinău.

Procurorii de la PCCOCS a stabilit că unul din coordonatorii grupării ar fi un deținut al Penitenciarului nr. 4, Cricova, recunoscut ca membru al organizației „Patron”. Ancheta a stabilit că suspecții ar fi creat o rețea de procurare, transportare, distribuire și de vindere a etnobotanicelor. Astfel, unii membri primeau narcoticele, alții le împachetau în cantități mai mici cu greutatea între 3 – 5 grame. Ulterior drogurile ajungeau la dealeri stradali care vindeau narcoticele în special în apropierea colegiilor din sectorul Botanica al capitalei.

Procurorii au constatat că zilnic aceștia vindeau adolescenților, în jur de 100 pachete cu droguri, la un preț de 100 lei per pachet. Astfel, pe parcursul câtorva luni au fost vândute mai multe kilograme de cannabinoizi sintetici, iar zilnic aceștia ridicau până la 10 mii de lei. Inițial, au fost identificați 11 membri ai grupului, cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 ani, 9 dintre ei anterior judecați, iar ulterior au fost reținuți și alți 2 membri. Procurorii au efectuat achiziții de control, dar și percheziții, în rezultatul cărora au ridicat cantități mari de cannabinoizi sintetici, cântare și telefoane mobile. PCCOCS a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul în instanță.Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de puțcărie.

Totodată, procurorii anunță că s-au pus sechetre pe bunurile suspecților în valoare de peste jumătate de milion de lei. Etnobotanicele sunt droguri sintetice, produse în laboratoare artizanale, fiind stropite cu substanțe extrem de toxice.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnat pentru viol

Încă o condamnare pentru viol. Cu o pedeapsă de 16 ani și 6 luni de pușcărie s-a ales un bărbat din raionul Hâncești, după ce a răpit și violat o minoră de 13 ani.

Din probele prezentate de către procurori, s-a demonstrat că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi urmărit victima, care mergea spre casă, a imobilizat-o şi a dus-o cu forţa într-o locuinţă părăsită din satul Oneşti, unde a violat-o. Totul s-ar fi întâmplat în august 2018. La scurt timp, după cele întâmplate, fata s-a plâns la poliţie, iar inculpatul a fost arestat.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu pușcăria, Curtea de Apel Chișinău îl obligă pe condamnat să achite 28 de mii 500 de lei pentru cheltuielile judiciare. Decizia este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, individul era consăteanul victimei, iar acasă îl așteaptă soția și un copil minor.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Urmările ca în filme, la intrarea în Chișinău. Un bărbat, prins de vameși cu haine de 500.000 de lei în mașină.

Cumpăra haine și accesorii de la piața KM 7 din Odesa, Ucraina, și le aducea, prin contrabandă, în RM. Un chișinăuean este cercetat penal de către inspectorii vamali, suspectat că ar fi încercat să introducă, prin regiunea transnistreană, marfă de jumătate de milion de lei.

Suspectul a fost reținut la intrarea în Chișinău. Bărbatul ar fi refuzat să oprească la cererea vameșilor și a accelerat, în speanța de a se strecura printre alte mașini.

După ce a înțeles că nu poate să scape de urmărire, șoferul s-a predat vameșilor. Acesta a fost escortat la Postul Vamal Petricani pentru verificări. Potrivit vameșilor, bărbatul avea în mașină aproape 3.000 de articole vestimentare, peste 600 de perechi de încălțăminte, 120 de ceasuri de mână, dar și mai multe bijuterii și accesorii, în valoare de jumătate de milion de lei.  O mare parte din haine și încălțăminte aveau printate pe ele marcajele unor branduri renumite.

Experții urmează să stabilească dacă acestea sunt sau nu de firmă. Acum, moldoveanul este cercetat contravențional pentru pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Totodată, acesta riscă să fie amendat și pentru nesupunerea la cerințele legale ale funcționarilor vamali.

Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Prădat de hoți, la o stație de așteptare. Un bărbat a rămas fără 6300 de lei.

Un bărbat s-a ales cu o pagubă de 6.300 de lei după ce a fost jefuit, în timp ce aștepta microbuzul. Incidentul a avut loc în stația de așteptare din comuna Stăuceni, acolo de unde victima, un tânăr de 33 de ani urma să ajungă în r-nul Telenești.

Momentul jafului a fost surprins de camerele de supraveghere din apropiere. Din imagini se vede cum doi suspecți se apropie de victimă și îi ia bunurile chiar în prezența oamenilor, care așteptau transportul public. Indivizii i-ar fi sustras telefonulul mobil și 3 000 de lei.

Tânărul ar fi încercat să-și recupereze bunurile, însă, fără succes, întrucât suspecții au dat bir cu fugiții. În urma investigațiilor, polițiștii au reușit totuși să pună mâna pe suspecți. Este vorba despre doi bărbați cu vârstele de 36 ani și 41 de ani, din Chișinău și raionul Sângerei. În timpul audierilor, aceștia și-ar fi recunoscut vina.

Suspecții, care ar mai fi fost anterior judecați pentru infracțiuni similare, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă până la 7 ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii